čtvrtek 22. září 2016

Z Medvědí knihovny - O co vlastně půjde

Ahoj všem.
V hlavě se mi nedávno urodila myšlenka a z myšlenky jsou činy a tak Vám tu představuji první ze série článků o mé knihovně. Budu se snažit vám přiblížit knihy z mé vlastní knihovny, které považuji za své oblíbené, nebo které mě nějak ovlivnily ve čtení.
Někdo tomu může říkat knižní poklady. I mě tento výraz napadl, ale když kouknete na různé blogy o knihách a nejen o nich, tak tam se to poklady jen hemží a proč to tedy stále opakovat a nezkusit to nazvat jinak. Vím, i to mé z knihovny není nějak originální, ale jak nazvat trochu jinak věc - pojem, který je mezi knihomily běžný a nedá na něj dopustit? Proto jsem se rozhodla to pojmenovat  Z Medvědí knihovny. Napadli mě i takové názvy jako z databáze, potěšení atd, ale to nevystihuje to, o čem tu chci psát.
Jak jsem psala už v úvodu. Budu tu psát o knihách, co mám u sebe v knihovně a to nejen v té papírové formě, ale i jako e-book. Nebude to formou klasické recenze, ale spíše představení toho, co jsem četla než jsem se stala blogerkou. Nechci tu knihy jen chválit. Budou se tu objevovat i odkazy na knihy, které se mě osobně nezaujali. Těch je naštěstí méně než těch, které miluji a které jsou v knihovně za stálice a mají tam čestné místo.
Články se budu snažit provázet i svými fotkami knih, i když mnohé budou i z netu, protože je spousta knih, které jsem četla třeba před rokem 2002 a ty knihy už bohužel nemám, protože se mi v tom roce utopila celá knihovna při té osudné povodni.
Tím jsem, myslím, řekla vše podstatné. Zítra čekejte moje první knižní představení.


Hezký den přeji, Zdenka z Medvědí oázy

6 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Víš jak. Mám tu plno pěkných knih, které sice nejsou už tak populární, ale je škoda na ně zapomínat a třeba se díky tomu najdou nový čtenáři, které je ocení stejně jako já před lety.

      Vymazat
    2. Těším se na knížky, který nejsou už tak populární! Takový objevy mám nejradši. :)

      Vymazat
    3. Tak snad tady najdeš i třeba něco, co neznáš nebo jsi o tom jen slyšela. Tímto projektem se chci vrátit i k mé původní myšlence, kdy jsem blog zakládala, aby se zde mluvilo i o knihách, co nejsou tak profláknuté.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Díky. Už tu mám připravené podklady pro další článek.

      Vymazat