neděle 17. června 2018

Nové knihy v Medvědí oáze

Dobré ránko.
Konečně mám trochu klidu sepsat nové přírůstky do mé knihovny. Sešla se mi tu zase hezká hromádka od KnihcentraJotyAlpressuMoby a Metafory. Z Knihcentra přišla za tu dobu nadílka hned dvakrát. Jednu knihu mám do nich už přečtenou a zrecenzovanou. Další knihy mám rozečtené. Ale pojďme hezky popořádku.


První vám představím knihu z Metafory.

Šéfkuchaři také milují toasty: Šéfkuchařův průvodce světem moderních toustů

od: 

Známý šéfkuchař Darren Purchese vás ve své knize provede světem moderních toustů. Představí nejen klasiku mezi tousty jako Croque monsieur či Marinovaný vepřový bůček s kimči a volským okem, ale jako vlna tsunami vás zavalí originálními recepty na nové a nečekané variace.

Vyzkoušejte Toust se syrovou polentou, houbami a tymiánem, Svatoštěpánský sendvič: glazovaná šunka, hořčice, grilovaný ananas a čedar nebo Sendvič s jahodami, prosciuttem, sýrem manchego a medem! 
Jako zkušený profesionální cukrář Darren nemůže jinak, než sem propašovat i několik naprosto neodolatelných, svůdně sladkých nápadů. Nebojí se kombinovat například arašídové máslo, malinový džem a mléčnou čokoládu, nebo kvalitní tmavou čokoládu, olivový olej a sůl.

Na tu chystám v brzké době recenzi. 


Pak tu máme Alpress. Zde jsem sáhla o osvědčené klasice z historické řady.

Anna Lucemburská - kdo získá klíč k jejímu srdci?

od: 

Anna Lucemburská - Kdo získá klíč k jejímu srdci?

S půvabnou Annou má ambiciózní otec Jan Lucemburský velkolepé plány, a proto ji už v útlém dětství převeze z Prahy ke své sestře Jitce na francouzský dvůr. Ráj, který tam Anna zažívá po boku udatného rytíře Bernarda, vezme rázem za své otcovým příkazem k sňatku se stárnouc
ím Otou Habsburským. Mladičká dívka tak stojí před nelehkou volbou - se kterým z obou mužů má spojit navždy svůj osud?



Na knihu z Joty jsem si musela chvilku počkat. Vyhrála jsem ji v recenzním konkurzu a ve skladu nějak zapomněli na mou adresu. Když tento pátek přišla, byla jsem z ní nadšená. Je taková maličká a přijde mi roztomilá.
Chovejte se jako kočka

od: 

Kočka je váš nejlepší kouč!
Svobodná, klidná, zvědavá, pozorující, odolná, elegantní, charismatická, hrdá, nezávislá...

Kočka všechno pochopila, dělejme to jako ona! Tato samozřejmost inspirovala Stéphana Garniera k napsání příručky o osobním rozvoji pojaté jinak než podobné knihy. Kočka je svobodná, klidná, pozorující, op
atrná, elegantní, charismatická, samostatná, hrdá, nezávislá… Má tolik záviděníhodných vlastností, které můžete snadno rozvíjet, když se jí budete inspirovat ve svém každodenním životě.

Nechejte se tedy vést Stéphanem Garnierem a jeho společníkem Ziggym, kteří vám krok po kroku vysvětlí, jak pozorováním vaší kočky zlepšit svůj život. Buďte i vy zvědaví, buďte zen a nároční. Záleží na vás, jak budete jednat, myslet, očekávat! Už nebudete podléhat rozkazům ani tlakům všedního života! V kanceláři, v rodině nebo mezi přáteli vám kočka pomůže lépe zvládat stres, tříbit vaši nezávislost, zvyšovat vaše charisma…

Stéphane Garnier a Ziggy nám nabízejí udivující příručku nabitou vynalézavostí, kočičími větami a mazanými radami… které vám změní život!

První kniha inspirovaná kočkou, která vám poradí, jak lépe žít všední život!
 



Moby jsem původně měla mít jen jednu knihu, ale k mému překvapení mám dvě. Jedna byla sice nevyžádaná, ale i tak si jí ráda přečtu.

Vraždy z vášně

od: 

Ludmila, dcera pšovanského knížete Slavibora netuší, že sňatek s přemyslovským knížetem Bořivojem změní nejen její osobní život, ale především si najde cestu od pohanských božstev ke křesťanství. Ludmilina víra a láska k novému Bohu hluboce ovlivní život jejího vnuka Václava, ale také v jejím nejbližším okolí vyvolá bezbřehou nenávist, která vrcholí vraždami známými z legend a kronik. Je ale za smrtí Ludmily a Václava opravdu pouze změna víry, nebo vedla ruku vrahů závist, zrada a touha po moci jejich nejbližších?

Mrtvá na pranýři

od: 

Staré české přísloví praví, že neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. V případě násilné smrti mladé učitelky a nenápadného ředitele vlastivědného muzea se toto pořekadlo vyplnilo doslova děsivě a idylické prostředí malého šumavského městečka se promění v místo naplněné strachem a vzájemným podezíráním. Mikuláš Kameník, který se s přítelkyní Lucií přistěhoval do malé osady nad městem teprve před pár týdny, musí co nejrychleji najít rafinovaného pachatele, aby ochránil sebe i svou rodinu. Vraždy jsou totiž spáchány obzvlášť brutálním způsobem a odkazují na místní zvláštnost – Kohoutí kříže.


Nakonec tu máme Knihcentrum.cz. Od nich tu mám 3 knihy. Z jejich nabídky mi nejvíce učarovaly knihy z AlpressuMoby a Joty. Trochu náhoda, že mám od těchto nakladatelství i další knihy z této rozbalovačky. Ale vezmeme to hezky postupně.
V prvním balíčku, který mi od nich přišel, byly knihy z Joty a Alpressu. Obě čerstvé novinky, které znáte z mé oázy. Ať už jako recenzi, nebo jako fotku v mé výzvě na fb stránkách Medvědí oázy.

S cejchem ďábla

od: 

Mladá Kateřina z Lažan je obdařena nadpozemskou krásou. Pochází z urozeného rodu a její věno je větší, než by si mohl každý ženich přát. Snad i proto je stárnoucí Jan z Bechyně překvapen, jak rychle jeho žádosti o ruku vyhověla. Vždyť zájemců musí být celé zástupy! Brzy po svatbě však začne vycházet najevo, že pod vlídnou tváří se skrývá temnota..

Recenzi můžete najít zde - S cejchem ďábla.

Život zn.: Hygge

od: 

Venkovské městečko Yulethorpe zažívá pošmourný, nevlídný podzim. Klára chce původně zůstat jen pár dní, aby si na vlastní oči prohlédla malebné okolí, které dosud zná jen z detektivního seriálu Vraždy v Midsommeru, který Dánové milují. Pak se však v Yulethorpu nečekaně objevuje Joe. Joeův život je pravý opak hygge – je pragmatický a výkonný a už dávno zapomněl, jaké to je radovat se z drobných životních potěšení. Joe a Klára nemají na první pohled téměř nic společného, přesto začne být brzy oběma jasné, že je k sobě něco přitahuje.

Tu dočítám.


Ve druhé balíčku mi pak přistála velmi zajímavá kniha z Moby. I samotné Knihcentrum mi pochválilo můj výběr. Knihu jsem už začala číst a vypadá to na velmi poučný příběh.

Tajemství Hieronyma Bosche

od: 

Když byl v madridském Pradu restaurován po záměrném poškození kyselinou triptych „Zahrada pozemských rozkoší“, objevil restaurátor Michael Keie v hlubších vrstvách barvy záhadné znaky. Jeho pokus dešifrovat záhadné symboly zavede čtenáře až do místa původu obrazu, do brabantského města, kde Svatá inkvizice v Boschově době pořádala hony na všechny domnělé kacíře.



Za všechny knihy všem velice děkuji.










6 komentářů:

  1. Pěkné hromádky jsi se dočkala :-) Snad se ti budou líbit a čekání stálo za to :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě. Jen toho mám čím dál tím víc :-D Ale nebojím se toho.

      Vymazat
  2. Přeji ať se knihy pěkně čtou ;)
    Mě zaujala jen Chovejte se jako kočka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Tak to je taková ta kniha, která je dobrá číst po kouskách a v klidu.

      Vymazat
  3. Pěkné přírůstky a všechny vypadají lákavě. Hlavně mě zaujaly histrociké knihy od Alpressu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Alpress je sázka na jistotu. Ty se čtou sami.

      Vymazat