čtvrtek 22. června 2017

Rozbalovačka - novinka z Moby

Dnes tu mám jedinou knihu na představení a to hodně očekávanou novinku z Moby. Chtěla jsem si zkusit přečíst knihu od české autorky, která u je u nás velice populární, ale stále jsem neměla tu odvahu si něco pořídit. Když pak přišla možnost účastnit se konkurzu o tuhle knihu, která mě zaujala i svou anoncí, tak jsem neváhala.


Kniha, kterou vám chci představit je 


Císařská vyhlídka

Hermína po tragickém roce 1794 přebývá v ústraní na východočeském panství. Provinční život ji však začíná nudit, zvláště ve chvíli, kdy se její sestra s manželem přesouvají do Toskánska, kde zdědili rodinné sídlo. Evropu mezitím zmítají války a Francie se stává nejmocnějším státem starého kontinentu. Geniální vojevůdce Napoleon Bonaparte si podmaňuje jednu oblast za druhou, země prosperuje a národ ho zbožňuje. Když je roku 1804 korunován na císaře, chce váhu svého dvora zvýšit přizváním staré rodové šlechty. To je pro Hermínu šance, kterou v žádném případě nechce propásnout, třebaže cena může být hodně vysoká.



Jen je to zatím poslední díl ze serie, tak se s tím nějak poperu. Jak se znám, tak jsem pak schopná si dokoupit i ty předešlé díly, pokud se mi to bude moc líbit. Uvidíme tedy. 



6 komentářů:

  1. Tahle mě taky zaujala, ale radši jsem si vybrala detektivku, ty mi jsou přece jen bližší. Tak ať se líbí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Snad to bude v pohodě a donutí mě to dokoupit ty předešlé knihy. Chtěla jsem jí zkusit už několikrát.

      Vymazat
  2. Urcite se ti bude libit, autorka je fakt vychvalovana. :-) A me se ta jedna od ni strasne libila. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Na tu už jsem také koukala, ale zatím nevím nevím :-D

    OdpovědětVymazat