pondělí 4. června 2018

S cejchem ďábla - Oldřiška Ciprová

S cejchem ďábla

Mladá Kateřina z Lažan je obdařena nadpozemskou krásou. Pochází z urozeného rodu a její věno je větší, než by si mohl každý ženich přát. Snad i proto je stárnoucí Jan z Bechyně překvapen, jak rychle jeho žádosti o ruku vyhověla. Vždyť zájemců musí být celé zástupy! Brzy po svatbě však začne vycházet najevo, že pod vlídnou tváří se skrývá temnota.

Kateřina z Lažan je andělsky krásná. Je z urozeného rodu a tak jí otec hledá vhodného ženicha. Mnoho mužů odmítl, až ji vybral za muže stárnoucího Jana Bechyně. Ten má své statky na Pičíně a je také královským purkrabím na hradě Karlštejně. Kateřina vládne tvrdou rukou a již brzy se jí začne mezi služebnictvem Bestie z Karlštejna. 
Jak moc na mě kniha zapůsobila, se dozvíte zde na Knihcentrum.cz - S cejchem ďábla. Knihu vydalo nakladatelství Alpress.

Za knihu velice děkuji Knihcentrum.cz.


5 komentářů:

  1. Kniha vypadá zajímavě. O knize ani o téhle postavě jsem nikdy neslyšela, ale podle toho co píšeš, mám hned cheť se po knize podívat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se o ní také dozvěděla až s knihou. Mám tu ještě jednu od Moby, kde se touhle postavou také okrajově zabývají a tak ji mám rozečtenou.

      Vymazat
  2. Vypadá to na další zajímavé čtení z české historie. Já hodně čtu Hanu Whitton nebo J.Černou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se po ní podívejte. Whitton mám velmi ráda. K ní jsem se dostala přes její anglická dobrodružství. Černá mě tu jedna také čeká.

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat