pondělí 21. srpna 2017

Rozbalovačka z KK

Konec léta se přiblížil a s ním mi v mejlu přistály slevové kupony do Knižního Klubu. Byly jako vždy dva, ale já nakonec využila jen ten jeden na slevu 100 kč. Byl to boj vybrat jen pár knih, ale nakonec jsem, myslím, vybrala dobře. V balíčku jsem tentokrát měla i kalendář na příští rok do naší kuchyně a malý dárek pro dceru.


A tady to tedy máte. 


Monte Dolciano

od: 

aneb Vyznání lásky jedné italské vesnici
Láskou zklamaný Max utíká z Německa, aby si splnil svůj velký sen - dům ve slunné Itálii. Na vilu mezi malebnými kopečky Toskánska mu peníze bohužel nestačí, a tak dá zavděk zchátralému venkovskému stavení v drsném kraji Marche, kde zprvu žije jako poustevník jen se svým psem Uillym. Jednoho dne mu však spadne na hlavu metrákové víko cisterny a on unikne jen o vlásek smrti. Díky této nehodě se spřátelí s Ginem, dříve řidičem náklaďáku, nyní zedníkem a samozvaným filozofem, který jej seznámí s lidmi z vesničky Monte Dulciano. Bezelstný Němec postupně poznává charakter a povahu Italů a zjišťuje, že se v této zemi plné kontrastů má ještě co učit. I co se lásky týče.

Vím, v poslední době jsem si podobné knihy už pořídila, ale ono to téma stále láká.

Pokoj smrti

od: 

Desátý případ Lincolna Rhyma. A Deaver v životní formě.

Robert Moreno, americký občan žijící v Jižní Americe, se stane na Bahamách obětí kulky profesionálního odstřelovače. Vraždu si objednala americká vláda na základě informace tajné služby, že Moreno připravuje teroristický útok. Ta informace byla ovšem mylná: Moreno chystal nevinný protest, nikoli útok.
Vyšetřováním alarmujícího případu jsou pověřeni Lincoln Rhyme a Amélie Sachsová. Zatímco Sachsová sleduje Morenovy stopy v New Yorku, Rhyme se navzdory svému postižení vydává na místo činu. Ocitá se tak v nebezpečné blízkosti odstřelovače – muže, který je zvyklý eliminovat jakékoli důkazy o svých činech. Včetně živých svědků, pochopitelně.
Postupně vycházejí najevo další znepokojivé okolnosti a Rhyme se Sachsovou zjišťují, že nic není takové, jak se jim zpočátku mohlo zdát. Podaří se jim dosáhnout spravedlnosti, aniž by za to museli zaplatit vlastním životem? 

Další do doplnění sbírky autorových knih.

Turista

od: 

Milo Weaver, bývalý „turista“ – tajný agent CIA bez domova a bez totožnosti – zanechal práce v terénu a stal se úředníkem v centrále Ústřední zpravodajské služby v New Yorku. Usadil se, pořídil si rodinu a byt v Brooklynu a pokouší se zapomenout na svou ne právě výstavní minulost. Jednoho dne je však náhodou zatčen nebezpečný nájemný vrah přezdívaný Tygr, jehož dopadením byl Weaver kdysi pověřen. Po promluvě s ním Weaverovi nezbude než vrátit se k „turistice“ a jednou provždy se vyrovnat s tou částí svého života, která ho pojí se světem ovládaným přetvářkou, intrikami a všudypřítomnou paranoiou, řídící se heslem „nikdy nikomu nevěř“. Vynikající špionážní thriller, jehož filmovou podobu se chystá zrealizovat George Clooney.

Nejbližší východ

od: 

Milo Weaver, hrdina bestsellerového špionážního thrilleru Turista, po propuštění z vězení přikývl na nabídku od šéfů tajného Odboru turistiky, vykonávajícího pro CIA černou práci, a chce se vrátit zpět do terénu. Jeho manželství a rodinný život pomalu, ale jistě krachují, přesto přijme úkoly, jež mají potvrdit jeho loajalitu a schopnosti. Jeden z nich je však až příliš tvrdý: má unést a odstranit patnáctiletou dceru moldavských imigrantů žijících v Berlíně. Milo opět stojí před morálním dilematem a nakonec zvolí řešení, které je ve světě špionáží a kontrašpionáží smrtelně nebezpečné – a tak překvapivé, že rozuzlení tohoto příběhu vyráží dech.

Americký špion

od: 

Mila Weavera nepřestávají pronásledovat noční můry z posledního úkolu, jejž plnil coby Turista, pro vnější svět neexistující tajný agent CIA. Odbor turistiky byl naštěstí krátce nato zrušen a Milo se tak může vrátit k rodině. Weaverův bývalý šéf Alan Drummond, pro něhož byla Turistika vším, se však rozhodne vyrovnat poslední účet, a to s čínským špionem, který stojí v pozadí rozpadu Drummondova celoživotního díla. Poté co Drummond beze stopy zmizí, ocitá se Milo zpátky ve hře plné utajovaných pravd, lží i dezinformací. Americký špion dovršuje celosvětově úspěšnou trilogii špionážních thrillerů (Turista, Knižní klub 2010, Nejbližší východ, Knižní klub 2012).

U téhle serie jsem neodolala ceně. Prostě byl by hřích je tam nechat.


A ještě fotky kalendáře.



11 komentářů:

  1. Pokoj smrti mě zaujal, těším se na recenzi a doufám, že bude :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D tak jelikož jsem u téhle serie skončila zatím u Hodináře, tak si zatím budeš muset počkat. Jedu jí postupně a teď u ní mám už cca rok pauzu. Určitě jí dočtu, protože mě autor baví a jedním z nej v mé knihovně.

      Vymazat
  2. Ty jo :D už je pomalu zase čas nákupu kalendářů :) to letí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My máme tenhle typ kalendářů rádi. Velká okýnka na psaní poznámek a i samolepky na připomenutí využíváme. A cenově byl fajn taky.

      Vymazat
  3. Krásné přírustky :-) Doma mám sběratele kostí, ale ještě jsem se k němu bohužel nedostala. Film se mi ale moc líbil :-)
    Hezké čtení přeju :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-) Sběratel kostí je super a doporučuji pak číst serii postupně. V každé knize máš narážky na předešlé díly a mě tak občas vrtalo hlavou, co se vlastně pořádně stalo dříve. Pak jsem právě začala číst všechny knížky jak jdou za sebou a bylo to o hodně lepší.

      Vymazat
    2. Nejraději mám z té serie knihu Kamenná opice :-)

      Vymazat
  4. Moc pěkné kousky :) Taková sleva se vždycky hodí :) Kalendář je parádní, hned bych si ho pořídila taky :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Hlavně mi balíček platil přítel k výročí, což bylo také fajn.

      Vymazat
  5. Zaujal mě určitě Deaver :-) Četla jsem od něj čtyři knihy a líbí se mi jeho styl. Ze série o Rhymovi jsem četla Sběratel kostí, Prázdné křeslo a Sběratel kůží (čtu to tak nějak na přeskáčku, což mi vadí, ale doufám, že si časem knihy pořídím domů a budu je číst hezky postupně). Doma mám jen Sběratele kůží, toho mi koupil před časem manžel na narozky a ten nemá o nějakých sériích ponětí :D Jo a ještě jsem od něj četla Spící pannu, ale ta mě moc nenadchla. Budu se těšit na recenze :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář. Spící panna je ze sere o Kathryn Danceové a nemá s Rhymem nic společného. Z téhle serie mám všechny knihy, ale četla jsem zatím jen pannu a nebyla špatná. Já se k jeho knihám dopracovávám pomalu. Nemám je úplně všechny a dokupuji postupně.

      Vymazat