sobota 10. listopadu 2018

Na výletě s Mary Poppins - Héléne Druvert

Na výletě s Mary Poppins

od: 

Je krásné letní ráno a v třešňové aleji panuje klid. Michal s Janou běží do parku vyzkoušet nového papírového draka. Ale co se to na obloze rýsuje za stín? Nebude to Mary Poppins, která za dětmi přiletěla na návštěvu? 

Výlet s Mary Poppins doplňuje množství krásných a netradičních ilustrací, jež ve spojení s působivým pří
během dávají dohromady skutečně nezapomenutelnou knihu.


Jednoho krásného dne, kdy Jana s Michalem pouští draka, se k nim z oblohy snese Mary Poppins. Vezme je na výlet, na který se jen tak nezapomíná. My díky nevšedním ilustracím tu pouť prožijeme s nimi.



Ráda bych vám představila jednu nevšední knihu z Knihy Dobrovský. Vydaná byla už v září, ale nikde jsem o ní moc neslyšela, což je dle mého velká škoda. 
Ač obsahově krátká, tak její grafické zpracování a nevšední krása si vás získá. Je křehká a přitom silná. 
Příběh je o tom, jak si Jana s Michalem pouštějí jednoho krásného dne draka. Z nebe k nim se svým paraplíčkem vpluje Mary Poppins a vezme je na výlet. Cestou si prohlédnout nejednu zajímavost Londýna a smáčí je pověstný anglický déšť. O mnoho dní později se pak děti s Mary setkají nečekaně znovu. Prožijí opět krásné dobrodružství. Poznají díky ní i hvězdy a možná si splní nějaké to přání.


Díky nádherně vyvedeným ilustracím, které jsou doslova vyřezané v tvrdém kvalitním papíře, prožíváte jejich dobrodružství s nimi. Doporučuji si s knihou sednout k lampičce, protože tak lépe vynikne krása, která vám sebere dech. Jemné zpracování papíru a hra světla se stínem vykouzlí něco, co vám vyrazí dech. Nikdy jsem neviděla takovéhle ztvárnění knihy a tady je to tak úžasné. 
Myslím, že je to dokonalý dárek k blížícím se svátkům, ale udělá radost i o jiné dny.  Mě tedy radost udělala určitě.







Za knihu velmi děkuji Knihy Dobrovský, kde si ji můžete i pořídit. Určitě neprohloupíte a ještě budeme mít ve své knihovně nevšední kousek, který ohromí nejen vás.


1 komentář:

  1. Já tedy také hrozně moc doufám, že se na nějaký ten výlet brzy podíváme, protože tohleto necestování je nám pěkně k ničemu! :D A doufám, že i to cestovní pojištění , které jsme si udělali na začátku roku nám tak aspoň k něčemu bude... No, uvidíme, jak se to celé vyvrbí ještě :) Přeji krásný den Médí.

    OdpovědětVymazat