pátek 7. října 2016

První seznámení s Dobrými knihami

Tenhle balíček jsem očekávala na jednu stranu velice dlouho, protože domluva byla zdlouhavá a já už ani nedoufala, že mi to vyjde. Chtěla jsem si opět trochu rozšířit spolupráce na recenzování a tak jsem oslovila Dobré knihy . Velice slušně jsem jim napsala a oni mi po delším čekání odpověděli, že to se mnou zkusí. Radost velikou vystřídalo zděšení. Co já si to mám ale vybrat na první čtení od nich ? Tolik nádherných knih mají a tak jsem pečlivě vybírala a projížděla skoro všechny kategorie. Vznikl z toho seznam a ze seznamu pak 3 favorité. Boj to byl veliký, ale já už podvědomě věděla, jak to skončí.
Teď jsem opravdu velice ráda, že jsem si vybrala zrovna tuhle krásku. Už při vybalování jsem měla veliká očekávání a mohu upřímně říct, že zklamaná opravdu nejsem. Jsem okouzlená, nadšená a na knihu hledím až s posvátnou úctou. Malinko ve mě hlodá červíček jestli se mi bude nakonec opravdu tak líbit i po přečtení, ale já věřím, že bude. Kniha se stala i předlohou úspěšného filmu a hlavní herec za něj dostal oscara. Já z něj viděla pár ukázek a i ty mi pomohli se rozhodnout k této volbě.




A o čem že to tu tak básním? No přeci o



Cesta do nekonečna: Můj život se Stephenem

Knižní předloha filmového hitu Teorie všeho
Fascinující životní příběh jednoho z největších vědců naší doby Stephena Hawkinga
Jane Hawkingová je první žena patrně nejznámějšího vědce současnosti Stephena Hawkinga. Tomuto dnes čtyřiasedmdesátiletému matematikovi a teoretickému fyzikovi diagnostikovali ve 21 letech neléčitelné postupné ochrnutí nervového systému a dávali mu maximálně dva roky života.
V knize Cesta do nekonečna: Můj život se Stephenem Jane Hawkingová popisuje jejich společný život, jak se pokoušela sladit péči o svého manžela s potřebami rozrůstající rodiny, jak s ním prožívala úspěchy i neúspěchy. Bez zábran líčí i krach jejich vztahu, kdy ji Stephen opustil kvůli své ošetřovatelce a ona se provdala za rodinného přítele. Všechno vypravuje se zarážející upřímností, ale zároveň s láskou a respektem.
V této mimořádně otevřené, dojemné a často i vtipné knize odhaluje autorka nejenom komplikovaná a bolestná dilemata svého prvního manželství, ale odkrývá i všudypřítomný vliv slávy a bohatství. Výsledkem je kniha plná optimismu, životní síly a vůle.
Tato kniha byla s úspěchem zfilmována a představitel Stephena Hawkinga herec Eddie Redmayne získal Oscara za nejlepší mužský herecký výkon. 



Za knihu tedy ještě jednou moc děkuji Dobrým knihám a koupit si jí můžete zde Cesta do nekonečna : Můj život se Stephenem . Nebo si počkejte na mou recenzi a pak uvidíte sami.

12 komentářů:

  1. Tohle je poklad, můžu jen tiše závidět. :-) Přeju příjemné čtení. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji. Taky to tak cítím. Už se nemůžu dočkat, až se do ní pustím. Ta mě k sobě táhne jako Švadlena.

      Vymazat
  2. Užij si knihu! Vypadá dobře! Nejde mi tady komentovat z mé URL adresy jako Channach. :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za komentář :-) S velkou pravděpodobností se do ní pustím ještě dnes, protože mě to k ní strašně táhne. Sice tu mám rozečtené jiné knihy, ale určitě to znáš sama, že některým kouskům se nedá odolat a prostě musíš :-)

      Vymazat
  3. Zrovna od Dobrých knih očekávám taky první recenzáček a taky jsem dlouho váhala nad tím, kterou knihu si vyberu. :D Tvá volba mě zaujala, jsem zvědavá na recenzi. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za reakci :-) Jak jsem psala v článku. Měla jsem v hledáčku víc knih, ale tuhle jsem si pak vybrala záměrně. Zaujala mě už loni, když vyšla a pak i díky filmovým ukázkám a tomu, že přátelé byli z filmu nadšení.

      Vymazat
  4. Knihu znam od videni. Taky jsem ji zvazovala, protoze me to docela zajima, skutecny zivot tohoto vedce... Ale zatim jsem ji neresila...
    Jinak jsem take psala Dobrym kniham. Akorat jsem nemela asi nejlepsi den a sesmolila jsem sileny vzkat :-D Tak uvidim, jestli se mi vubec ozvou :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jako osobnost je to zajímavý příběh. Nikdy by mě tedy nenapadlo, že budu chtít číst přímo o něm, ale jelikož ho znám díky seriálu Teorie velkého třesku, tak jsem chtěla zjistit něco víc. Tím, že je kniha vyprávěna očima jeho bývalé ženy, je to ještě atraktivnější.
      No my si chvilku zmateně psali,protože toho asi mají hodně a tak se mé odpovědi na jejich mejlíky asi ztratili v tom velkém množství žádostí a korespondence. Jsem vážně moc ráda, že mi dali šanci. Ráda si rozšiřuji obzory a u nich jsem našla spoustu skvělých knih, které si třeba i sama časem pořídím.

      Vymazat
  5. Rozhodně gratulují, nicméně za mě spolupráce s tímto nakladatelstvím už nikdy v životě. Psa pro ně několik recenzi a jejich přístup je odstrašující. Za mě hrůza a děs oproti jiným a solidnejsim přístupům :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
  6. Gratuluji ke spolupráci a užij si knížku! (ta vypadá opravdu suprově! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Už jí dočítám,chybí jen pár stránek. Je to náročné čtení, které chce se plně soustředit, ale krásné. Také bych jí měla už přečtenou dříve nebýt migrény, kterou jsem měla cca týden :-( Recenze bude do konce týdne hotová.

      Vymazat