středa 29. června 2016

Rozbalovačka z KK Červen 2016

Včera jsem si vyzvedla dlouho očekávaný balíček ze zásilkovny z Knižního klubu . Měla jsem tam 3 krásné knihy, které se od sebe každá liší žánrově jak den a noc. No posuďte sami.

První kniha je

Pompejan

První století po Kristu. Římská říše je na vrcholu své slávy a její rozsáhlé území sahá od Atlantského oceánu až do Orientu. Bývalý otrok Lucius Caecilius Aphrodisius z kampánského města Pompejí, rušného obchodního střediska a přepychového sídla římských boháčů, se stává svědkem tajuplné série vražd, které převrátí jeho dosavadní život naruby. Osud ho zavede do Říma, kde tou dobou vládne rozmařilý císař Nero. Zažije lásku i nenávist, zbohatne a seznámí se s významnými osobnostmi, zúčastní se proslavených opulentních římských hostin. Štěstí je však vrtkavé, a tak se Pompejan nakonec vrací do rodného města, aby unikl intrikánskému prostředí sice oslnivé, ale nebezpečné metropole. A tehdy narazí na záhadné proroctví týkající se zániku města Pompejí…

Druhá kniha v pořadí je 

Z jako Zelda

Když „kráska z Jihu“ Zelda Sayre poprvé poznala Francise Scotta Fitzgeralda, bylo jí sladkých sedmnáct a on měl na sobě slušivou uniformu. Psal se rok 1918 a oba se do sebe okamžitě zamilovali. Staly se z nich vyhledávané celebrity, hvězdy večírků. Přicházelo však i vyčerpání, excesy, období bez peněz. Jejich manželství bylo spletí žárlivosti, zášti a vzájemného ubližování. Kým doopravdy Zelda byla kromě toho, že ji vnímáme jako manželku slavného – a později polozapomenutého – spisovatele? Byla lepší autorkou než Scott? Kdo komu vykrádal témata románů? A jak to bylo s její schizofrenií a záhadným úmrtím?

A poslední z toho balíčku je 

Vražda v krajině přízraků

Sbírka kriminálních příběhů a povídek české autorky.

V devíti povídkách s detektivní a kriminální zápletkou vyhledává autorka nejrůznější motivy, které se v určité chvíli stanou rozbuškou, ústící až do spáchání trestného činu. Hned v první próze si například všímá rozporů a střetů na jednom malém obecním zastupitelstvu, jež vedou dokonce až k vraždě. V dalších textech se jako hlavní námět objevuje například problematika domácího násilí, muž specializující se na krádeže značkových kabelek, tašek či sportovních vaků nebo tragický příběh matky, která nešťastnou náhodou usmrtí vlastní dítě...

Každá kniha mě zaujala něčím jiným a přiznám se, že poslední knihu jsem si koupila i ze zvědavosti, protože od autorky mi přišli i s krásným věnováním její 2 nové knihy. O těch se více dozvíte v další rozbalovačce.



6 komentářů:

  1. Tak vypadá to zajímavě. Není mezi nimi sice žádná, která by patřila k mému žánru, ale ta Vražda má moc hezkou obálku. Ať se knižní přírůstky líbí. :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za názor. Zeldu jsem si vybrala k vůli tomu, že znám asi nejznámější knihu od Fitzgeralda Velký Gatsby a tak mě zajímá, kde mohl čerpat svou inspiraci pro ní. Jeho žena je také zajímavou osobností a já doufám, že díky této knize o ní dozvím více. Pompejana jsem zase brala k vůli tomu, že se v poslední době začínám více zajímat o tuhle dobu v knihách, kdy jsem jí dříve hodně opomíjela a osud Pompejí mě zajímá hodně. Viděla jsem pár dokumentů a četla kdysi knihu Pompeje od Harrise a ta se mi moc líbila.

    OdpovědětVymazat
  3. Pompejana jsem jako jediného četla, je fajn :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Mám tu od autora také Gladiátora, tak jsem na to opravdu zvědavá.

      Vymazat
  4. Pro mě by byla akorát ta vražda, ale obálka je nádherná :))
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) tu jsem koupila ze zvědavosti, když mám od autorky knihy s motivem lásky. Jsem moc zvědavá, jak se poprala s tímhle žánrem. Hodinová manželka je fakt pecka a tak mě zajímá, jak to bude s detektivkou.

      Vymazat