neděle 23. srpna 2020

Rande na balkoně - Felicia Kingsley

  

Rande na balkoně

kniha od: 



Grady v Cosmopolis vyšla v těchto dnech tahle útlá knížka, která má motiv na dnešní velmi aktuální téma - pandemie nemoci.

Obálkou trochu klame, protože jsem si myslela, že bude patřit mezi další 7lásky, jak je hezky barevná. Ale není to tak, i když by tam krásně zapadla.
Láska za časů pandemie - velké shrnutí všeho v knize, ale já se s vámi podělím i o své dojmy.
Felicia Kingsley napsala svižné dílko z aktuálního dění v Itálii. Náš příběh nás přivádí do Milána, kde se sejdou díky náhodě na balkonech svých bytů dva lidé. On - právě se dozvěděl, že jeho dlouhetý vztah skončil a nejraději by prchnul před svou bývalkou. Ona - přijela na oslavu z Berlína a je nucena najednou sdílet pokoj se svou mladší sestrou a další členy rodiny. Oba se musí s nastálou situací vypořádat po svém, ale díky společným chvilkám na balkoně si nepřipadají tak odříznutí od okolního světa. Světa, který postihla zákeřná nemoc, která je uzavřela ve svých domovech. Udělala ze všech vězně a je přísný zákaz vycházení, přiblížení se k sobě víc jak na metr a bez dotyků.



Mě se to líbilo moc a bylo zajímé se podívat na to, jak to vypadá v Itálii, kterou tohle šílenství zasáhlo opravdu hodně. Optimismus, láska a smích je vidět v každém řádku a to v tuhle dobu svět potřebuje. Potřebujeme se ujistit, že svět je pořád normální. Potřebujeme vědět, že nás někdo miluje a že po deštivém dni vysvytne slunce. A o tom tohle je.
Velmi jsem také ocenila zjištění, že autorka věnovala knihu zdravotníků, záchranářům a dalším složkám, kteří byli v tu dobu a ještě jsou, v první linii v boji s covidem. Prostředky vybrané koupí e - knihy pak věnuje nemocnici Policlinico di Modena. Zejména oddělení pneumologie. Za tohle gesto smekám pomyslný kloubouk.



1 komentář:

  1. Kniha mě také zaujala na první pohled. Líbí se mi, jak rychle se autorka dokázala vypořádat se situací a na jejích motivech vystavět příběh. :)

    OdpovědětVymazat