středa 14. září 2016

Recenze Drahý pane... - Mary - Louise Parker

Drahý pane

Nádherně nekonvenční literární debut oceněné herečky Mary-Louise Parker. Toto mimořádné literární dílo popisuje autorčin život prostřednictvím dopisů, které napsala různým mužům. Tyto dopisy jsou autentické i vymyšlené, ze všech se však dozvíme o autorčině životě, pocitech a tužbách. První dopis je napsán dědečkovi, kterého nikdy nepoznala, následují dopisy jejímu knězi, bývalým milencům, ale třeba i hasiči, se kterým se setkala při srdečném rozhovoru se strýcem své malé adoptované dcery. Čtenáři budou ohromeni hloubkou a stylem těchto dopisů, z nichž vyplývá složitost a síla lidských vztahů.




Kniha je plná dopisů mužům, kteří patří nebo jen prošli autorčiným životem. V každém dopisu se skrývá malý příběh nebo jen vyznání v daný moment té a té vzniklé situaci.

Tuhle knihu jsem si pořídila díky reklamě a ukázce ze stránek Omegy, se kterou spolupracuji i jako recenzent. Nalákala mě na ní i obálka, která se jim moc povedla.
Samotná forma knihy je také neobvyklá, ale já se začetla hned a každý dopis, každý příběh mě dostal něčím jiným. Ať už to byl dopis adresovaný dědečkovi nebo třeba příteli, kterého potkala někde na večírku a u kterého se ukázalo, jak moc málo času mu ještě zbývá.
Dopisů je dohromady 34 a jsou tak krásně různorodé. Je to plné emocí, ale i obyčejných věcích z běžného života.
Myslím, že kniha nesedne každému. Někdo prostě nemusí tenhle typ příběhů, ale jsou tací, kteří knihu jistě ocení.



Dávám 4 hvězdičky z 5.
Knihu jsem koupila zde Bux.cz Drahý pane.. a nebo ji lze získat přímo na stránkách Omegy Drahý pane.., kde je i ukázka z knihy.

4 komentáře:

  1. Knížka vypadá moc zajímavě a má krásnou obálku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář. Kniha se mi dobře četla i díky tomu, že to bylo formou těch dopisů, které nebyli ani moc dlouhé, ani moc krátké. Někde je to víc o pocitech, jinde je tam víc o příběhu a někdy oboje. Přišlo mi to jako taková malá zpověď lidem.

      Vymazat