neděle 3. července 2016

Přečteno za Červen 2016

Tento měsíc jsem přečetla 4 knihy, i když jednu jsem si dočítala vlastně ještě z května a poslední jsem zase dotahovala teď v červenci. No dotahovala, já jí vzdala. Důvody jsou uvedené v recenzi, kterou jsem i tak na knihu napsala.Většinou se mi knihy četly lehce. Jak se říká - úplně sami. S tou poslední jsem bojovala, byť se to na začátku nezdálo.


První dočtenou knihou tohoto měsíce byl Mladý Mesiáš . Byl to pozůstatek z května. Chybělo mi u ní pár stránek a s knihou jako takovou jsem spokojena.
Pak se mi do ruky dostal Manolito vytahuje špinavý prádlo a to byl super zážitek. Pobavila jsem se a moc se těším, až si knihu přečtu i se svou dcerou. Že jí na knize budu učit číst. Půjde mi po prázdninách do první třídy a tohle bude, myslím, dobrý začátek pro její první čtení.
Další v pořadí byla Hodinová manželka Eva od české autorky Petry Nachtmanové. České autory čítám minimálně. Mám jich v hledáčku opravdu pár a jsem ráda, že tuhle knihu i autorku mohu po téhle zkušenosti zařadit mezi ty, ke kterým se budu vracet i po letech.
Poslední a bohužel i nedočtenou knihou je Bohatá čínská přítelkyně . Ne že by se mi kniha nelíbila, ale ani to nebyla taková pecka, jak jsem očekávala. Odložila jsem jí vlastně včera, protože i po skoro 14 dnech jsem se nemohla do ní pořádně zakousnout. Když jsem jí nečetla i pár dní, vůbec mi to nevadilo a mezitím jsem právě přečetla i Hodinovou manželku a pak ještě  Panský klub. Ukázku z nově připravované knihy Daniela Kapči. Autor poskytl celou jednu čtvrtinu své knihy, která vyjde teprve  v říjnu, na přečtení, kdy zjišťoval reakce na svou prvotinu.


Když to vezmu kolem a kolem, tak jsem se svým čtecím výkonem spokojená. Jedu si svým tempem a ono vlastně ani tak nezáleží, kolik toho přečtu, ale hlavně že čtu. Někdo má za měsíc přečteno i 20 knih. Jiný je rád za jednu. Další nečte vůbec. Jsme lidi a ne stroje a nikde není přeci psáno, že musíte mít přečteno tolik a tolik stránek, jinak na vás budou ostatní pohlížet jako na něco méněcenného. Taky občas nemám chuť na písmenka a dělám něco jiného a nebo se jen tak válím u ntb a hraju hry. Prostě si užívám klidu. Užívejte si ten svůj klid i vy a hezké léto. 

2 komentáře:

  1. Moc hezké knihy a pěkně jsi to napsala, že nejsme stroje :) Svatá pravda :D Naštěstí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Já sama jsem ráda kolikrát za každé přečtené písmenko a že je to někdy opravdu těžké vše skloubit dohromady. Mám rodinu, práci a nedávno jsme koupili barák a to občas opravdu pěkně vysílí tak, že večer padnu a čtu obrácené strany víček :-D

      Vymazat