pátek 17. března 2017

Rozbalovačka 2 v 1

Tento týden mi došla nová várka písmenek. Na oba balíčky jsem se těšila, i když na jeden o něco víc. 




Začnu tím první, který přišel už v úterý. Jedná se o recenzní výtisk od MOBY. Opět se měsíc sešel a byl vydán dokument s recenzáky, ze kterých bylo možno si něco vybrat. Mě už od zveřejnění edičáku na první půlku roku 2017 velmi zaujala kniha 

Šaty pro poutníky

Ijnet řeší složitou situaci jak v pracovním, tak v osobním životě. Sapetra, dodavatel barviv na látky a druh Ijnetiny nejlepší přítelkyně, je vězněn v dalekém Mennoferu. A Kemnet, otec Ijnetiny dcery, má stále zapovězen vstup do Vesetu. Její pouť začíná cestou do Mennoferu, pokračuje přes Sinaj a město Abdžu, kde se shledává s milovaným Kemnetem, a končí zpátky v hlavním městě Vesetu. Ijnet však vidí věci jinak než dříve, a snad i ona sama se změnila.



Je to opět období, o kterém toho moc nevím a nemám tolik načtené a já se chci zase trochu posunout ve vědění. Třeba že je to jen románové a možná hodně smyšlené.





Druhý recenzák mám od KNIHCENTRA. Tuhle spolupráci mám čím dál raději a opravdu mě těší, že si mohu pokaždé vybrat z tolika krásných knih. Tentokrát mě velice zaujala novinka od HOSTU. Jen jsem si na ní musela trochu počkat, protože v době, kdy jsem si jí vybrala, nebyla ještě v prodeji. Čekání se mi ale vyplatilo a já tak dnes obdržela

Sběratel ztracených věcí

Románová prvotina budící pozornost
po celé Evropě

Sběratel ztracených věcí je příběh o spisovateli na odpočinku Anthonym Peardewovi,jenž před čtyřiceti lety ztratil vzácný dárek, který mu na památku věnovala jeho snoubenka Therese. Tím, že upomínku ztratil, porušil jediný slib, který si na něm kdy vyžádala. Téhož dne pak Therese nečekaně zemřela. Anthony se snaží odčinit svou vinu tak, že zachraňuje věci, jež jiní lidé ztratili, a píše o nich příběhy. Teď, na sklonku života, se však bojí, že neudělal dost, a přenechá své asistentce Lauře dokončení úkolu, který si předsevzal a který před ní do té doby tajil. Anthony Lauře odkáže svůj dům, zahradníka a nešťastného ducha své mrtvé snoubenky. S pomocí zahradníka Freddyho, zvláštní dívky odvedle jménem Sunshine a psího nalezence Karotky musí Laura dokončit to, co Anthony začal, a najít způsob, jak mu pomoci znovu se shledat s jeho ztracenou láskou. 






Na ní se neskutečně těším a odkládám k vůli ní už rozečtené a večer jdu do téhle krásky.


Musím ještě KNIHCENTRUM velice pochválit a vlastně i poštu, protože mi včera psali, že knihu posílají a dnes ji už mám doma. 

14 komentářů:

  1. Hm... zajímavé kousky. Jsem zvědavá na recenze. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za reakci. Na Sběratele bude snad hodně brzo a u té druhé uvidíme. Je v pořadí :-)

      Vymazat
  2. Taky jsem tentokrát měla objednávku z Knihcentra hrozně rychle! Jinak ten Sběratel ztracených věcí vypadá dost netradičně, ale teda lákavě. Počkám si na recenzi. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já na knihu čekala skoro měsíc, než ji měli u nich na skladě a hlavně v době, kdy jsem si jí vybrala, tak ještě ani nevyšla. Jsem na ní hrozně zvědavá, protože od Hostu jsem nic ještě nečetla a jak jsi sama napsala, bude opravdu jiná než co znám. Tedy moc v to doufám, protože i k vůli tomu jsem po ní sáhla.

      Vymazat
  3. Wau na sběratele ztracených věcí sem taky koukala, :)
    Krásné přírustky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Dnes se do něj pustím, tak recenze bude doufám hodně brzo. Na knihu jsem se opravdu moc těšila.

      Vymazat
  4. Tak ta druha vypadá skvěle!! Do ni bych šla taky hned :D to mi ver :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-) Už jsem jí včera rozečtla a je taková hřejivá a to se teprve rozjíždí.

      Vymazat
  5. O tech satech jsem ttaky premyslela ale nakonec jsem vybrala neco jinyho :) snad nebudu litovat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na ně také zvědavá. Už jsem koukala, že autorka má těch knih více, tak pokud se mi zalíbí, tak asi dokoupím.

      Vymazat
  6. Hezké kousky :-) Těším se na recenze :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Recenze na Sběratele bude během týdne. už dočítám :-)

      Vymazat
  7. Moc pěkné kousky! Na recenzi Sběratele si moc ráda počkám! :) Jsem na něj strašně zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ještě chvilku vydrž. Už se na ní pracuje :-)

      Vymazat