úterý 22. srpna 2017

Čuníkův neobyčejný deník - Emer Stamp

Čuníkův neobyčejný deník

od: 

Čuník nechce nic jiného, než lenošit a hrát si se svými kamarády Kačerem a Krávou a jíst pomyje. Protože pomyje jsou super, nejlepší a tááák dobroučké. Jenomže mu nic nikdy nevyjde podle plánu, a tak se mu pořád stávají úplné ŠÍLENOSTI. Proto si musel začít psát už TŘETÍ deník. Ano, Čuník je zpátky a tentokrát to bude Vážně Pozoruhodné! Můžete se těšit na zbrusu nová dobrodružství a čerstvou dávku čuníčtiny!



Třetí vyprávění o Čuníkovi, jeho kamarádu Kačerovi a Krávě. Po návratu od starých farmářů zase k Sandálovým se život na farmě ustálil do starých kolejí. Čuník má stále rád pomyje a s Krávou a Kačerem si hrají nejraději na schovávanou. To je Krávy nejoblíbenější hra a moc jí to jde. Jenže po takové jedné nevydařené schovávačce zničí Sandálovým dům. Musí proto přijít s nápadem, jak jim to vše vynahradit. Přihlásí se Krávou do soutěže o nejlepší hospodářské zvíře a vítěz získá trofej. Ta by škodu mohla odčinit. Jenže co na té soutěži dělá ta divná sedlačka?


Další setkání s dobráckým prasátkem, které má zlaté srdíčko, ale rychleji mu to jedná než myslí. Příběh o přátelství a pomoci v nouzi.
Čuník je veselé prasátko spokojené v houfu svých přátel. Když s Kačerem nehrají hru o poznávaní prdů, tak si nejraději hrají s Krávou na schovávanou. Kráva je už v tom tak dobrá, že je občas těžké ji najít. Jenže jednou se schová dost nešťastně na komín domku Sandálových. S Kačerem se ji snaží zachránit, ale jsou tak těžcí, že pod nimi rupne střecha a oni proletí až do kuchyně mezi obědvající sedláky. Byl to špatný den pro všechny a oni mají velké štěstí, že jsou jejich sedláci vegetariáni.
Zvířátka se snaží škodu odčinit tím, že se Kráva přihlásí do soutěže o nejlepší hospodářské zvíře, kde by mohli získat trofej. Na soutěži se objeví divná sedlačka. Byla extra ošklivá a měla na sobě dlouhý kabát. Když pak přišlo vyhlášení vítězů, Kráva sice vyhraje cenu, ale nemá si ji kdo převzít. A to se do toho zaplete ta divná Sedlačka. Za Sandálovi převezme trofej, protože ti přeci o ničem nevědí a Krávu unese. A tak začíná záchrana Krávy ze spárů divné Sedlačky, než jí třeba něco hrozného provede. Nebo ne?




Milé čtení pro děti, kde se setkáváme se starými známi postavičkami z minulých knih. Děti se u toho zasmějí nad příhodami malého poplety, který by jim mohl připomínat kamaráda. Příběh o velkém přátelství a odvaze. 
Má dcera si oblíbila už předešlí díl a těší se, že vezme obě knihy do školy, kde si z ní budou číst s paní družinářkou a to i díky velkým písmenkům a veselým obrázkům uvnitř knihy.


Knihu vydala Moba, které děkuji za tento výtisk.


2 komentáře:

  1. Mně se osobně se líbí takto praštěné obrázky, jen nevím co na to někteří rodiče a dokonce učitelé :D Aby je děj a obrázky nepohoršil :D Ale mám pocit, že dnešní děti jsou asi jiné, dle jejich rodičů, než oni :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu. Je to ulítnuté, ale máme ve škole dobrou učitelku a té se líbí i knihy o Příšerkách z kumbálu. O ty mě sama poprosila už na konci roku, jestli bych je pak nepůjčila do družiny, že je bude číst dětem po obědě.

      Vymazat