středa 20. června 2018

Šéfkuchaři také milují toasty : Šéfkuchařův průvodce světem moderních toustů - Darren Purchese

Šéfkuchaři také milují toasty: Šéfkuchařův průvodce světem moderních toustů

od: 

Známý šéfkuchař Darren Purchese vás ve své knize provede světem moderních toustů. Představí nejen klasiku mezi tousty jako Croque monsieur či Marinovaný vepřový bůček s kimči a volským okem, ale jako vlna tsunami vás zavalí originálními recepty na nové a nečekané variace.

Vyzkoušejte Toust se syrovou polentou, houbami a tymiánem, S
vatoštěpánský sendvič: glazovaná šunka, hořčice, grilovaný ananas a čedar nebo Sendvič s jahodami, prosciuttem, sýrem manchego a medem! 
Jako zkušený profesionální cukrář Darren nemůže jinak, než sem propašovat i několik naprosto neodolatelných, svůdně sladkých nápadů. Nebojí se kombinovat například arašídové máslo, malinový džem a mléčnou čokoládu, nebo kvalitní tmavou čokoládu, olivový olej a sůl.


Milovníci toastů by měli zbystřit. Nová kuchařka jim nabízí nepřeberné množství receptů a inspirace pro nové chuťové zážitky mezi dvěma kůrkami.


Nová kreativní kuchařka z nakladatelství Metafora, která by vám neměla uniknout. Už i dítko školou povinné si umí udělat klasické toasty. Tady jsou ale vyšperkované k dokonalosti a záleží jen na vaší momentální chuti. Můžete do nich dát prakticky cokoli, co vám chutná. Ať už jsou to těstoviny se sýrovou omáčkou, bramborové lupínky nebo třeba čokoláda. Pokaždé budou chutnat báječně.


Když mi kniha přišla a když můj muž zjistil, co to doma zase máme, zbystřil. Normálně si mé knihy moc neprohlíží, ale tady se zájmem listoval a od stránek se ozývalo - Tohle by si mohla zkusit. A tohle vypadá fakt dobře. To bude určitě dobrota.
Nakonec jsem se nechala inspirovat a celý jeden den o víkendu tvořila. První lehká svačinka byla s uvařeným vejcem a oblohou. Druhá byla jako oběd ve stylu kuřecího hamburgu, ale místo bulky byla klasická topinka. Z těch mi zbyl jen jeden kousek. Ostatní zmizelo rychlostí blesku a mužský si spokojeně hladil napucnuté bříško.
Chtěla jsem pak zkusit i sladkou variantu s malinami a čokoládou, ale přišla víla a všechny maliny ze zahrádky zmizeli s ní. Tak snad někdy příště.




Tady je ukázka těch dobrot.
S vejcem




S kuřecím masem




Za knihu velice děkuji Metafoře. Tohle byla rozhodně trefa do černého. Tedy do plného spokojeného bříška.


7 komentářů:

  1. Knížka i výrobky vypadají vážně skvěle. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Slintám :D Tousty vypadají opravdu lákavě a hned bych se do nich zakousla :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Neváhejte. Tolik inspirace na toustíky jsem už dlouho neviděla pohromadě :)

      Vymazat
  4. Tahle knížka mě taky docela bavila, to se přiznám narovinu. O toastech a obecně pak rychlým jídle a streetfoodu je ještě jedna zahraniční publikace, nevzpomenu si teď na jméno, viděl jsem ji na Dobrovským. Na titulce byla kuchařka s piercingem obočí. Název teď fakt nevím, vydávala to, tuším Grada? Je to už docela chvíle, tak se omlouvám. Ale kdybsyte na to někdo narazil, tak určitě doporučuju. :)

    OdpovědětVymazat