neděle 8. dubna 2018

100 receptů pro rozkvetlou zahradu, balkon i terasu

Catherine Delvaux
Každé oko potěší pohled na rozkvetlý balkon, terasu nebo zahrádku. A potěšení je o to větší, když si tenhle květinový zázrak sami vytvoříte.

Kniha plná fotografií přináší vše o pěstování rostlin, výběru nádob, hnojení, květinových kompozicích – ať už v květináčích, truhlících či záhonech u domu. Nechte se vést krok za krokem a vaše květinová krása bude dokonalá.


Rádi byste měli doma kousek zeleně a nemáte zahradu? Díky této knize ji můžete mít v každé roční době. Stačí vám k tomu květináč, truhlík nebo obyčejný kbelík či bedýnka. Pak i obyčejné bude neobyčejné díky rostlinám, které si do nich zasadíte.


Tuhle knihu jsem si moc přála a díky nakladatelství Alpress ji mám nakonec doma. Tolik inspirace pro zahrádku jsem ale nečekala. Je plná dobrých nápadů na osázení nádob, truhlíků, ale hodí se i na  tvorbu či předělání zahrad a zahrádek. To platí i v mém případě. 
Máme doma malou skalku, která volala po přebudování. Díky inspiraci, jak které květiny k sobě dát, vzniklo nové zákoutí i s jezírkem. Přibylo i pár nových květináčů, které můj muž stloukl ze zbytkového materiálu a osázel se i starý kbelík s lavorem.
Jen je velká škoda, že jaro si letos dávalo na čas. Loni nám touhle dobou plně kvetli tulipány, bylinky vykukovali a sluníčko se snažilo osvítit tu nádheru. Letos to vše teprve pomalu roste. Na fotkách je to bohužel znát a tak jsou občas trochu chudé.
Třeba jako ty nové dřevěné květináče, kde budou jednou jahody a maliny. V lavoru a kýblu pak divoké kvítí se slunečnicemi a levandulí. Na skalce pak porostou fialky, šalvěj zářivá s hvozdíky. Nejsou vidět mé milované kopretiny. Tulipány teprve jdou do květů a modřence také. Hosty ani echinacea nevykukují. Okrasná travina je bez života. To samé platí i o vřesu. Snad vás aspoň vaše fantasie přesvědčí, že to tak jednou bude. Nebo sledujte fb stránky mé Medvědí oázy, kam vám je pak vyfotím.








Za knihu velice děkuji nakladatelství Alpress. Stále v ní objevujeme nové a nové inspirace na sázení.


2 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Je úžasná, jak v ní stále nacházíme inspiraci na sázení. Konečně nám začínají růst i semínka v tom kýblu a lavoru. Už máme i maliny. Tulipány taky konečně otvírají své květy.

      Vymazat