sobota 14. dubna 2018

Knižní novinky v Medvědí oáza

Včera byl pátek 13, ale pro mě to byl šťastný den.
Vyzvedla jsem si balík z Knižního klubu a pošta dodala očekávané recenzní kousky z AlpressuMetafory a Omegy. Na začátku týdne pak přišla i Moba a od minulého týdne je doma i kniha z Knihcentra. Tu mám dokonce už přečtenu a jen čekám na odkaz, abych vám mohla recenzi zveřejnit.


Nejprve začnu knihami z KK.


Tam jsem si vybrala jednu novinku z Ikaru a pak jsem objevila sérii z Moby, na kterou jsem koukala už dříve. Za tak úžasnou cenu jí tam tedy nešlo nechat.

Čokoládový průšvih

od: 

LÁSKA JE TO, CO SE TI STANE, ZATÍMCO JI HLEDÁŠ

Některé věci jsou pro Isabelle absolutně nepostradatelné: ranní káva. Práce v báječném květinářství. A nudlová polévka v restauraci na protější straně ulice.
Jakékoli vybočení ze svého pravidelného života nesnáší. Přesto jednoho dne „její“ oblíbenou restauraci převezme no
vý ambiciózní kuchař Jens – a nejenže se opováží experimentovat s její zamilovanou polévkou, ale i jinak vnese do Isabellina poklidného života pořádný chaos.
A zatímco se dezorientovaná Isa snaží zase všechno vrátit do zaběhnutých kolejí, pozvolna jí dochází, že právě nečekaná překvapení náš život úžasně obohacují.

Dědictví

od: 

Poklidný život na panství Daringham Hall v malebné Východní Anglii naruší příjezd Bena Sterlinga. Ben je totiž skutečným dědicem panství a hodlá se pomstít rodině, která se k jeho matce zachovala velmi nelítostně. Jeho plány však naruší zvěrolékařka Kate, do níž se vášnivě zamiluje. Má smysl žít pouze pro pomstu, nebo je důležitější odpustit a začít nový život?

Rozhodnutí

od: 

Ben Sterling si to nedokáže vysvětlit. Od chvíle, kdy dorazil na panství Daringham Hall, už v jeho životě nic není jako dřív. Anení to jen proto, že jej jeho dlouho ztracená rodina přijala na rodovém sídle ve Východní Anglii tak nečekaně vstřícně. Tohoto obvykle rezervovaného byznysmena vyvádějí z rovnováhy i city vůči zvěrolékařce Kate. Je pro něj Anglie skutečně země zaslíbená? Zatím ještě netuší, že kdosi v pozadí dál spřádá intriky – a že ho právě Kate přiměje k tomu, aby své rozhodnutí ohledně panství Daringham Hall ještě zvážil.

Návrat

od: 

Může to Benovi skutečně udělat? Kate ví, že se její láska vrátila na Daringham Hall jen kvůli ní. Den za dnem však musí přihlížet, jak se veškeré Benovy pokusy o záchranu statku a panského domu míjejí úspěchem. Nadto se ještě začne šířit podezření, že Ben sám zpečetil konec všech nadějí svou příliš riskantní obchodní strategií. Je z toho pochopitelně zdrcený a Kate, která to nedokáže snášet, se v zoufalství rozhodne nechat ho jít.



Dále tu máme recenzní výtisky z Moby


U Viny jsem neváhala ani na minutu. U křížových výprav nakonec zvítězila zvědavost.

Vina

od: 

Island 1978. V jezeře uprostřed lávového pole je nalezena mrtvola. Komisař Erlendur a jeho kolega Marian Briem zahajují vyšetřování. Jedna ze stop vede i na blízkou americkou vojenskou základnu. Tam se s islandskou policií nikdo nemíní moc bavit. Že by se mrtvému stalo osudným nějaké vojenské tajemství? Erlendur se zároveň zabývá mysteriózním zmizením mladé dívky před více než dvaceti lety. Pátrá na vlastní pěst. Dívka tehdy odešla do školy kolem obávaného Camp Knoxu.

Bůh tomu chce

od: 

Na základě historických dokumentů a studia pramenů autor odhaluje málo známou kapitolu z dějin křížových tažení – účast českého vojska na Třetí křížové výpravě, vyhlášené papežem Řehořem VIII. v roce 1197. Jako první z evropských vládců přijal výzvu císař Friedrich zvaný Barbarossa, na jehož plán osvobodit křesťanský Jeruzalém reagoval tehdejší český vládnoucí kníže Konrád Ota II. po svém: vyprázdnil všechny žaláře a do čela kontingentu postavil nevlastního bratra, knížete Děpolda.


Pak tu jsou knihy z Alpressu a Metafory.


Po dlouhé době si chci něco přečíst od Nory Robertsové. Je zárukou odpočinkového čtení a to se na tyto dny hodí. Na Písařku jsem pak koukala už od loňského roku a tak jsem moc ráda, že si ji mohu konečně přečíst. 

Co přetrvá věky

od: 

Ionu přivede na starý kontinent touha poznat rodný kraj jejích předků. U koní najde nejen nový domov, ale díky svému zaměstnavateli Boylovi brzy zapomene i na bolavé srdce, které si s sebou z Ameriky přivezla. Není to ale strach z lásky, který Iona pocítí. Jejím příjezdem se probudí dávné temné prokletí rodu a Ioně nezbývá než bojovat za lásku i za život samotný.

Písařka ze Sieny

od: 

Záhadný deník ze 14. století spojí dva lidi napříč časem. Pro milovníky románů Dívka s perlou nebo Cizinka.

Strhující love story a zároveň napínavý historický detektivní příběh, v němž se stírají hranice mezi minulostí a přítomností.

Beatrice Trovato, mladá doktorka neurochirurgie z New Yorku, sice dobře ví, jak funguje li
dský mozek, ale v záležitostech srdce se zrovna moc nevyzná. Po nenadálém úmrtí svého bratra, který žil v Itálii, letí jako jeho jediná dědička z New Yorku do Sieny. Bratr jí nechal dům a k tomu složku s výsledky svého bádání, zabývajícího se tajnými dějinami tohoto toskánského města v dobách jeho naprostého zmaru během morové epidemie ve 14. století.

Beatrice se stále hlouběji noří do tajemství, které jí zanechal, a jednoho dne narazí na deník malíře fresek Gabriela Accorsiho, na jehož obrazu ke svému překvapení zahlédne svou vlastní tvář. Minulost a přítomnost se záhadně protnou a Beatrice se ocitne v roce 1347 v Sieně, těsně před propuknutím morové rány. S pomocí Gabriela odhalí zlovolné spiknutí, jehož důsledky zasahují až do stovky let vzdálené budoucnosti. V okamžiku, kdy si černá smrt začíná vybírat první oběti, se Beatrice musí rozhodnout, do které doby skutečně patří.



Nakonec tu je Omega a Knihcentrum, ze kterého mi přišla kniha z Moby


Po knize Papíroví duchové jsem sáhla z důvodu, že se mi velice líbila autorčina předchozí kniha Černooké Zuzany. U kavárny to mám s autorem podobně. Tam jsem zase četla Úsměvy žen a další jeho kniha čeká na přečtení.

Papíroví duchové

od: 

Carl Louis Feldman kdysi býval uznávaným fotografem. Pak ho ale obvinili z vraždy mladé ženy a následně zprostili obžaloby. Ve stáří se stal pacientem pečovatelského ústavu pro lidi postižené demencí. Nyní za ním přichází jeho dcera, aby ho vzala na výlet. Jenomže ve skutečnosti to jeho dcera není. Navíc pokud splní, co si předsevzala, Carl se už do ústavu nikdy nevrátí…

Staříka dohnala minulost. Mladá žena za volantem auta je přesvědčená, že muž vedle ní je skutečný vrah, který má na svědomí smrt několika dívek včetně její sestry Rachel. Jejím cílem je zjistit, zda si Carl na vraždy pamatuje, a pokud ano, chce, aby se k nim doznal. Nejvíc jí vrtá hlavou, co se doopravdy stalo s Rachel. Vážně Carl zapomněl na to, co provedl, nebo to jen předstírá? Možná je dokonce nevinný a ona je tou, kdo lže. Ať tak či tak, mladá žena podstupuje obrovské riziko – pokud je Carl skutečně sériovým vrahem, v texaské divočině se nikdo pomoci nedovolá.

Kavárna malých zázraků

od: 

Někdy člověk nejprve musí ztratit půdu pod nohama, aby se dostal do sedmého nebe. Nelly zbožňuje čtení, věří na znamení a – je nešťastně zamilovaná. Jednoho dne v knize své babičky narazí na záhadnou větu a bez dlouhého rozmýšlení udělá něco, co by nikdy nepokládala za možné: vezme všechny své úspory, koupí si červenou kabelku, kvapně opustí Paříž a vydá se po stopách oné knihy do Benátek. Na své cestě se dostane až do srdce města na laguně, které pro ni připraví nejen setkání se šarmantním Benátčanem, ale také kouzelnou malou kavárnu, v níž čekají tajemství a dějí se zázraky.




19 komentářů:

  1. No pěkná nálož teda :) Fakt obdivuju, že ty recenzáky stíháš, já už beru velmi střídmě a stejně dočítám pořád stoleté resty a ke svým se nedostávám. Jinak Čokoládový průšvih mě láká, první knížka od autorky mě bavila, tak bych ráda zkusila i tuto. Na sérii z Moby taky koukám, ale zatím nevím, jestli ji musím mít :D Na Papírové duchy mě zajímá názor, protože Zuzany mě úpln nenadchly, ale možná to bylo i tou bombovou reklamou, takže jsem čekala prostě bombu. Od Alpressu jsem si po dlouhé době taky vybrala recenzáček, knihu od E. Haran, no nejspíš ji mám asi na poště :) tak ať se knihy líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se sama sobě občas divím. Naštěstí mám v poslední době šťastnou ruku a knihy se čtou sami :-) Já si udržuji při životě jen stálé spolupráce a nemám problém i něco odmítnout. to se mi teď v poslední době stávalo hodně z Metaforou, že mi nabízené knihy nesedli do noty. U Omegy jsem třeba teď také dlouho nic nečetla a snažím se dohánět resty od ní, i když to není tolik vidět.
      Svoje knihy se snažím také číst. Teď jsem nedávno dočetla Butik Astore Place, jen to sepsat a začala jsem číst Čtenáři z Broken Wheel doporučují. Mám ji jako čtení do vany.

      Vymazat
  2. Pěkná hromádka :-) Tu sérii z Moby vůbec neznám, ani podle obálek mi to nic neříká. Ale tak nemůžu znát všechno, to dá rozum :D Tak hlavně, aby se ti všechny líbily :-)
    Noru Roberts jsem nikdy nečetla, možná někdy od ní něco zkusím. Spíše ale s detektivní zápletkou co píše pod pseudonymem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na ní narazila loni, ale to už se vydával druhý díl. Jsem ráda, že jsem si počkala, protože jsem ty knihy měla už několikrát v košíku. K tomu ty jejich neskutečně něžný obálky :-)

      Vymazat
  3. Jediná která mě zaujala je Čokoládový průšvih - tu si plánuji koupit v KK. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Tu jsem chtěla od samého začátku. Mo se těším, až se do ní začtu.

      Vymazat
  4. Tak tomu říkám nálož! :-) Mně se strašně líbí obálka Papírových duchů, i ta předchozí autorčina kniha vypadala moc hezky. Přesto knihu vynechám, nějak mě neláká. Přeju hezké čtení :-)

    OdpovědětVymazat
  5. pani, ty uz ty knihy skladujes u stropu ne? :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Ke knihám gratuluju. Hlavně me zaujal Čokoládový průšvih, který působí jako skvělá odpočinková četba a má vážně nádhernou obálku. Užij si čtení a ať se knihy líbí. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Také moc doufám. Vinu už mám rozečtenou.

      Vymazat
  7. Moc pěkné nové kousky :) Nevěděla bych, do čeho se pustit dříve :) Láká mě Kavárna plná zázraků, Papíroví duchové i Čokoládový průšvih :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík.
      Kavárna je už přečtená. Jen čekám na odkaz pro zveřejnění recenze. Na duchy jsem sama moc zvědavá. Snad bude stejně dobrá jako Zuzany. A na průšvih si snad udělám čas brzo. Přeci jen recenzáky mají přednost, ale snažím se teď víc číst i své knihy společně s rc.

      Vymazat
  8. Wow, no to je pekná hŕstka kníh, ešte že sa nám pomalinky blíži teplé počasie a pri takej limonádke s knihou v ruke, to už sa dá :D Ja mám teda menej prírastkov do dlane, ale o to viac tých elektronických :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji.
      Na čtení venku se těším, jenže momentálně bouráme na dvoře a je všude prach. Já se e-bookům nebráním, ale tyhle klasické knihy mám přeci jen raději.

      Vymazat
  9. Tak to je pořádná nadílka :) Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat