pátek 23. června 2017

Rozbalovačka z Metafory

Mám velkou radost z knihy, která mi dnes přišla z Metafory. Jedná se o jejich novinku z kreativní dílny a už název je pěkně voňavý. Shodou náhod jsem na knihu koukala na jejich stránkách den před tím, než mi byla nabídnuta s ještě jednou knihou k recenzi. Okamžitě jsem o ní napsala paní Heleně, která se o nás tak hezky stará a doufala, že mi to vyjde. Vyšlo a já se nemohu vynadívat na ty nádherné fotky, které celou knihu doprovázejí. Už se moc těším, až se do ní ponořím a naučím se něco nového.


Tak že tady ji máte i vy na představení. No není krásná už jen svou obálkou? 



Levandule - Recepty, návody a tipy pro pěstování, výrobu

Kniha Levandule by neměla chybět žádnému milovníkovi a obdivovateli této úžasné bylinky. Určena je ale i těm, kteří krásu a přitažlivost levandule objevili teprve nedávno a chtěli by o jejím pěstování a možnostech využití vědět co nejvíce.

Na stránkách knihy se dozvíte, odkud levandule pochází a jaká je její historie. Seznámíte se s druhy populárními u nás i ve světě, najdete odpovědi na rozmanité otázky, týkající se jejího pěstování. Poodhalí tajemství léčivých vlastností levandulové silice.
Naučíte se vyrábět levandulové přípravky určené k vnitřnímu i vnějšímu použití a dozvíte se, jaké konkrétní potíže pomáhají léčit. Podle jednoduchých receptů si doma snadno vyrobíte léčivou levandulovou kosmetiku. Tvořivé duše v knížce najdou i fotopostupy na výrobu rozličných levandulových dekorací a bytových doplňků.

Nechybí ani recepty, ve kterých je levandule originální ingrediencí, propůjčující pokrmům nezaměnitelné středomořské aroma.


Za knihu moc děkuji. Jsem opravdu nadšená.


6 komentářů:

  1. Užij si knihu, Zdeni. Vypadá moc pěkně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Teď se kochám listováním v ní a nadšení jen roste :-D Už se těším,jak vyzkouším nějaký receptík nebo vyrobím nějakou maličkost na provonění. A těch fotek... každá stránka je jich plná.

      Vymazat
  2. Těším se na Tvé dojmy po důkladném prostudování, na první pohled to vypadá senzačně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Už vím, že budu určitě zkoušet některé levandulové dobroty na pečení nebo i k pití. Máme doma zatím jen jeden keřík levandule, tak nebudu moct experimentovat tolik, kolik bych chtěla.

      Vymazat
  3. Vypadá fantasticky. A možná by se mi hodila. U babičky je levandule kolem celého baráku :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Já už jí ukázala i přítelovi. Je u nás hlavní zahradník a levanduli namnoží. Máme zatím jen jeden keř. Já se zítra pustím do prvního receptu na vyzkoušení a až dočtu Levandulový pokoj, začtu se hned do téhle. Je plná zajímavých informací o téhle krásné květině.

      Vymazat