neděle 9. dubna 2017

Až mi zítra budeš chybět - Heine T. Bakkeid

 Až mi zítra budeš chybět

Thorkild Aske býval elitní policejní důstojník. Pak se ale jeho život obrátil na ruby. Nyní je po dvou letech za mřížemi venku, a kromě trýznivých vzpomínek ho zdánlivě už nic nečeká. Nebo je to jinak? Když ho o pomoc požádají lidé, kteří by jej měli nenávidět, vydá se na odlehlý ostrov pátrat po jejich zmizelém synovi. Uprostřed drsné severské přírody a uzavřené komunity se musí nejen srovnat sám se sebou, ale obstát i proti zákeřnému nepříteli.



Thorkild Aske býval elitní policejní důstojník, než v jediném okamžiku přišel o vše a skončil ve vězení. Po výkonu trestu, sužován výčitkami a bolestmi, je v péči psychiatra Ulfa. Ten ho požádá , aby pomohl najít nezvěstného syna rodině, které kdysi ublížil a za to pyká výčitkami ještě dnes. Nejprve se zdráhá, ale nakonec souhlasí. Sejde se Anniken Moritzenovou a Arnem Villmyrem. Jejich syn Rasmus se ztratil při potápění nedaleko Skjellviku a našla se pouze jeho loď.
Thorkild se vypraví do Norska. Setkává se s místní policií a pak se vydá na maják, který se snažil Rasmus přetvořit na zážitkový hotel a kde tak náhle zmizel. S sebou si ovšem přiváží i své démony z minulosti a svou špatnou pověst policajta, který nakonec skončil ve vězení. Minulost, která se ho snaží potopit a které se to nakonec i málem podaří.



Co si o knize myslím a jak moc zapůsobila si můžete přečíst zde KNIHCENTRUM.CZ - Až mi zítra budeš chybět



Za knihu velice děkuji KNIHCENTRUM.CZ, které mi ji poskytlo na recenzi. Vydaná byla v nakladatelství Plus.



2 komentáře:

  1. Diky za tip na knizku, skandinavks literatura to je moje :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se recenze líbí. Já si knihu opravdu užila.

      Vymazat