sobota 15. dubna 2017

Rok s oázou

Je to už rok a pár dní, kdy Medvědí oáza vznikla. Na začátku šlo hlavně o pokus, jestli něco dokážu napsat a jestli mě to bude i bavit. Baví a moc.


První krůčky byli nesmělé a hlavně na jiné doméně. Jako antitalent na vše kolem pc, jsem si zvolila blog.cz, kde jsem začínala - Medvědí oáza na blog.cz. Bylo to tam celkem jednoduché, žádné velké akce, ale už od začátku jsem věděla, že to nestačí.
Po cca měsíci jsem požádala o pomoc mého přítele, aby mi pomohl založit současné stránky. Díky němu jsem se naučila zacházet se vzhledem a dalšími drobnostmi, které dotvářejí celkový dojem téhle stránky. Pak jsem se sama formou pokus - omyl, naučila vše potřebné a dodělala zbytek ke své plné spokojenosti. Já vím, někomu to může přijít divné, že v dnešní době digitalizace ještě někdo neumí s pc a programy. No já jsem jeden z nich. Na škole jsem informatiku měla jen okrajově a o domácím pc se mi mohlo jen zdát. K životu mi nechyběl. Tedy až do nedávných let, kdy se internet a vše kolem tak nějak stalo součástí každodenních životů nás všech.
Velký impuls pro nový vzhled stránek byla i má první spolupráce s nakladatelstvím. První recenze byla pro Portál a byla na knihu Nietzsche v Nice a druhá v té době získaná v recenzním konkurzu u Omegy na velice zajímavou knihu Mladý Mesiáš. Jak já byla na tohle tenkrát hrdá. Moc jsem si toho považovala a považuji každé další recenze, kterou mohu psát pro nakladatele či e-shopy.



Do téhle doby, myslím tím jednoho roku po vzniku, vidělo mé stránky víc jak 16 tis. lidí. Pro mě neuvěřitelné číslo, ve které jsem ani nedoufala. Našla jsem si mezi Vámi nové přátele ať už z řad jiných blogerů, tak z řad jen těch, co mají rádi mé články. Snažím se pro Vás dělat lepší. Vyvíjet se a snad i zdokonalovat.
Nejúspěšnější recenzí byla kniha Cesta do nekonečna - Můj život se Stephenem od Jane Hawkingové. Měla krásných 408 zobrazení. Děkuji. Další velmi úspěšný článek byl Nemám ráda vánoce. Tohle napůl knižní téma, kde jsem se prostě musela vypsat a vysypala na Vás svou bolavou duši mělo neuvěřitelných 698 zobrazení. Ani nevíte, jakou sílu měli vaše slova, která jste mi pak psali.Celkem 23 komentářů i s těmi mými tam bylo. Moc si toho vážím.



Celkově se na blogu za ten rok objevilo 42 recenzí.
Nejlepší knihu za rok 2016 považuji určitě Švadlenu od Hamové. Nejhorší nebo spíš největší zklamání pak přišlo s knihou Priscilla - dost svévolně se košatící osud. Anonce slibovala a lákala a nakonec nesplnila skoro nic. Poslední recenzí pak před narozeninami byla na knihu Malé černé a devět žen.




Celkově jsem napsala + - 110 článků, z toho 49 rozbalovaček. Ty mnozí nemají rádi, ale i díky nim je na blogu sledovanost taková, jaká je. Lidská zvědavost je pěkná liška a láká. Já se také ráda kouknu na balíčky jiných. Třeba najdu dobrý typ a to nejen díky recenzím, protože ne všechno čtu.


Nové knihy na recenze většinou získávám díky recenzním konkurzům a pak se mi dostalo i té cti, že mě oslovili sami prodejci, že by se mnou rádi spolupracovali. Toho si cením nejvíc, i když nechci říkat, že si nevážím i vyhraných konkurzů. To opravdu ne. Jsem vděčná za každou novou knihu a potěšená, že se má práce líbí. 


To je tedy tak nějak vše. To je rok s Vámi na oáze. Ještě jednou děkuji, že Vás mám.
Vaše Medvědářka

8 komentářů:

  1. Gratuluji k výročí... A nemysli si, právě že v dnešní době stále většina lidí neumí ani základy na počítači :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti :-) Pokud to ale vidíš kolem sebe, kdy i malé dítě umí líp víc věcí než většina dospělých, tak na to něco bude. Jsem ještě generace bez pc, kdy wifi byla příroda a domů se chodilo s prvními rozsvícenými lampami. Já se tomu začala trochu víc učit až v posledních cca deseti letech a díky tomu, že žiju s ajťákem, jsem něco i pochytila. :-)

      Vymazat
  2. Krásné ohlédnutí :-) Ještě jednou gratuluji k blogovým narozeninám, za chvíli mě to taky "čeká" :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkně sepsané roční shrnutí :) ♥ Ať je i další rok takový - ba - ještě lepší! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Gratuluju k číslům i k výročí! :3

    OdpovědětVymazat