pátek 17. února 2017

Rozbalovačka z JOTY a Portálu

Jsem nadšená. Mám před sebou dvě naprosto úžasné knihy a každá je tak jiná.




 Nejprve vám přestavím tu od JOTY. Tu jsem získala díky výzvě na fb stránkách Blogeři Nakladatelství Jota. Knížka samotná mě už lákala od jejího objevení na jejich edičáku a měla jsem v plánu si ji i pořídit. Proč tedy nevyužít tu možnost, když ji pak nabídli k recenzi. 
Kniha o které tu mluvím je


Toskánské věže

Příběh mladé svérázné ženy – malířky, zasazený do prostředí středověkých italských měst, upoutá nejen romantické duše, ale i milovníky výtvarného umění a starých řemesel.
Román Toskánské věže, odehrávající se v klikatých uličkách sluncem rozpálených náměstí středověké Itálie, je příběhem mladé ženy, která se odváží vykročit vlastní cestou a prosadit se v muži ovládaném malířském umění a řemesle. Sofia, dcera věhlasného malíře Barducciho, žije v rodném San Gimignanu provdaná za sobeckého a ješitného obchodníka se šafránem, ale tajně touží prosadit svůj talent v malířském umění, do nějž ji svéráznou výchovou zasvětil otec. Ten však nečekaně umírá a dceru už stihne pouze vybídnout, aby svůj sen nevzdávala a nepromarnila tak dar od Boha, kterého se jí dostalo. O pár měsíců později se v Sieně objevuje otrhaný mládenec, a žádá o práci v malířské dílně Maestra Manziniho, bývalého přítele Antonia Barducciho…
Toskánské věže spojují hrdinčinu silnou osobnost s důkladně nastudovaným prostředím a přesvědčivými postavami, které skvěle zapadají do pestrobarevné mozaiky Itálie čtrnáctého století, jež bylo obdobím velkých zvratů v celé Evropě. Stylově sestavená zápletka plná kliček a zvratů téměř nedovolí čtenáři knihu odložit.



Já jsem velice uchvácená i samotnou obálkou. Je jemná a přitom vás ke knize přitáhne.



Druhá kniha je od Portálu. Když jsem viděla tohle hravé  video Portál, tak mě to úplně pohltilo. Díky výzvě, že se na to hledá recenzent, jsem neváhala a napsala. Tohle přesně bude bavit mou dceru, která tak ráda kreslí a i já se občas chopím pastelek a vybarvuji. I když teď ty omalovánky trochu zanedbávám. Třeba mě ale tahle kniha k nim zase přitáhne zpět.
Z videa už víte, že tu básním o 


Souboje barev

Netradiční sešit Hervé Tulleta, oblíbeného autora Knížky a Barev, nabízí dětem na každé dvojstraně skvělá prostředí pro nesmrtelné souboje pastelek, tužek a fixek. Zábavná kniha jak pro dvojici, tak samotné dítě rozvíjí představivost a výtvarné cítění, ale především nabízí materiál na spoustu času legrace.



Sami posuďte dle pár obrázků, jestli to bude opravdu taková legrace, jak to vidím já. 




13 komentářů:

  1. Ten Souboj vypadá parádně. Chensie ho má taky na recenzi, tak tiše závidím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fakt boží :-D Tolik energie to má v sobě. Už se těším,až v ní budeme s Majdou blbnout.

      Vymazat
  2. Ty barvy vypadají úžasně ! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Prvá kniha vyzerá pekne, má vydarenú obálku, ale obsahovo to nie je práve môj štýl. Každopádne prajem príjemné čítanie :-)
    Pri druhom kúsku som sa neubránila úsmevu, vyzerá veľmi milo a veselo. Nedávno som sa tiež pustila do jedných antistresových omaľovánok a je to super relax :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář. Já mám ráda tyhle knihy. Občas je fajn uniknout od reality něčím takovým. Chápu ale, že ne všichni to čtou a proto je hezké mít na výběr :-) Já právě loni omalovávala hodně, ale cca půl roku se už nemůžu dokopat se k tomu vrátit. Nemám na to náladu a takový ten klid, co jsem v malování hledala. Omalovánek mám při tom asi 20-30 a i dobrou zásobu pastelek. Trochu doufám, že mě ta kniha pomůže zase objevit kouzlo pastelek, protože jak píšete, ta kniha fakt vyvolá úsměv :-)

      Vymazat
  4. Toskanske veze mi take vcera prisly a ja se na ne taaaaaakhle tesim :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Souboj vidím prvně a vypadá to skvěle! :) Díky za zajímavý tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není vůbec zač :-) Já se nakonec rozhodla, že věnuji knihu dětem do družiny, kam chodí i má dcera a ti se sami vyřádí. K tomu poprosím paní učitelku,aby je u toho nafotila a popsala mi, jak na knihu reagovali. To bude ta nejlepší recenze pro tuhle hravou knížku :-)

      Vymazat
  6. Toskánské věže mě nijak nezaujaly, ale souboje barev vypadají skvěle !
    Ať se líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  7. O Toskánských věžích jsem neslyšela, ale vypadají dobře! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na ně moc těším. Já si jich právě všimla už někdy v prosinci, kdy byl představen edičák a moc mě zaujali. Mám tyhle příběhy moc ráda.

      Vymazat