neděle 22. května 2016

Pozdrav ze Světa knihy 2016

Na Svět knihy 2016 jsem nebyla a přesto z něj mám krásnou knihu. Milý dárek přišel od mé kamarádky Ivanky, která ho navštívila místo mě. Dárek to byl nečekaný a toho si vážím o to víc. A jaká že je to kniha? Popel všechny zarovná od Dominika Dána. Iva ví, že jsem si ho kolikrát už chtěla přečíst, ale sama jsem nenašla odvahu si nějakou jeho knihu pořídit. Ona ho má načteného ve slovenštině a moc se jí knihy líbí. Tím to jí ještě jednou moc děkuji.

A o čem že kniha je?
Vražda staré ženy, která byla brutálně rozsekána mačetou, a smrt mafiána, od které vedou stopy k tajným službám. Nový detektivní román Dominika Dána pojednává o dvou zločinech, kniha je plná pochybných kreatur, mafiánů a tajných agentů. Autorovy dvacetileté zkušenosti jí dodávají na věrohodnosti. Najdete v ní skutečnosti, při nichž zamrazí a jež by raději měly být fikcí. A naopak literární fikce působí díky znalosti policejní práce autenticky. Vše vypadá tak věrohodně, že už je pouze na čtenáři, co budete pokládat za realitu a co za fikci.
Série:

Naše Mesto (1.)

Žánr:
DetektivkyLiteratura slovenská
Rok vydání:, 1. vydání originálu: 2005
Počet stran:400
Nakladatelství:Slovart (ČR)

5 komentářů:

  1. To je moc pěkné, tak ať se kniha líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji :-) Jen nevím, kdy se k ní dostanu :-D

    OdpovědětVymazat
  3. anemáš zač,jesttli ti udělala radost,účel byl splněn...ale pozor,sice se uvádí jako první v serii ale ve skutečnosti není,pokud se poodíváme do Wikipedie,zjistíme,že kdybychom měli knihy seřadit podle doby kdy se odehrávají,bylo by to jinak..protože ,,popel..,,se odehrává až v roce 1996.Postava hlavního hrdiny,detektiva Richarda Krause,je společná všem Dánovým knihám,a jeho kariéra začíná ještě před revolucí,tedy před rokem 1989,řtakže kdo by chtěl číst knihy chronologicky,musel by začít prvním dílem s názvem,,Uzel,,..já vybrala až vlastně sedmý díl,s ohledem na příjemce,jako podle mne nejzajímavější,a nejnapínavější :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Na mě byla knížka moc politická. Ale určitě si chci ještě nějaké další dánovky přečíst. Tak ať se ti líbí :)

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za názor. Já se na knihu teprve chystám. Ještě nenastal její čas, ale jsem ráda, že jsem jí od Ivky dostala.

    OdpovědětVymazat