čtvrtek 9. listopadu 2017

Rozbalovačka 3 v 1

Dnes tu máme představení tří novinek z MetaforyOmegy a od české autorky Petry Nachtmanové.





Z Metafory tady máme horkou novinku z řady životopisných románů



Gala Dalí

od: 

Příběh nekonvenční ženy, která se v mládí vydala z rodného Ruska do Paříže, protože věřila ve svůj výjimečný osud i schopnost rozpoznat a rozvinout geniální talent muže vedle sebe. Vedl ji k tomu tarot, jehož výkladem se celý život řídila. I proto je román strukturovaný do 22 kapitol s názvy podle tarotových karet Velké arkány. Ctižádostivá Elena Dimitrijevna Diakonovová, známá jako Gala Dalí, objevila po svatbě s budoucím avantgardním básníkem Paulem Éluardem kouzlo erotiky a sexu i to, že díky nim může druhého ovládat. Její ložnicí poté prošla dlouhá řada mužů, mimo jiné také německý expresionistický malíř Max Ernst. Lišili se od sebe jako noc a den, byli různého věku i původu, malíři, spisovatelé, šlechtici, plebejci, bohatí i chudí. Manželství pro ni bylo ze společenských i ekonomických důvodů nezbytné, na věrnosti nesešlo. Ve chvíli, kdy potkala Salvadora Dalího, jednoho z budoucích velikánů moderního umění, okamžitě poznala, že její životní role je po jeho boku. Opustila muže a dceru a stala se nepostradatelnou inspirací a zásadním fenoménem při formování výjimečného umělce. „Bez lásky, bez Galy, bych nebyl Dalím. To je pravda, kterou nepřestanu křičet do světa, kterou nepřestanu žít. Je mou krví, mým kyslíkem.“ - Salvador Dalí .

Tu jsem si vybrala z důvodů, že se mi posledně moc líbila kniha Labutě z Páté avenue a i proto, že Dalí je osobnost sama o sobě.


Druhá kniha ze Omegy a slibuje duchařský zážitek.



Zimní lidé

od: 

West Hall ve Vermontu bylo vždy město podivných zmizení a starých legend. Nejzáhadnější z nich je smrt Sary Harrison Shey, která byla v roce 1908 nalezena mrtvá na poli za jejím domem, jen několik měsíců po tragické smrti své dcery.
Nyní, v současnosti, žije devatenáctiletá Ruthie na tomtéž statku se svou matkou Alicí a mladší sestrou. Jednoho rána Ruthie zjistí, že její matka zmizela. Ve snaze najít nějakou stopu prohledává matčinu ložnici a pod podlahou nalézá starý deník Sary Harrison Shey. Ruthie je náhle vtažena do prastarého tajemství a zjistí, že není zdaleka jediná, kdo na tomto statku hledá někoho zmizelého. Ale může být jediná, která tuto stále se opakující historii zastaví...

Zde musím pochválit předem grafika, jak si pohrál s obálkou. 


Do třetice všeho dobrého tu máme knihu z pera oblíbené české autorky Petry Nachtmanové. Pro mě byla kniha překvapením, které jsem nečekala. Petra mi ji sama poslala jako svou horkou novinku i s věnováním. 



Nezvěstná blondýna

od: 

Seznámení s manželským párem v Thajsku nepřineslo Agátě žádné pěkné vzpomínky. Po návratu do rodné země se cítí nesvá a za pár dní nedorazí domů. Kapitán Petr Christ slouží u policie v Soutěsklicích řadu let, ale nikdy ho nenapadlo, že bude muset řešit zmizení své manželky. Celý tým se snaží najít Agátinu stopu, ale nedaří se. Brzy se dozví o tragédii v Thajsku a věří v souvislost obou případů. Důkazy se však hledají velmi těžko.




Její knihy jsem si oblíbila a mohu jen doporučit. Ostatně recenze najdete i zde na blogu.

10 komentářů:

  1. Jsem zvědavá co řekneš na Zmíní lidé :-). Lákala mě :-)
    Užij si knížky, Zdeni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Také jsem na ně zvědavá. Prolínání přítomnosti s minulostí - zde formou deníku, vypadá hodně dobře.

      Vymazat
  2. Pěkné kousky. :) Zimní lidé by mi taktéž měli přijít. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zimní lidé mi také dnes nečekaně přišli. Obálka je nádherná. Hezké čtení přeji :-) jinak taky dodělávám přírůstky a nějak se mi ty recenzáky nahromadily :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super :-) Já čekám ještě pár balíčků, ale to budou hlavně opožděné dary k narozeninám. Přítel mi udělal radost a nechal mě v KK objednat si jednu vytouženou knihu a malý bonus k tomu. Mělo by to dojít příští týden. Pak také první kniha z nové spolupráce z Alpressu.

      Vymazat
  4. Ke knihám gratuluju. Zimní lidé se mi dneska taky objevily doma. :) Užij si čtení. Budu se těšit na recenze. :))

    OdpovědětVymazat
  5. Zimní lidé a kniha "Dalí" mě vážně zaujaly. Děkuji za typ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není vůbec zač :-) Snad na ně brzo budou i recenze. Momentálně totiž čtu knihu, která zde ještě nebyla představená. Ve čtvrtek si jdu pro balíček a tak to pak bude opět hromadně.

      Vymazat