středa 13. září 2017

Maminčin mazánek -Sarah Flint

Maminčin mazánek

od: 

Sleduje... Vyčkává... Kdo je na řadě? Tento thriller o precizním sériovém vrahovi není pro slabé povahy. Musíte být připraveni na šok! Ideální pro fanoušky Angely Marsons. V hrobě v lese jsou pohřbeny matka s dítětem. Ale jeden z nich je naživu, druhý je mrtvý. Detektiv Charlie Stafford je přiřazena ke svému šéfovi Geoffreymu Hunterovi, aby mu pomáhala s tímto případem, kde matky a jejich děti beze stopy mizí. Ztrácí se čím dál více párů a tlak na oba sílí. Podezřelý je dopaden, ale je to skutečně on? Dokáže Charlie zastavit sadistického vraha, jehož jediným přáním je potrestat ty, kteří udělali chybu? Nebo se ona sama nevědomky stala obětí? Nová série s členkou Londýnské metropolitní policie Charlotte Charlie Stafford v hlavní roli je tu! "Knihu jsem přečetla na jeden zátah a srdce mi bušilo až v krku." PENNY HANCOCK


První díl ze serie s detektivkou Charlie Stafford. Sledujeme zmizení několika párů - matky a jejího mazánka. Času je málo a pohřešovaných stále víc. Veřejnost se bojí a tlak na policii je čím dál větší. Zastaví se to řádění brzy?


Novinka z Omegy, kterou není už ani moc třeba představovat. Kouká na nás na každém rohu a tak i já jdu se svou troškou do pomyslného mlýna.
Kniha vás určitě upoutá svým názvem a i temnou obálkou. Ve stínu tu stojí dvě postavy - matka a dítě. Vše kolem je tmavé, jen cesta pře nimi trochu prosvítá. Obálka je na omak hebká s výraznými písmeny.
Obsahově nám slibuje napínavé čtení o pátrání po těch nejcitlivějších obětech. Která zrůda může ublížit matce a jejímu dítěti? Kdo z nich zaplatí životem a druhý na to bude koukat a trpět tím ještě víc?
Případu se ujímá mladá detektivka Charlie s jejím šéfem Hunterem. Oba jsou sehraní a když jsou spolu, jistě se stane nějaký malér navíc. Charlie má tu výhodu, že má geniální paměť na tváře. Může někoho vidět sotva pár vteřin a už vás ze své mysli nevymaže. Díky Hunterovi, který je pro ni jako mentor a učitel, se snaží chytit sadistu, který si vybírá ten nejkřehčí pár na světě.


Za mě dobrý. Kniha má klasickou zápletku z poslední doby. Únos a týrání oběti dokončené brutální vraždou. Někoho, kdo se ujme případu a hledá stopy i na těch nejméně pravděpodobných místech a překvapivý konec, kdy vás to nutí udělat WAU.
Zde bylo velké plus, že hlavní hrdinou není muž, ale žena. Žena, která má už nějaké zkušenosti, ale sama si prošla tragédií života. O to víc se pak zakousne do případu. 
Vrah, který je magor a máme tu čest vidět oběti jeho očima a co se mu táhne myslí, když na nich dělá svá zvěrstva. Že to není nic hezkého a příjemného, je všem snad jasné. 
Flintová v knize velice dobře zúročila své zkušenosti z policejní praxe, kdy u ní sloužila 35 let. I proto snad její prvotina Maminčin mazánek vyzní věrohodně a další kniha tak bude jistě podobného rázu.


Bylo to napínavé čtení od samého začátku a až po poslední písmeno.

8 komentářů:

  1. Já od knihy čekala bohužel víc, taky mě zklamal "vrah", aneb když je vrahem neustále "zahradník". Doufala jsem v něco originálnějšího, hlavně co se týče vraha, ale jinak pasáže z pohledu vraha byly dokonale zvrácené. Asi si počkám na další autorčin počin a pak si udělám obrázek :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu tě. U mě ten WAU efekt taky nebyl nic moc. V recenzi je to lehce nadnesené. Jak jsem tam psala - klasická zápletka, která se v poslední době objevuje snad všude. Napínavé, ale nic nového.

      Vymazat
  2. Mně se kniha strašně líbila. Já jsem takový sadistický čtecí typ a v případě Maminčina mazánka jsem se dost vyžívala. Těším se na další autorčiny knihy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se také líbila, ale téhle podobné tématiky jsem četla už tolik, že hodnotím jako průměr. Jelikož jsem sama matka, tak na tohle jsem pohlížela trochu jinak. Bála jsem se toho, protože mi u některých knih dělá problém tohle téma.

      Vymazat
  3. Tuhle knihu ráda vynechám, přece jen thrillery nejsou mojí vášní.

    OdpovědětVymazat