sobota 20. června 2020

Velká zelená kniha - John Bigwood, Damara Strong, Georgie Fearns

Velká zelená kniha

kniha od: 


Velká zelená kniha je určená hlavně dětem, ale poučení v ní najdou i dospělí.
Chcete se stát ekologickým hrdinou? Vyplňte úkoly v téhle knize a zjistěte, co Zemi ohrožuje a jak jí můžeme zachránit.


Bambook vydalo letos zajímavou knihu nejen pro děti. Je plná barevných obrázků, kvízů, ale hlavně informací, jak se chovat ekologicky v dnešní době. Země si už sama nepomůže, ale vyrůstá nám tu generace, která jí může pomalu zachránit. Tahle kniha jí v mnohém může ukázat správný směr.
Kniha je hravá, barevná a přesně taková by měla kniha pro děti být. Díky jednoduchým textům všemu porozumí i ti nejmenší čtenáři. Donutí vás přemýšlet a možná i nakopne tím správným směrem chovat se lépe k sobě a hlavně k přírodě. Možná, že už doma pro to sami něco děláte, ale zde je ukázáno, jak by to šlo dělat ještě lépe. Co může udělat navíc, abychom zachránili naši krásnou planetu.










Úžasná knížka tahle Velká zelená kniha.
Moc se mi líbí její zpracování a jak na ní reagovali děti. Měla jsem jí u sebe v práci - kavárna, kam chodí matky s dětmi a dcera tam má kamarády. Knihou si se zájmem listovali a dcera trochu četla nahlas. Zkoušeli i hrát některé hry z ní, poznávali zvířátka i rostliny z obrázků. Doma pak dcera ještě zkoumala další stránky a pak mi vyprávěla, co se vše dozvěděla. Přesně tak to má u téhle knihy být.
Má spojovat děti a dospělé. Vytvářet pouta a učit je být lepší. Tím, že budete lepší k sobě, budete pak lepší i k planetě. Je přeci hezké, když doma společně třídíte odpad nebo si pěstujete nějakou malinkou rostlinku za oknem nebo na zahrádce. Jen si nemyslete - děti tohle všechno vnímají a pokud jim dáme ten správný příklad, tak je naučíme mít rád sebe a svou zem. Naučíme je, jak se o vše starat a jak pomáhat tomu, aby byl svět lepší. I v tomhle tahle kniha může pomoci.


Knihu můžete koupit na stránkách Grady, kde nyní probíhá sleva na všechny knihy.


1 komentář:

  1. Kniha vypadá vážně pěkně. Věřím, že malým zvídavým čtenářům se musí líbit. ;)

    OdpovědětVymazat