pondělí 27. února 2017

Boj se tmy - Becky Masterman

Boj se tmy

Bývalá agentka FBI Brigid Quinnová zažila psychopatů víc než dost. Chce nechat vše za sebou a vybudovat si v Tucsonu nový život s manželem, přáteli a klidnou prací soukromého očka. Po smrti švagrové se ujme sedmnáctileté neteře, která však začne projevovat nezdravý zájem o pitvání různorodé zvířeny. Brigid mezitím slíbí místnímu páru pomoc s vyšetřováním smrti jejich syna – ani to nakonec není tak snadné. Její dům přestává být útočištěm a všude jako by číhaly nové hrozby. Brigid neví, jestli může vůbec někomu věřit. Nebo je to jen tím, že se ďábel nastěhoval blíž?


Bývalá vyšetřovatelka FBI se snaží žít poklidný život s manželem, psíky a návštěvami své kamarádky. Její klid naruší oznámení, že se musí po smrti švagrové ujmout její dcery. Když se k nim nastěhuje, začnou se dít divné věci. Do toho se snaží pomoci jedné rodině ze sousedství, které se utopil syn. Jim se ale výsledek vyšetřován nelíbil a tak chtějí mít jistotu a možná pak naleznou i vytoužený klid v duši.


Hned na začátku řeknu, že jsem se u knihy strašně nudila a ani jí nedočetla. Snažila jsem, ale bylo to tak vleklé. I přes přesvědčování jiných čtenářů, že to není tak hrozné a že se to po čtyřicáté kapitole rozjede a bude to ok. Jenže když má kniha něco lehce přes padesát kapitol a vy stále čekáte, kdy se to přelomí a vy se začtete a stále nic, tak to prostě nemá cenu. Jsem člověk, co se snaží dát knihám šanci, ale tady to vážně nešlo. Od knihy jsem odbíhala. Rozečetla mezitím jiné a když jsem se k ní zase vrátila s nadějí, že už to bude lepší, tak to bylo spíš horší. Zkoušela jsem přeskakovat i nudné pasáže, ale moc jsem si nepomohla.
Kniha prostě nesplnila mé očekávání. Ani když jsem si tedy ze zvědavosti přečetla konec, abych se třeba navnadila, mě nic nepřesvědčilo, že bych to měla přeci jen dát. Prostě totální přehmat. 
Styl psaní dobrý. Autorka měla hlavní postavu dobře vymyšlenou, ale to je tak vše.
 Je mi to líto, že to tak dopadlo. Na knihu jsem se těšila, ale pokud se s ní takhle trápím, něco není v pořádku.



Za knihu i tak děkuji KNIHCENTRU.CZ, kde si jí také můžete pořídit Boj se tmy. Třeba se vám bude líbit víc. Mě je to vážně líto.


4 komentáře:

  1. Tak to mě mrzí. Měla jsem s ní také problém, ale nakonec mě chytla..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se fakt snažila. Ale pokud se nudíš a nutíš do čtení, tak něco není v pořádku. Raději se netrápit a číst něco jiného.

      Vymazat
  2. Jé tak to mě mrzí :) Četla jsem první díl Běsni a zuř a byla jsem moc mile překvapená :) Tak doufám, že Boj se tmy nezklame :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nebudu po téhle zkušenosti pátrat po předchozí knize. Stává se to každému,že občas šáhne vedle, protože má jiná očekávání než nakonec najde .

      Vymazat