středa 21. června 2017

SLUNOVRATOVÁ SOUTĚŽ




Rozhodla jsem se pro Vás uspořádat soutěž, než všichni odjedete někam na dovolenou a budete si užívat letní dny a noci. Taky se blíží můj svátek, tak proč neudělat radost i Vám. 
Soutěží se o tři knihy z mé knihovny. 



A jaká je soutěžní otázka? 
Kterou knihu by jste mi doporučili jako letní čtení a proč. 
Možná jsem trochu zákeřná, ale ráda bych si přečetla doporučení i od Vás a třeba si pak tu knihu i přečetla.
K odpovědi mi připište prosím kontakt na Vás nejlépe v e- mailové podobě a kterou knihu bych Vám pak měla když tak poslat.
Soutěže se mohou účastnit pouze osoby s adresou v ČR. Do ciziny bohužel neposílám.
Losovat výherce budu 1.7.2017 s pomocí Online generátoru náhodných čísel.
Přeji hodně štěstí a moc se těším na vaše doporučení.


23 komentářů:

  1. Z posledních mých přečtených knih bych Ti doporučila Kristin Harmel - Sladké zapomínání. Doslova mi nejde z hlavy. Najdeš v ní vše - smutek, radost, rodinné tajemství, bolest, lásku. Po přečtení si člověk uvědomí, jak může být vděčný, za to, co má a že se narodil v poměrně dobré době, i když se to tak nezdá :-)
    A vybrala bych si Dominika Dána. Jana.Vachtova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za odpověď. Kniha mi nic neříká,ale kouknu se na databázi, co je zač. Hodně štěstí :-)

      Vymazat
  2. Ahoj, na léto je tolik knih, ale asi nejlíp se doporučuje co člověk právě teď nebo nedávno četl. Za mě Zmrzlinová královna - název vyloženě letní, téma už ne tolik, ale já doporučuju. Děj krásně ubíhá a čte se samo.
    Další z mých top Postel , hospoda, kostel (Zbignew Czendlik). Mám ráda pana Zibiho, byla jsem na besedě ke knížce , no super, super, super.
    V případě výhry by mě potěšila Božská Florence. DBlanicka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj.
      Na tu jsem už koukala a Postel mám v e-booku, ale ještě jsem jí nečetla. Děkuji za odpověď a hodně štěstí.

      Vymazat
  3. Ahoj a děkuji za pěknou soutěž. Já bych ti doporučila z mých posledně přečtených určitě Tajemství letního odpoledne, pokud si ještě nečetla :-) Po této knize se musím na autorku a její ostatní knihy zaměřit. Líbilo se mi na ní prolínání současnosti a minulosti, která se odehrávala za druhé světové války. Kniha je rozdělena na tři části a příběh je tedy vyprávěn z pohledu Lauren, Dorothy a Vivien a řeknu ti, teda takový originální a dechberoucí konec jsem už dlouho nečetla. Kniha opravdu stojí za přečtení, i když se zpočátku může zdát nudná.
    Jelikož jsem Popel všechny zarovná už četla, přála bych si Diamantovou holubici, aspoň bych měla srovnání s další knihou odehrávající se v Austrálii - Sucho.
    zrzavy.Macicek@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-) To se k tobě kouknu na recenzi. Kniha mi nic neříká.
      Přeji hodně štěstí.

      Vymazat
  4. Doporučuji knihu Láska & Gelato od Jenny Evans Welch... Většinou necítím potřebu číst konkrétní typ literatury v konkrétním období, ale tady si upřímně nedokážu představit, že bych se do knihy pustila jindy než teď, na začátku léta. Protože Láska a Gelato skvěle naplňuje význam slov „oddechové čtení“ v tom nejlepším slova smyslu.
    Ráda bych vyhrála Diamantovou holubici. :)

    lovkyne.pribehu@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Děkuji za odpověď. Já většinou také ne, ale teplo mi nedělá dobře a vím, že toho zase moc nepřečtu, ráda bych typy na něco, co se líbí i vám. O téhle knize jsem slyšela a není to zrovna můj šálek kávy žánrově, ale třeba překvapí.
      Přeji hodně štěstí ve hře.

      Vymazat
  5. Momentálně čtu Smrt a jiné vrcholy mého života a hodně mě to baví, je to taková pohodová četba. Jinak ale můžu doporučit Cizinku, Jackabyho, Marcelo ve skutečném světě, a mnoho dalších :-)
    Vybrala bych si Diamantovou holubici, děkuji
    luculi@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Na Cizinku a spol se ještě necítím připravená. Mám ráda tyhle příběhy, ale zatím nad nimi stále váhám.
      Hodně štěstí.

      Vymazat
    2. Doporučuji knihu Za zavřenými dveřmi. Protože je velice napínavá a je to jedna z nejlepších knížek , které jsem četla v poslední době.Nelze se od ní odtrhnout.
      Vybrala bych si knihu Diamantová holubice.
      danago@seznam.cz

      Vymazat
    3. Díky Dani za odpověď. Na tuhle knihu jsem četla samou chválu. Hodně štěstí

      Vymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj,
    za sebe bych doporučila knihu ke čtení Nejtemnější hodinu od Barbary Erskinové - je zde romantika, je zde napětí, duchové, zkrátka všechno, co má správný román mít. A co mě na tom bavilo nejvíc ? Že je to i z období druhé světové války. Knihy s tímto námětem mě osobně fascinují.
    Další, knihy, které mě zaujaly, mohu jmenovat - Sága rodu Prokletých - jedna z mých sdrcovek co se ság týká, detektivka Pět, Muž jménem Ove a nebo Kostičas.

    Případný e-mail na mě je 1v8na@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za typy. Knihy od Erskinové doma nějaké mám. Co by sis přála v případě výhry? Nějak to tu nevidím.

      Vymazat
  8. Zdravím,
    já bych ti doporučila knihu Naslouchač od Petry Stehlíkové. Já jsem z ním nadšená. Je to fantasy a akce. Kniha mě bavila protože byla jiná. Miluju fantasy a nejvíce je čtu. A naprosto mě odrovnalo, že takovouto knihu napsala Petra Stehlíková, má nejoblíbenější spisovatelka. A navíc teď bude vycházet druhý díl Faja a nemůžu se ho dočkat. Samozřejmě taky doporučuji Hvězdy nad hlavou y měsíčních kronik ale ty už jsi nejspíš četla.
    Pokud bych vyhrála, tak bych byla nadšená z jakékoli knihy, protože jsou něco nového co já nečtu a sama bych si je nekoupila a třeba mě to donutí zamilovat si jiný žánr než jen fantasy a horor. Ale asi se mi nejvíce zamlouvá Diamantová Holubice.
    Díky za krásnou soutěž a krásný svátek.. :)
    Případný e-mail hotova.vlada@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj.
      Děkuji za tvé typy. Bohužel fantasy už nečtu :-( Jako mladá jsem ho četla hodně, ale s věkem jsem o něj ztratila zájem, i když jsem zkoušela různé knihy a vracela se i ke knihám, které se mi líbily tehdy.
      Přeji hodně štěstí v soutěži a hezký den. Za přání děkuji :-)

      Vymazat
  9. Zdravím vládkyni Medvědí oázy!
    Zapojuji se do výzvy o krásné knihy! 🙂
    Rozhodně doporučuji konečně vzít do ruky knihu HANA od Aleny Mornštajnové. Z tvých rozbalovaček vím, že kniha čeká na svůj den D 🙂 Netrpělivě vyhlížím tvou recenzi!!! tématem kniha asi odrazuje, ale určitě se bude líbit. Vypravěčský um je v této knize naprosto luxusní! Další v pořadí je určitě psychothriller Za zavřenými dveřmi - neskutečná jízda s Grace a "jejím" magorem! Nebudeš se nudit do poslední stránky. Za pozornost stojí i kniha Stín pochybnosti od Simona Bookera! Opět skvěle napsané, čtivé, napínavé ... pochybnosti tě budou provázet celou knihou, žádná hluchá místa. 🙂 No dobře, vím, že je to letní soutěž, tak z těch sladších knih by ti neměla uniknout Stačí jen dotyk. Příběh je to pěkný, láskyplný, něžný, krásně plyne a ukazuje hloubku lásky jak partnerské, tak i rodičovské, kde musí vše fungovat bez dotyku. 😉 A protože jako správná Medvědice se umíš postavit k plotně, tak Kouzelné koláče jsou od všeho trochu - příběh právě z kuchyně spolu s detektivní zápletkou. To jsou moje TOP tipy na tvé medvědí prázdniny!

    Ze srdce Ti moc a moc přeju k Tvému svátečku hodně zdravíčka, štěstíčka, lásky, spokojenosti, pohody, .... Splnění všech i těch nejtajnějších přání a ať Tě to u knih stále tak baví jako doposud! 😗 😗 😗

    Z nabídky slunovratu vybírám Dominika Dána, kterého jsem dosud neměla šanci držet v ruce v tištěné podobě a pořádně učmuchat, všechny jeho knihy jsem zatím měla jen v elektronické podobě. Kdyby neklapl Domča, tak bych další do pořadí zařadila Diamantovou holubici, o které, krom anotace a recenze zde na blogu, nevím nic a která by také mohla být zajímavá. 🙂

    Pozdrav z jižních Čech zasílá až do daleké Medvědí oázy PetraKocerova@seznam.cz
    Petra Kočerová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petře se nedařilo vložit,tak vkládám za ní :-) Odpověď mi poslala do zpráv.
      Já děkuji za velice vyčerpávají odpověď a moc děkuji i za přání k svátku.
      Hodně štěstí přeji.

      Vymazat
  10. Ahoj! Úplnou náhodou jsem narazila na tvůj blog a všimla si, že tu pořádáš soutěž o krásné knihy, tak proč se nezapojit, no ne? :)
    Jako letní čtení bych ti ráda doporučila knihu Analfabetka, která uměla počítat. Určitě jsi už o knize a hlavně o jejím autorovi Jonasu Jonassonovi slyšela. Analfabetka je (alespoň podle mého názoru) skvělá oddychová kniha na léto a osobně jsem se při čtení hodně nasmála. Kniha mi pomohla v období, kdy jsem měla problémů až nad hlavu, pomohla mi se skvěle odreagovat a také si uvědomit, že se nám v životě může přihodit opravdu leccos.
    Analfabetku jsem dostala od kamarádky, jako dárek k narozeninám a vážně příjemně mě překvapila. Je to netradiční kniha s netradičním druhem humoru, ale myslím, že si v ní každý najde to své.
    Určitě si přečti anotaci, třeba tě kniha zaujme a pustíš se do ní. :)

    Z nabídky soutěžních knih mě zaujala Diamantová holubice, ale i Popel všechny zarovná. V případě výhry bych se tak spokojila s jakoukoli z těchto dvou knih, obě jsou v mém oblíbeném žánru.
    Děkuji za krásnou soutěž a přeji všechno nejlepší k svátku!
    email: kety.k09@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj a vítej u mě :-)
      O téhle knize i autorovi jsem slyšela hodně. Mám jí snad i někde v e-booku. Velice tedy děkuji za její připomenutí.
      Přeji hodně štěstí a děkuji za přání. :-)

      Vymazat
  11. Ahoj, pokud máš ráda lehčí čtení, které ale má nějaký smysl, doporučuji Všechno, úplně všechno. Z historických určitě Králova přízeň, protože ta je prostě úžasná, Anna Boleynová, klasika :) Kdyby se ti náhodou zastesklo po škole, tak skvělá je Škola dobra a zla, možná trochu pro mladší, ale mně se líbila moc. Dál mě nadchla Pomsta a rozbřesk a Po zemi bloudím dál. Já teď čtu další knihu ze série Duna - Navigátoři Duny, ale nejsem si jistá, jestli si potrpíš na scifárny. Pokud jo, tak přímo DOPORUČUJI :) A nebo cokoliv od Jilly Cooperové,nejlepší jsou Rivalové, ale to už neseženeš :( jedině snad v knihovně, ale celá série stojí za přečtení, Rivalové jsou druhý díl.
    Z knih mě nejvíc láká Božská Florence
    Díky za soutěž a krásné léto!
    mail: nikolaoss.trojtecka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj a děkuji za odpověď.
      Něco z těch knih znám, i když to není úplně můj šálek kávy.
      Přeju hodně štěstí dnes.

      Vymazat