pondělí 8. května 2017

Čuníkovo úžasné dobrodružství - Emer Stamp

Čuníkovo úžasné dobrodružství

Čuník se ocitá na vrcholu blaha. Splnilo se mu všechno, co si kdy přál – našel nový domov u pana a paní Sandálových, vegetariánských farmářů, kteří ho krmí dobroučkými pomyjemi, nikdo ho nechce nasekat na kousky a sníst, a navíc získal milou kamarádku Kočičku. Je ale možné, že ho Kočička až tak ráda nemá? Odhalí Čuník její úklady včas? Ještě že je s ním jeho nejlepší kamarád Kačer.



Čuník a jeho přátelé z farmy mají nové sedláky. Říká jim pan a paní Sandálovi. Jsou to vegetariáni a nechtějí nikoho sníst. Přivedli na statek Kočičku. Ta se zdá být od samého začátku tak milá a myslící na Čuníkovo dobro, že neodhalí blížící se katastrofu. Když se pak problém objeví, uvědomí si, že není vše jen růžové, jak se to mohlo nejdříve zdát.



Milá dětská knížka o přátelství mezi zvířátky ze statku. Hlavním hrdinou je Čuník. Domácí prasátko, které má rádo své kamarády ovečky a krávu. Jeho nejlepším přítelem je Kačer. Ten je mu i občasným rádcem, když si neví rady.
Díky novým majitelům se na farmu přestěhuje i Kočička. Ta se hned s Čuníkem skamarádí. Dokonce mu pomůže vyřešit i problém s ptáky, kteří ráno tak hlasitě zpívají a jeho nenechají v klidu spát. Čuník by byl moc rád, kdyby se Kočička a Kačer také kamarádili, jenže Kačer Kočičce nevěří. Myslí si, že má něco za lubem. Snaží se Čuníka varovat, ochránit, ale ten mu nevěří. 
Když pak vznikne průšvih, kdy se i mírumilovní Sandálovi naštvou na Čuníka, pochopí, že na tom možná něco bylo. Zvířátkům hrozí, že je prodají a udělají z nich masové koláče. A jak to vše nakonec dopadne? To si musíte zjistit sami.
Knížku bych doporučila všem malý i velkým, kteří mají rádi zvířátka a váží si velkého přátelství. Lehce naivní Čuník podlehne kouzlu nové kamarádky, ale jak nakonec zjistí, ta stará přátelství jsou více hodnotná. Ne každý to s vámi může myslet hned od začátku dobře a vy to občas nepoznáte. Nakonec se poučíte ze svých chyb a budete si vážit toho, co už ve svém životě máte.



V publikaci jsou i krásné obrázky, které podporují první čtení a mohou rozvíjet dětskou fantasii ještě víc než pouhá slova.




Za knihu velice děkuji nakladatelství Moba, která knihu vydala.


Žádné komentáře:

Okomentovat