pondělí 11. června 2018

Nově navázaná spolupráce s Gradou

Dnes mám to potěšení vám představit svou novou spolupráci s Gradou.
K mému překvapení můj blog Bára, kterou jsem oslovila, již znala a byla velice ochotná co se týče nabídky knih. Mohla jsem si vybrat jak z novinek, tak i ze starších kousků, které jsou na trhu. 
Nakonec mi tedy doma přistál balíček 9 knih.


Z novinek jsem si vybrala knihu 

Tajemství skotské krve

od: 

Kapitán Ian Deveron-Gordon přijíždí na hrad Kilcarron do středního Skotska, aby sepsal dějiny rod Carronů. Nikdo ale netuší, že pravým důvodem příjezdu mladého kapitána je zcela něco jiného. V Kilcarronu totiž zemřelo několik služebných podivnou smrtí. Ian má pochybnosti, že se nejednalo o nehodu či nešťastnou náhodu, v čemž ho utvrzuje i fakt, že někteří obyvatelé Kilcarronu se mu snaží pátrání všelijak zkomplikovat.

Sužuje hrad opravdu nějaké děsivé prokletí? Podaří se kapitánovi odkrýt tajemství rodu Carronů?

Zaujala už jen svým prostředím Skotska. K tomu tajemství jako bonus a nešlo prostě odolat.


Pak tu mám 3 knihy pro děti. Jsou to dvě kočičí pohádkové knihy a jeden omalovánkový deník. Dcera miluje kočky a ráda si maluje. Tak proč ji neudělat radost a tím i mě, protože se díky knihám zase více věnuje čtení.

Týdenní náladovník

od: 

Obrázkový týdenní diář je určený pro děti od 6 let. Na každý týden je předkreslený obrázek k vybarvení a sedm „náladových puntíků“ k označení barvou odpovídající náladě dne. Náladovník je vytvořený jako tzv. „nekonečný“ – může se začít kdykoliv v roce, stačí si jenom označit daný týden a pokračovat zbylých 51. Nechybí ani řádky pro zapsání těch nejúžasnějších zážitků týdne. Pod každým obrázkem je vtipný citát slavných i neslavných...

Jak používat NÁLADOVNÍK?

Zažil jsi den, na který nechceš zapomenout?
Chceš si schovat prožitou radost, která Ti ve smutných dnech připomene, že zase bude líp…
Zaznamenej si svoje nálady prožitých dnů a týdnů!
Vytvoř si svůj NÁLADOVNÍK! - S NÁLADOVNÍKem lze začít kdykoliv v roce.
Stačí si jen označit aktuální týden a měsíc a pak už jen pokračovat celý rok.
Můžeš si zaznamenávat pouze některé týdny a měsíce v roce.
Napiš si svůj deník a můžeš se kdykoliv vrátit v čase...
Najdeš v něm svoje zážitky, pocity, nálady…
Potěšíš se ze svých úspěchů, poučíš se z chyb…
Bude střežit Tvá tajemství, uchová Tvá přání...
Bude Tvým tichým přítelem.

Trampoty kocoura Toma - Pravé kočičí dobrodružství

od: 

Chceš zažít ty pravé kočičárny? Kocourek Tom se už moc těší na novou rodinu, ale jaké je jeho překvapení, když zjistí, že zde není jediným kočičím miláčkem. Bydlí tu ještě nafrněná mňaudáma Apsara a také mazaný kocour Mikin. Časem se ale všichni spřátelí, a když celá parta vyrazí s rodinou na chalupu, to pravé kočičí dobrodružství teprve začíná.

Kočičí pohádky

od: 

Máte rádi moderní pohádky? Máte rádi kočky? Vítejte v Kočičích pohádkách! Poznejte nejslavnější kocouří kapelu, zjistěte, proč na jaře rozkvétají kočičky, a seznamte se s kočkou jménem Kalamita. S touhle vesele ilustrovanou knížkou si užijete hodně kočičin.


Dále tu mám knihy pro zahrádku. Tedy o pěstování květin. Chceme mít doma kytičky co nejvíce podporující létavý užitečný hmyz jako jsou včely, čmeláci, včely samotářky atd. K tomu nám jako inspirace snad pomůže kniha Divoké trvalky. Levandule je moje láska a informací o ní není nikdy dost.

Divoké trvalky - Krásné záhony s planě rostoucími rostlinami, 22 návrhů výsadeb pro každé stanoviště

od: 

Máte rádi přírodu? A chcete mít zahradu plnou harmonie, která si bere přírodu za příklad a budou v ní kvést trvalky plné motýlů? I ty divoké neboli plané jsou totiž na zahradě krásné, nesmírně druhově rozmanité, vůči škůdcům a povětrnostním podmínkám navíc odolnější a pro naše živočichy, motýly, včely, čmeláky, nejrůznější hmyz, ptactvo atd. daleko vhodnější.

Přetvoření vaší zahrady nestojí nic v cestě, už fungují zahradnictví, která mají v nabídce nejrůznější druhy divoce rostoucích domácích trvalek – neboť ty se samozřejmě nikde v přírodě nevykopávají! A autoři knihy předkládají jednoduché a vyzkoušené návrhy výsadeb záhonů, doložené barevnými kresbami, s využitím takových rostlin, které si berou za příklad nejen okolní krajinu, ale zároveň ozelení na zahradě místa zdánlivě problematická a nevyužitelná.

Přírodě blízké trvalkové záhony jsou navíc méně náročné na údržbu než klasické záhony a potěší vás svým vzhledem po celý rok.
 

Levandule - Vše, co nutně potřebujete vědět...

od: 

Vše, co nutně potřebujete vědět, abyste ji mohli pěstovat, inhalovat, vařit, péct, vyšívat a koupat se v ní Kultovní fejetonistka Lenka Tréglová a grafička, experimentátorka a autorka mnohých receptů Anita Ponešová pro vás napsaly knihu o levanduli. Na 112 stránkách se dozvíte vše, co nutně potřebujete vědět, abyste ji mohli pěstovat, inhalovat, vařit z ní a péct s ní, vyšívat a koupat se v ní. Proč levandule? Tato bylina je jedinečná. Nic nevoní jako ona a ani ona se nesnaží vonět jako cokoliv jiného. Uklidňuje tělo i duši. Je však také náročná. Přimět ji, aby vykvetla v květináči, se vám (bez naší knížky) povede jen zázrakem. A dostat z ní třeba takový esenciální olej, to vyžaduje pekelný žár a nebeskou trpělivost.


Další kniha je o jednom velkém muži, který ovlivnil nejednoho z nás. Sama o něm znám filmy a nebo jednu skvělou audioknihu, kde promlouvá Martin Stránský. Když jsem do knihy nakoukla a přečetla si pár vět, v duchu jsem ho slyšela. Na tuhle knihu se opravdu moc těším.

Steve Jobs: Zrození vizionáře

od: 

Poutavě napsaná kniha, která mění zažitý způsob vnímání jedné z nejpůsobivějších osobností moderní historie. Zcela vyvrací pohled na Steva Jobse jako na člověka navždy ustrnulého mezi nepopiratelnou genialitou a nezvladatelným hulvátstvím. Nabízí odpověď na základní otázku o životní dráze a kariéře spoluzakladatele a šéfa Applu: Jak se bezohledný a arogantní mladík, jehož se raději zbavila i společnost, kterou sám založil, mohl nakonec stát nejúspěšnějším firemním lídrem a vizionářem současnosti?


Další je vzdělávací publikace, kde se podíváme za dveře jednoho nejstřeženějšího domu na světě. Jeho autorka nám prostřednictví kuchařek, pokojských a dalších pracovníků ukáže, jak to chodí v Bílém domě.

Tajný život v Bílém domě : svět za uzavřenými dveřmi Bílého domu

od: 

Americké „první rodiny“ si i přes velký zájem médií drží svá tajemství. Autorka seskládala z výpovědí insiderů plastický obraz života v Bílém domě – od Kennedyů až po Obamu.


Od Bílého domu se přesuneme do Středozemě. Tedy do Tolkienovi mytologie a zjistíme, kde si bral inspiraci pro svůj fantastický svět.

Skutečná Středozemě - Tolkienova mytologie a její středověké kořeny

od: 

„Bible“ pro všechny Tolkienovy fanoušky, pro všechny obdivovatele literatury fantasy. Co je skutečná Středozemě, obydlená hobity, elfy, trpaslíky, troly, čaroději, skřety a jinými bájnými bytostmi, do níž nás uvádí Tolkien ve svých románech Hobit a Pán prstenů? V civilním životě ctihodný profesor, znalec staré angličtiny a skandinávských jazyků, jenž se nikdy netajil tím, že Středozemě není žádný imaginární svět, ale že její kořeny najdeme v mytických představách Anglosasů, Keltů, vikingů a Germánů. Při své tvorbě měl tedy z čeho čerpat a to, do jakých souvislostí ve svých příbězích tyto mýty zasadil a jak s nimi pracoval, je překvapující a bezesporu fascinující. Odkud bral jména svých knižních hrdinů? Kde bral inspiraci? Vysvětleno je to v této knize, která bude jistě pro českého čtenáře velkým zážitkem.


Vím, možná jste čekali knihy od Brynzy nebo jiné teď celkem populární kousky z tohoto nakladatelství, ale já se jim vyhnula cíleně. Ne že by nelákalo si něco z toho přečíst. Jenže já si vybrala knihy, které mě zajímají už delší dobu. Ráda se dozvím něco nového a poučím se. 
Za knihy velice moc děkuji a moc si vážím toho, že mě Grada vzala pod svá křídla.


6 komentářů:

  1. K nové spolupráci gratuluju. Knihy, které sis vybrala vypadají velice dobře. Užij si čtení. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Snažila jsem vyhýbat těm známým knihám, které jsou všem na očích. na ty dojde třeba časem :-)

      Vymazat
  2. Ještě jednou gratuluji :-) Vybrala sis určitě dobře. Jednu knihu ti dokonce závidím :D Budu zvědavá, jestli se nám bude líbit Tajemství skotské krve a jak si porovnáme dojmy. Hezké čtení :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý a hlavně zajímavý výběr. Zaujal mě i Náladovník. Doufám, že se pak pochlubis, jak si ho dcera vymalovala;-) Gratuluji k nové spolupráci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti.
      Náladovník nakonec zabavuji já :-D Až mi z toho bude hrabat, budu si vybarvovat.

      Vymazat