úterý 24. října 2017

Novinkové dětské knihy z Portálu

Před chvilkou jsem převzala z rukou pošťačky balíček s novinkovými knihami z nakladatelství Portál. Dětské knihy jsem vybrala záměrně, protože dětských kvalitních knih není nikdy dost. Obě jsou ještě z per českých autorů doplněné krásnými ilustracemi. Co víc si u dětských knih přát více, že?


První vám představím čerstvou novinku, která vychází v těchto dnech.


Karolínka a její zoo

od: 

Jaké by asi bylo mít doma zoologickou zahradu? Nebo v zoo bydlet? Karolínka v jedné žije a může vám potvrdit, že mimo otevírací hodiny a zraky návštěvníků, se tam dějí podivuhodné věci. Že si zvířata sama uklízejí? Že se vydají na výlet? Nebo dokonce něco uloupí? Skutečné příběhy ze zoo ve veselé knížce o tom, že člověk není pánem tvorstva, ale jen jedním z tvorů na této planetě. O cestě k pokoře ve vztahu k živé i neživé přírodě, o radosti, skopičinách, dovádění, smíření a životní síle lásky, oddanosti a starosti o druhé – to vše v rozmanitém světě zvířat.




Druhá v pořadí je knížka, která je vhodná pro první čtení a nebo jeho trénování.


Do pohádky za zvířátky

od: 

Knížka pohádek odpovídá pravidlům genetické metody výuky čtení. Pohádky jsou psány velkými tiskacími písmeny a jsou řazeny od pohádek složených pouze z jednoduchých jednoslabičných slov přes pohádky ze slov dvouslabičných až po pohádky s trojslabičnými a čtyřslabičnými slovy, které jsou již čtenářsky náročnější. Pohádky jsou přiměřeně krátké, aby je děti stihly bez problémů samy přečíst při hodině nebo za domácí úkol. Hlavním i hrdiny příběhů jsou zvířata, podtitulem každé pohádky je přísloví, takže pohádka přinese dětem i poučení.




Já jsem z knih nadšená už teď a těším se, až se do nich začtu se svou dcerou.

3 komentáře:

  1. To jsou krásné knížky! :) Určitě se holčičce budou líbit!

    Míša z Brights beauty story

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za reakci. Také myslím, že se budou líbit a uvažuji, že jednu schovám pro Ježíška :-)

      Vymazat
  2. Portál má úžasné a krásné knihy. Hlavně ta první vypadá moc hezky :)

    OdpovědětVymazat