úterý 24. ledna 2017

3 knížky za cenu krabičky cigaret

Před chvilkou jsem se vrátila z úřadu, ale jelikož jsem měla trochu času, zabrousila jsem do knihkupectví. Bylo po cestě a hlavně jsem věděla, že tam mají Knihy za babku. Šla jsem tam tentokrát na jistotu, protože jsem si tam už posledně odnesla jednu knihu za naprosto fantastickou cenu.
Teď jsem i uvědomila, že jsem vám ji ani neukázala, tak to spojím do jednoho. 
Ta zapomenutá kniha je 


Vodní labyrint

Mladá archeoložka Afdera Brooksová se dostaví k smrtelné posteli své babičky, výstřední milionářky a sběratelky umění. Ta Afdeře svěří dědictví bezpečně uložené v jedné americké bance - starobylý rukopis. Afdera podniká cestu kolem světa, aby odkryla záhadný obsah tohoto dokumentu. Cesta vrcholí v Benátkách ve vodním labyrintu. Z Vatikánu zasahuje intrikující kardinál Lienart, který se všemožně snaží zabránit odhalení, jež by mohl přinést poničený pergamen.

A dnes jsem koupila celou serii s detektivkou Alex Morrowou


Stále půlnoc

Klidný nedělní večer na předměstí Glasgow. Běží televize, v troubě se peče večeře. Klid naruší stará otlučená dodávka, která prorazí dveře jednoho ospalého domu. Vyřítí se z ní skupina ozbrojených mužů v kuklách. Zajmou rodinu a požadují výkupné milion liber. Útočníci jednoho člena rodiny unesou. Na místo je přivolána vyšetřovatelka Alex Morrowová. Ale kolem případu se objevuje spousta záhad. Kdo byli ti únosci? Proč si mysleli, že v normálním domě žije bohatá rodina? Rodina zarytě mlčí. Alex se noří hlouběji do případu a odhaluje podivná tajemství.

Konec vosí sezóny

Nejlepší britská detektivka roku 2012

Bohatý finančník Lars Anderson se oběsí. Dědictví jeho podezřelých obchodů zle dopadá na jeho rodinu, dvě otcovou výchovou těžce poznamenané děti a zlomenou ženu. Mezitím na předměstí Glasgow někdo brutálně zavraždí mladou ženu.

Vyšetřovatelka Alex Morrowová začne rozplétat pavučinu lží, která obtáčí místní komunitu, Skotsko i stovky mil vzdálená místa.

Konec vosí sezóny je vynikající a velmi přesvědčivý vícevrstevný detektivní román, který sleduje zničující důsledky sobeckého počínání jednoho člověka ve světě zpustošeném hospodářskou recesí a zpochybňující vše, co bylo dříve pokládáno za posvátné.

Bohové a bestie

Je týden před Vánocemi. Na rušnou pobočku pošty v Glasgow vtrhne lupič s kalašnikovem. Přinutí zákazníky lehnout tváří k zemi. Upravený starší muž se zvedne a jde pomáhat lupičovi. Mlčky plní pytle penězi a odnáší je ke dveřím. Pak otevře dveře a pokyne hlavou. Lupič ho rozstřílí na kusy. Vyšetřovatelka Alex Morrowová se chopí pátrání. Nikde žádné vazby na lupiče. Ani starému pánovi se nedá nic vytknout. Pátrání po střelci dovede Morrowovou do podivného světa stranické politiky a života Davida Gillespie, populárního politika, jehož sexuální výstřelky dělí politickou scénu na dva tábory. Ať se děje cokoliv, Morrowová netouží po ničem jiném, než se vrátit domů k manželovi a svým dvojčatům, než pochopí, co vyšetřování případu znamená: žádný kout města není bezpečný a její angažovanost bude větší, než by si kdy myslela.


A to jsem zjistila, že k těmhle přibude v únoru další díl.

4 komentáře:

  1. Skvělé kousky! O sérii s detektivkou Alex Morrowou jsem už slyšela, ale nečetla jsem ji :) Ať se líbí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Na Stále půlnoc jsem koukala i na stránkách knižního klubu a tak ta cena pak rozhodla.

      Vymazat
  2. Super úlovky za hubičku, z takových je vždycky radost. Pěkné čtení přeju :-)

    OdpovědětVymazat