neděle 25. června 2017

Hořící měsíc - Jo Watsonová

Hořící měsíc

Exotické dobrodružství jako lék na zlomené srdce

„Promiň, nemůžu“ - Když si Lilly Swansonová přečte tenhle vzkaz od svého snoubence pět minut před začátkem svatebního obřadu, má pocit, že se jí zhroutil celý svět. Její pečlivě naplánovaný, dokonalý život s mužem snů se roztříští na tisíc kousků a Lilly z minuty na minutu neví, co dál. Rozhodne se proto ještě v přechodném pominutí smyslů nastoupit do letadla a odletět sama na líbánky do exotického Thajska. To ještě netuší, jaká vzrušující cesta plná poznání, nečekaného dobrodružství a možná i nové lásky ji čeká.



Bláznivá cesta do Thajska, která má zahojit zlomené srdce po zrušené svatbě. Hořící měsíc je plná exotiky, bláznivých kousků i dobrodružství a hlavně lásky, i když to tak na začátku nevypadá.



Obálka je v letních barvách moře a barevných kreseb navozující léto a cestování. Díky tomu na sebe okamžitě strhne pozornost.
Příběh sám plyne v krátkých kapitolách. Sledujeme v nich Lilly, čtyřiadvacetiletou dívku, kterou nechá ženich těsně před oltářem. Je zoufalá, nechápající a zklamaná. Neví, co bude dál. Jenže pak dostane nápad díky sledování reality show a na líbánky se vydá prostě sama.
V mžiku si sbalí a jako poslední nasedne do letadla. Tam na ni pasažéři nevěřícně koukají. Lilly si láme hlavu proč, ale pak si zděšeně uvědomí, že má stále na sobě pyžamo a bačkory s králíčky. O rozcuchaném účesu, zbytků rozmazaného makeupu nemluvě. K tomu ji ještě sleduje muž, který vypadá tak hrozivě. Samé tetování a ten typ grázlíka, na kterého byste nechtěli narazit ani ve dne a v noci už vůbec ne. 
Po přistání na thajském letišti ale její smůla pokračuje. Z neznámého důvodu ji odvleče letištní policie. Myslí si totiž, že pašuje drogy. S ní je zavřen i cizinec z letadla.
Tímhle se pak roztáčí celý bláznivý kolotoč. Damien, neznámí z letadla jí je po zemi průvodcem a stane se i jejím ochráncem. Díky němu si Lilly uvědomí, že její život možná nebyl tak perfektní a že trocha odvázanosti a riskování do života patří.


Výborná letní kniha. Od začátku jsem se bavila a díky tomu dala knihu za den a půl. Hlavní hrdinka mi sice občas lezla na nervy, ale jinak super. Děj plyne a vy sledujete cestu těch dvou. Konec i linii příběhu předvídáte, ale to u téhle knihy nevadí. Nemá vám zavařit mozkové buňky. Má vám zpříjemnit lenošení a pomoci vypnout po tom pracovním shonu.



Knihu vydalo nakladatelství XYZ.


3 komentáře:

  1. Moc pěkná recenze :) Kniha má po pravdě děsnou obálku, ale jinak vypadá zajímavě :) Jako skvělá letní oddechovka, takže šanci jí určitě dám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Ale díky ní si jí člověk všimne, že? :-D Normálně mi trvá déle číst knihu, ale tohle byla jednohubka a spolkla jsem jí jak malinu. Přesně to správné vypnutí.

      Vymazat
    2. To je pravda, ta obálka je nepřehlédnutelná :) Ale pod obálkou se nejspíše ukrývá skvělý oddechový příběh :) Určitě se po ní podívám :)

      Vymazat