čtvrtek 12. ledna 2017

KNIHCENTRUM. cz a já - první rozbalovačka

Mám novou spolupráci. 
Velice mě překvapila v úterý zpráva na fb ze skupiny Knižní poradna KNIHCENTRUM.CZ, kam jsem párkrát vložila nějaký ten odkaz na své recenze. Je to skupina, kde si radíme, co číst. Bylo mi nabídnuto, jestli bych s nimi nechtěla zkusit spolupracovat a psát pro ně recenze. Ohromením jsem na to koukala a jakou jsem měla radost. Takhle mě ještě nikdo neoslovil. Sama jsem se spíše účastnila recenzních konkurzů, kde to prostě vyjde nebo ne.
Byl mi zdělen kontakt na paní, která má recenze na starosti a tak jsem neváhala. Během chvíle mi byl poslán seznam, kde jsem mohla vybírat. Mnoho knih jsem tam znala a hodně jich zaujalo. V té záplavě knih bylo těžké si vybrat, ale nakonec jsem si zvolila jednu knihu, po které jsem pokukovala už delší dobu. 



Jedná se o 


Jak nemít na pikniku o jeden sendvič míň

Řekne-li se v Anglii o někom, že má na pikniku o jeden sendvič míň, znamená to, že je dotyčný excentrik, který to nemá v hlavě zcela v pořádku. 
Podobné rčení se jistě hodí na manželskou dvojici, která se přistěhuje do Kingstonu, malebné vísky nedaleko Oxfordu, kde už nějakou dobu žije Češka Hana se svým anglickým manželem Williamem. Ti se mezitím po létech konečně zařadili téměř mezi starousedlíky, a tak se zájmem sledují nelehké sžívání nových přistěhovalců s tradičním a poněkud konzervativním Kingstonem. A ani tentokrát není o dramatické situace a barvité příhody nouze!



Už se moc těším, až se do ní večer začtu. Ke knize jsem dostala i krásnou záložku. Jako milovník knih tuhle maličkost oceňuji. Hned mi rozšířila mou už tak početnou sbírku záložek.



Moc tím to děkuji KNIHCENTRUM.CZ za knihu i záložku.
 


8 komentářů:

  1. Gratuluji!!! Když člověka osloví někdo sám se žádostí o spolupráci, tak je ta radost mnohem větší :) aspoň teda u mě byla. Tak ať ti spolupráce klape!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. To máš pravdu. Já tomu nemohla vůbec uvěřit. Dá se to rovnat snad jen s tím, když ti prvně zveřejní nakladatelství recenzi. To mě také moc zahřálo u srdíčka. :-) Na knihu se vrhnu ještě večer. Sice mám rozečtené ještě dvě, ale ty počkají.

      Vymazat
  2. Taky gratuluji, je to úžasný pocit, když ti někdo napíše sám. Velký rozdíl mezi rec. konkurzem... Tak ať se kniha líbí ! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Máš pravdu. To se nedá srovnat a já si toho velice vážím. Do knihy jsem už nakoukla a bude to milé čtení. Hlavně odpočinkové po andělu. To mi vrtá v hlavě ještě teď.

      Vymazat
  3. Gratuluji k nové spolupráci. Ať se kniha líbí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Včera jsem už přečetla pár stránek a je to hezké. Budu se pak muset kouknout i po těch předchozích knihách paní autorky. Má opravdu dobrý styl psaní,který je mi blízký.

      Vymazat
  4. Připojuji se ke gratulacím k navázání nové spolupráce! :)

    OdpovědětVymazat