neděle 2. února 2020

Cukrárna v Paříži - Julie Caplin

Cukrárna v Paříži

kniha od: 

Nina Hadleyová pracuje jako servírka. Za svůj třicetiletý život už vyzkoušela různá zaměstnání, ale nikde nevydržela dlouho. Nebylo to prostě ono. Snad tedy ze vzdoru vezme práci v Paříži u Sebastiana. Ten vede kurzy vaření a potřebuje pomoc. I on Nině nevěří, že by to dokázala, ale nic jiného mu nezbývá. 
Dokáže Nina všem, že se v ní mýlí? Že umí dělat věci i pořádně? A dokáže vůbec vyjít se Sebastianem navzdory tomu, že k němu jako malá holka chovala romantické city? 


Cosmopolisu vyšla loni již třetí kniha z řady Romantické útěky, které píše Jule Caplin. Její předchozí knihy Kavárna v Kodani a Pekárna v Brooklynu mám také přečtené a víte, že jsem si je užívala. S cukrárnou to mám stejně.
Nina se nečekaně a snad i na truc objeví v Paříži. Má pomáhat Sebastianovi, který je nejlepším přítelem jejího bratra. Sebastian si poranil nohu a nemůže tak připravobvat kurz vaření, ketrý pořádá ve své cukrárně, kterou koupil s ještě jiným podnikem. Po skončení kurzu hodlá cukrárnu zavřít, ale tohle chce dotáhnout do konce.
Cukrárna C už zažila lepší časy. Málem by si jí ani nevšimla, když tam šla poprvé. Vše bylo zašlé, umolousané a ne vůbec tak veselé a zářivé, jak si to ve svých snech představovala. I Marcel, dřívější zaměstnanec, kterého sdědil Sebastian s cukrárnou, nevypadal zrovna přívětivě. Ukázal Nině zázemí kuchyně a nechal ji být.
Tak se stalo, že Nina musela dát dohromady celou kuchyň  pro kurz. Vydrbat starou špínu, nakoupit potřebné věci na pečení a přichystat vše pro účastníky. Aspoň ti se ukázali jako prima lidé.
Během kurzu se toho dělo hodně a z neznámých lidí se stávali přátelé. K tomu objevili společnou řeč při projektu, který dělali tak nějak Sebastianovi za zády.
Jenže jak to celé dopadne, až to praskne? Nepotvrdí se, že je Nina opravdu jen nezodpovědné stvoření, které k ničemu není? A co její vztah se Sebastianem? Bylo od začátku jasné, že jí tady nechce, ale proč má tedy její fotku z mládí v ložnici?


Příběh, který pocuchá vaše chuťové buňky, zahřeje u srdce a provede vás Paříží. Ukáže vám jeho tvář a ukáže místa, kde byste se chtěli sami procházet. Navnadí vás na sladké dobroty, které byste chtěli ochutnat a možná si je i sami připravit.
Hlavní hrdinka vám přijde možná trochu zmatená, ale díky své umanutosti si vás přeci jen získá. Sebastian se vám zase bude jevit jako pěkný pruďas. Jak já ho nesnášela a nadávala na něj, abych si ho přeci jen nakonec oblíbila.
K tomu pak přičtěte partičku vedlejších postav z kurzu, které si oblíbíte. I díky nim se podaří něco, co nakonec nemělo být. Tím našemu příběhu dodají kouzlo ztraceného a vám po přečtení zůstne jen chuť na sladké a nostalgická touha vyjet si do Paříže.


Knihu a i předchozí díly najdete na stránkách Grady.


8 komentářů:

  1. Moc hezká recenze, tahle série mě vážně baví :) Jsou to skvělé a sladké oddechovky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu. Taky jí mám ráda a baví mě.

      Vymazat
  2. Cukrárnu jsem si užila, stejně jako předešlé dva díly. Ještě teď se mi sbíhají sliny při představě všech těch dobrot, co Nina napekla. Snad se brzy dočkáme pokračování :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídejte :-D Musela jsem si hned vygůglit, co to jsou eklerky :-D

      Vymazat
  3. Moc pěkná recenze. :) Na všechny knihy se v budoucnu chystám, tenhle druh knih mám moc ráda. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Tohle je vážně pohlazení po duši a já doufám, že bude pokračovat i dál, protože vím, že autorka píše další.

      Vymazat
  4. Já pokaždé když vidím ty obálky, mám chuť jít do cukrárny :D A to jím pouze jeden zákusek :D

    Knihy se mi moc líbí, jsou příjemně oddechové a stejně jako tyto knihy tak jejich edice 7lásky slouží k odpočinku a pohlazení po duši. Já sem moc spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám pokaždé chuť něco upéct :-D Ze 7lásek jsem zatím četla jen jednu knihu, kterou tu mám i zrecenzovanou z ledna, ale ráda bych si přečetla i další. Okouzlili mě stejně jako knihy od Julie Caplin.

      Vymazat