čtvrtek 17. května 2018

Nejúžasnější věc

od: 

Zábavný a hravý příběh, jehož hlavní hrdinkou je Ninon. Když se její nejlepší kamarád Choco ztratí, Ninon je tak smutná, že si je jistá, že už nikdy nebude šťastná. Ale jednoho dne se do vesnice sjedou věhlasní kuchaři na prestižní soutěž a Ninon v poště najde záhadnou obálku... 

Nejúžasnější věc je mimořádný příběh
 o kuchařském mistrovství, tvrdohlavé kočičce, pěti kakaových bobech a v neposlední řadě velmi nápadité dívce. Kniha je krásně ilustrována Hansem Jørgenem Sandnesem a všechny obrázky jsou namalovány opravdovou čokoládou!


Příběh dívky jménem Ninon, kterou opustí její kamarád Choco. Už si myslí, že s ním nikdy nebude v kontaktu, když jí od něj přijde tajemná obálka s ještě podivnějším dárkem uvnitř.
Ninon je smutná a jak bloumá vesnicí, tak narazí na soutěž kuchařů, která se zde pořádá. A díky této události se začnou dít věci. 


Krásně ilustrovaná kniha, která si vás svou hravostí doslova omotá kolem prstu. Příběh jak stvořený pro první čtení našich dětí. Není ani příliš krátká, ani nudně dlouhá a to se u těchto knih velice cenní. 
Malá Ninon jednoho dne zjistí, že se její kamarád Choco odstěhoval až do Mexika. Je z toho smutná a tak mu napíše dopis. Jenže odpověď stále nikde a Ninon už to vzdává. Jenže pak jednoho dne dostane tajemný dopis. Byl prázdný až na pár hnědých fazolek. Chtěla je už vyhodit, ale nakonec to neudělá. Jsou přeci jen od Choca. Strčí si je do kapsy a smutně s nimi bloumá vesnicí. 
Zde se se koná věhlasná soutěž kuchařů. Všichni jsou v úžasu z jídel, která se zde připravují a ochutnávají. Jenže vítěze ne a ne najít. Až se k tomu přimíchá malá Ninon. Jak tohle nakonec dopadne? Najdou nejlepšího kuchaře a nejlepší pokrm? 




Knihu vřele doporučuji všem, kdo si chtějí odpočinout a hlavně dětem, co si chtějí přečíst něco hezkého a ne moc dlouhého. Na každé stránce se něco děje a každou provází kouzelné ilustrace, které dotváří celý příběh. Věřím, že díky nim je bude opravdu bavit.


Za knihu velice děkuji nakladatelství Omega a Knihy Dobrovský. Příběh mě opravdu okouzlil a moc se těším, až se tak stane i u mé dcery.


Žádné komentáře:

Okomentovat