úterý 18. září 2018

Nové knihy v Medvědí oáze - GRADA

Dnes bude celé povídání o nových knihách v mé knihově z nakladatelství GradaCosmopolisAlferia a Bambook
Vycházejí opět krásné novinky, ale já si vybrala i pár straších kousků. Jedna z knih je i vlastně na zkoušku, abych zjistila, jestli vychvalovaný autor je opravdu tak dobrý a nebo je to jen jeden velký boom kolem něj.


Začnu dětskými kniha z Bambooku. Zde jsem sáhla po dvou novinkách. 

Velká kniha spojovaček pro šikovné děti

Spojování teček podle čísel a objevování skrytých obrázků je skvělá zábava!

Obrázek si pak můžeš vybarvit a pochlubit se kamarádům nebo věnovat rodičům. A při tom si ještě hravou formou uvolníš ruku a procvičíš pozornost, soustředění i trpělivost. Tak pojď na to a objev, kdo nebo co se skrývá pod tečkami!



Záchranná stanice pro zvířátka - Zachráněný Mourek

Máte rádi zvířátka a dobrodružství? Jste zvědaví, jak to vypadá na záchranné veterinární stanici? Pak si nenechte ujít napínavé příběhy veselé trojice, Amálky, Jáchyma a Robina. Tihle tři nerozluční kamarádi pomáhají při záchraně zvířátek a postupně se učí, jak je správně ošetřovat. Co myslíte, podaří se jim uzdravit pejska, zachránit koťátko a třeba i liščátko nebo srnečka? A jak to nakonec dopadne s malým Mourkem, který si zlomil tlapku? A hlavně - se zvířátky se dá zažít spousta legrace!



Pak tu máme kreativní deník z Alferie, na který jsem přišla díky videu na fb Nakladatelský Dům GRADA.

Tady a teď

Kreativní deník a průvodce světem mindfulness
Freyová AlexandraTottonová Autumn
Mindfulness neboli všímavost je schopnost bytí v přítomném okamžiku, soustředění a v důsledku i lepšího porozumění vlastním pocitům.

V knížce najdete přes 80 cvičení, soustředěných na pozorování/zkoumání, rozvoj osobnosti, koncentraci a rozvoj smyslového vnímání. Můžete vyplňovat jednu stránku denně nebo si projít víc cvičení naráz, postupovat od začátku do konce nebo vyplňovat úkoly na přeskáčku. Je to knížka na hraní a přitom nejen na hraní.

Tady a teď je ideální (dárek) proto ty, co o mindfulness ještě neslyšeli a chtěli by trochu potrénovat všímavost a soustředění, ale ocení ji i ti, co už s mindfulness zkušenosti mají. Forma interaktivního deníku doplňuje doposud existující příručky a potěší všechny, kdo si chtějí udělat trochu času pro sebe.




Grady mám jednu novinku a pak dva starší kousky, které spolu souvisí. Výběr novinky je hned jasný všem, kteří pravidelně sledují mé stránky a u druhých dvou jsem si chtěla přečíst a pochopit víc o věcech, se kterými se často setkáváme v knihách, ale i v běžném životě, byť se nás to přímo nedotýká. Také je to mé oblíbené téma v časopise Epocha.

Provensálský styl

Umění bydlet a žít
Bydlení ve stylu Provence není jen venkovská tradice, levandule, pestrá paleta barev a vůní, ale i radostný přístup k životu. A také pozitivní vnímání plynutí času. To vše se podílí na nezaměnitelném kouzlu tohoto rozmanitého regionu.

V rukou držíte průvodce, který nechce poučovat ani radit, ale pomáhá v orientaci v provensálském stylu a v jeho všemožných zákoutích. Můžete se tak inspirovat a nalézt pro svůj domov vlastní styl. Provence totiž dokáže být honosná i střízlivá, městská i venkovská, tradiční i moderní. Vždy ale zůstane útulná a hřejivá.



Psychologie masových vrahů

Příběhy temné duše a nemocné společnosti
Masový vrah jinak myslí, jinak žije, jinak páchá zlo, má jiné motivy, ale zejména se zcela jinak vyvíjí již od dětství. V mnoha případech je produktem doby, v jistém smyslu slova nemocné společnosti, a setkáváme se s ním po celém světě čím dál častěji. Lidstvo toho zažilo již mnoho a jsou činy, o nichž je potřeba mluvit, aby si lidé na konkrétních případech zla uvědomili, že k němu nesmí být liknaví, nesmí jej přehlížet, protože zlo je vysoce infekční. Tato kniha je o malých vzdorovitých, pokřivených a případně rozmanitě zneužívaných dětech, které skrze paranoidní a nenávistný vztah k lidem vyrostly ve skutečná monstra.

Psychologie sériových vrahů

200 skutečných případů brutálních činů sériových vrahů současnosti
Kniha představuje základy psychologie a behaviorální patologie sériových vrahů. Jako ukázku různých podob tohoto patologického fenoménu uvádí stručné příběhy těch nejbrutálnějších sériových vrahů dnešní doby, a to od jejich dětství až do aktuálního stadia vyšetřování jejich násilných činů.

Publikace je určena jak široké veřejnosti se zájmem o stinné stránky lidské psychiky, tak studentům a odborníkům z oboru psychologie, etopedie, sociologie, behaviorální či sociální patologie, psychiatrie nebo kriminalistiky.

Představuje více než 200 příběhů jedinců s vysoce patologickým profilem osobnosti a chování a ukazuje tak přehled příčin vzniku a projevů zla, násilí a bolesti. Kniha obsahuje velké množství fotografií, dopisů, psychologických rozborů a obrazů vytvořených přímo pachateli.

Poukazuje na systémová selhání, chybné úsudky psychiatrů, psychologů, soudců a pedagogů.

Měla by sloužit jako prevence a výzva k ostražitosti. Upozorňuje na nebezpečí, která na nás mohou číhat na jakémkoli místě.



A nakonec zvítězila zvědavost u série a autorem, nad kterým jsem váhala. Jenže kladné ohlasy kolem mě nakonec přesvědčili, že bych to měla zkusit. Kniha je vydávána pod Cosmopolisem.

Dívka v ledu

Poté co je v parku v jižním Londýně pod vrstvou ledu nalezeno tělo mladé ženy, na místo přijíždí detektiv šéfinspektor Erika Fosterová. Oběť, krásná dívka z mocné a bohaté rodiny, měla podle všeho dokonalý život.

Když Erika začne pátrat hlouběji, vynoří se souvislosti mezi její vraždou a smrtí tří prostitutek, které někdo uškrtil, svázal jim ruce a hodil do vodních ploch po Londýně.

Jaká je spojitost mezi dcerou vlivného lobbisty, který si myslí, že může ovlivňovat i vyšetřování, a mrtvými imigrantkami? Jaké temné tajemství dívka v ledu skrývala?

Čím více se Erika přibližuje k odhalení pravdy, tím více se vrah blíží k Erice. Poslední případ detektiva šéfinspektora Fosterové skončil katastrofou a smrtí pěti policistů včetně jejího manžela. Eričina kariéra visí na vlásku, musí bojovat s vlastními démony i s vrahem, který je hrůznější než kdokoliv, komu čelila v minulosti.

Dopadne ho dříve, než udeří znovu?



Za všechny knihy moc děkuji.




4 komentáře:

  1. Dievča v ľade ma čaká na poličke, na túto knihu som veľmi zvedavá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jí včera už začala číst. Popisný styl je zajímavý. Nečekala bych to u chlapa, ale líbí se mi to.

      Vymazat
  2. Pěkné kousky se ti podařily ukořistit :-)) Nejvíce budu zvědavá samozřejmě na Bryndzu a jeho Dívku v ledu. No a jak jsem už ti psala, Masové vrahy i Sériové ti závidím :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-) Budu průběžně informovat, jak se mi líbí.

      Vymazat