úterý 17. dubna 2018

Kavárna malých zázraků - Nicolas Barreau

Kavárna malých zázraků

od: 

Někdy člověk nejprve musí ztratit půdu pod nohama, aby se dostal do sedmého nebe. Nelly zbožňuje čtení, věří na znamení a – je nešťastně zamilovaná. Jednoho dne v knize své babičky narazí na záhadnou větu a bez dlouhého rozmýšlení udělá něco, co by nikdy nepokládala za možné: vezme všechny své úspory, koupí si červenou kabelku, kvapně opustí Paříž a vydá se po stopách oné knihy do Benátek. Na své cestě se dostane až do srdce města na laguně, které pro ni připraví nejen setkání se šarmantním Benátčanem, ale také kouzelnou malou kavárnu, v níž čekají tajemství a dějí se zázraky.


Nelly Delacourtová je nešťastně zamilovaná, bojí se létat a miluje své pomalé životní tempo. Po jednom osudovém objevu, kdy najde v krabici starých knih zapomenuté věnování, se rozhodne vše zahodit a žít trochu spontánně.
Koupí si hříšně drahou červenou kabelku a vydá se ve stopách své babičky až do magických Benátek. Snaží se najít toho, kdo daroval její milované Claire prsten, který ona opatruje a je to její jediný šperk. Tím, že se toulá sama po Benátkách, nalézá nejen smutný příběh lásky, ale nalézá i sebe samu. Jako věrný průvodce tímto pohádkovým městem jí je Valentino. Příliš hezký Benátčan, který věří na znamení jako Nelly.


Co si o téhle knize myslím a jak moc mě zaujala, najdete zde na Knihcentrum.cz - kavárna malých zázraků.

Za knihu velice děkuji Knihcentrum.cz, která mi ji poskytla na přečtení. 

Knihu vydalo nakladatelství Moba.



2 komentáře:

  1. Moc pěkná recenze a fotky :) Kniha mě hned zaujala svojí obálkou a vypadá to na milou oddechovku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu. Je to ideální čtení do těchto slunečných dnů.

      Vymazat