úterý 29. října 2019

Introvertka v hlučném světě - Debbie Tung

Introvertka v hlučném světě

kniha od: 



Komiks s autobiografickými prvky ze života Debbie, která má raději než velkou společnost tichý koutek s knihou, čajem a svými myšlenkami. 


Nakladatelství Portál vydalo v letošním roce komiks, který by mohl vyprávět skoro o každém knihomolovi nebo knihomolce.
Představuje nám na svých stránkách dívku Debbie, která má svůj svět. Ten je tichý, plný knih, dobrého čaje a jen pár nejdůležitějších osob jejího života. Ten svět je možná na první pohled smutný, protože nemá ráda velkou společnost. Cítí se v ní nejistě a nejraději je zalezlá v koutku, kde může být jen se svými myšlenkami.Už jako málá byla taková. I přes to si najde přítele a nakonec si ho i vezme za muže. On jí chápe a bere ji takovou, jaká je. S ním se cítí dobře. 
Ukazuje nám i své začátky v zaměstnání, kdy ne vždy to pro ni bylo lehké. Její tiché já nebylo spokojené a i když se moc snažila, zažívala pocity, které ji spíše děsily. Jenže i tak našla sílu najít i pozitivní věci na svých dnech. To pak byla opravdu šťastná a dokázala se postavit celému světu.




Tohle byla zajímavá kniha nebo spíš komiks. Taková sonda do života většiny lidí, co se rádi noří do stránek knih a nechtějí být rušeni.
Veselé, ale i chvílem hodně smutné čtení, když si uvědomíte, že se to opravdu děje. Jenže většina těchto lidí si to neuvědomuje. Nebo možná jen občas zapřemýšlí, že by to mohlo být jinak. Pak si ale promítnou, co vše by možná změna obnášela. Jak by na ně zapůsobila a jak by je to mohlo změnit. Už by to nebylo ono. Raději tedy zůstavájí ve své komfortní zoně, kde je jim dobře. Mají své přátele, rodinu a okruh známích, kteří je respektují a ví, jací doopravdy jsou. 
Přesně i tom je celý náš příběh. Příběh, který je možná i podobný tomu našemu....


Žádné komentáře:

Okomentovat