čtvrtek 31. srpna 2017

Rozbalovačka z Omegy a úlovky z Levných knih na Andělu

Dnes tu mám takový hezký mix knih na představení.
Nejprve začnu s recenzáky, které jsem získala díky konkurzům u Omegy. V poslední době se u nich s konkurzy na různé knihy roztrhl pytel a tak i já zkusila štěstí u třech novinek, které nabízeli. Kupodivu vyšli všechny. 



První jsem zkoušela konkurz na 


Maminčin mazánek

od: 

Sleduje... Vyčkává... Kdo je na řadě? Tento thriller o precizním sériovém vrahovi není pro slabé povahy. Musíte být připraveni na šok! Ideální pro fanoušky Angely Marsons.

V hrobě v lese jsou pohřbeny matka s dítětem. Ale jeden z nich je naživu, druhý je mrtvý. Detektiv Charlie Stafford je přiřazena ke svému šéfovi Geoffreymu Hunterovi, aby mu pomáhala s tímto případem, kde matky a jejich děti beze stopy mizí. Ztrácí se čím dál více párů a tlak na oba sílí. Podezřelý je dopaden, ale je to skutečně on? Dokáže Charlie zastavit sadistického vraha, jehož jediným přáním je potrestat ty, kteří udělali chybu? Nebo se ona sama nevědomky stala obětí?

Nová série s členkou Londýnské metropolitní policie Charlotte Charlie Stafford v hlavní roli je tu!

"Knihu jsem přečetla na jeden zátah a srdce mi bušilo až v krku."
PENNY HANCOCK


Knihu už jsem začala číst a zatím velice baví. Už mi bylo odhaleno, proč to pachatel dělá a je to tedy síla. Jsem moc zvědavá, jestli si mou pozornost udrží dokonce.

Další konkurzy, kterých jsem se účastnila, byly na knihy 




Se záští

od: 

Osmnáctiletá Jill Charron vyráží na výlet do Itálie. Má to být dobrodružství na celý život. Ale dochází k nehodě. Jill se probouzí v nemocnici, nohu v sádře, stehy v obličeji, a místo paměti z posledních 6 týdnů jen jedno velké nic. Jill zjistí, že se připletla do nehody se smrtelnými následky. Její otec jí nechá převézt domů, aby měla kvalitní péči. Včetně právníka a houfu novinářů... Zdá se, že nehoda nebyla nehoda... Jill se snaží dát dohromady události posledních šesti týdnů, než její dosud pohodlný a bezproblémový život zmizí v nenávratnu.

Snaž se nedýchat

od: 

Nezapomeňte dýchat..
Amy Stevenson byla největší novinová zpráva z roku 1995. Teprve patnáctiletá Amy zmizela, když se vracela ze školy, a o tři dny později byla nalezena v bezvědomí. Její útočník nebyl nikdy dopaden a její andělská tvář se objevila ve všech novinách i televizních zpravodajstvích.
O patnáct let později Amy stále leží v nemocnici, obklopena plakáty zpěváků z 90. Let. Jednoho dne ji objeví reportérka Alex Dale, když píše nudný článek o lidech ve vegetativním stadiu.
Vzpomene si na Amyin příběh a napadne jí, že by jí mohla pomoct obnovit zašlou novinářskou slávu.
Jediný problém je, že Alex je stejně ztracena jako Amy, protože její alkoholismus jí o vše připravil, včetně manžela a pověsti dobré novinářky.
Doufá, že když najde pachatele, postaví se zase na nohy, a tak se pouští do nebezpečného vyšetřování.


Mám ráda tento druh detektivních příběhů a Se záští má opravdu nádhernou obálku.


A teď tu mám na představení sedmi knih, které jsem si pořídila včera v Levných knihách na Andělu. Stanovila jsem si limit max 300 a dokonce jsem ho ani nepřekročila. Díky tomu mám slíbeno, že si budu moct zase něco pořídit při dalším výletě. 
U některých knih jsem tedy byla pěkně šokovaná cenou, ale díky za ně. Sehnala jsem si i knihu, která se už málokdy sežene, protože je všude vyprodaná. Nechybí ani záložky a blok se sovičkami, který jsem tedy koupila dnes ráno v Penny.
A už nebudu zdržovat a jdeme na to.


Pravidla sýrárny

od: 

Příběh nejen o lásce, zradě a pomstě…, ale také o kousku nejvzácnějšího sýra na světě.

Co všechno může způsobit kousek vynikajícího sýra? Páramo de Guzmán, domácí sýr vyráběný v jedné rodině po celé generace, dokáže neuvěřitelné věci. Přenese vás do časů, kdy jídlo bylo opravdové a znamenalo daleko víc než jen plný žaludek.
Anebo ve vás probudí touhu po vzdálených světech, po jiných kulturách, než je ta zběsilá americká, ale třeba také touhu stát se úspěšným novinářem, jezdit po světě a hledat právě takové příběhy, jako je příběh sýraře Ambrosia.
Právě takovou touhu vzbudil i v čerstvém absolventovi kurzu tvůrčího psaní Michaelovi, který se nakonec rozhodne splnit si svůj mladický sen a vydá se do zapadlé vesnice na španělské Mesetě hledat tajemství vzestupu a pádu sýra Páramo de Guzmán a jeho tvůrce.


Samozřejmě záhy pozná, že věci nejsou vždycky takové, jak se jeví okouzleným očím. Ale zároveň objeví něco mnohem tajemnějšího, složitějšího a zajímavějšího – spletitý příběh lásky, přátelství a zrady, která může člověka přivést až k vraždě, nebo taky k odpuštění a poznání. A navíc najde i přátele, pochopení a odpovědi na daleko více otázek, než si na začátku své cesty vůbec dokázal položit.

Zavede nás do tradiční španělské „povídárny“ nad vinným sklepem, kde si lidé na tvrdých lavicích nad červeným vínem už po staletí vyprávějí příběhy, jako je ten o sýru, který vás dokáže přenést do dětství.

Etta a Otto a Russell a James

od: 

Ettě je 82 let a celý život strávila na farmě uprostřed kanadské prérie. Vidět oceán je její největší přání. A tak jednoho rána vstane ještě časněji než obvykle, vezme si pušku, čokoládu a na nohy své nejpevnější boty a vydá se na východ. K oceánu to má přes 3000 kilometrů daleko. Její manžel Otto na ni trpělivě čeká doma, vaří podle Tetiných kartiček s recepty a vzpomíná.
A soused Russell vzpomíná také, ale jeho vzpomínky jsou jiné – stále Ettu miluje stejně, jako ji milovat před 50 lety, předtím, než se provdala za Ottu.

Silný a poetický příběh, ve kterém se hranice mezi vzpomínkami, iluzemi a realitou pomalu smazávají. 


Na tyhle jsem koukala jak u Joty, tak i na stránkách Knižního klubu a říkala si, že jednou snad koupím. O to větší radost byla, když jsem je našla tam.



Zahradník pana Darwina

od: 

Thomas Davies pracuje u Charlese Darwina jako zahradník. Je vdovec, obě jeho děti obě jsou postižené, dcera mentálně, syn tělesně.

Jak si má vysvětlit utrpení nevinného dítěte či nedokonalost stvoření? Předsudečné okolí hledí na Daviese se značnou nedůvěrou. Možná proto, že je bezvěrec, možná proto, že na něho lidé podvědomě přenášejí svou nechuť k teoriím jeho zaměstnavatele, kterého si ale otevřeně nikdo neodváží kritizovat.

Kristina Carlson získala v roce 2010 finskou Státní cenu za literaturu. 

Co mě naučil tučňák

od: 

Jedinečný, silný životní příběh o nevídaném vztahu mezi mladým učitelem a tučňákem. Pro všechny, kteří kdy snili o tom rozumět řeči zvířat. 

Dvacetiletý Tom Michell, toužící po dobrodružství, přijme místo učitele na prestižní argentinské internátní škole. Během svého výletu do Uruguaye zachrání tučňáka uvězněného v ropné skvrně. Ten den se jeho život navždy změní. Pták, který dostane jméno Juan Salvador, odmítá mladého učitele opustit a jemu tak nezbývá nic jiného, než svého nového „domácího mazlíčka“ propašovat přes hranice a vrátit se s ním zpět do školy. Tučňák se samozřejmě brzy dostává do centra pozornosti. Stane se z něj nejen maskot ragbyového týmu, důvěrník paní domácí, spoluhostitel Tomových party, ale také nejokázalejší plavecký trenér ve světových dějinách. Navzdory těžkým časům peronistické vlády, hrozivé ekonomice a politickým bojům Juan Salvador všechny kolem sebe rozveseluje.


Zahradníka jsem sháněla dlouho a nikde nebyl. Byla to jedna z prvních knih, co mě upoutala na stránkách Mladé fronty, když jsem si vybírala z jejich nabídky pro recenze. Nebyla a já tak nakonec vybrala jiné. 
U tučňáka bych ráda chtěla zjistit, co na něm všichni mají, že je tak populární. Byla to i má nejdražší kniha z nákupu. 


Pravidla péče o dřevěné podlahy

od: 

Sebevědomý skladatel Oskar, autor světově proslulých Variací na jízdní řády tramvají, je tak trochu pedant a puntičkář. Přesto nalezne odvahu poprosit svého bohémského kamaráda (a mj. také neúspěšného spisovatele), aby se mu nějakou dobu staral v jeho po všech stránkách dokonalém domově o kočky. V bytě uklizeném tak, že by zde šlo jíst z podlahy, mu zanechává manuál a na každém kroku nalepené papírky s instrukcemi, jak s čím zacházet a co dělat. Když spisovatel na druhý den ráno nachází na podlaze malou skvrnu, rozhodne se (jak už bývá jeho zvykem) samozřejmě udělat to nejhorší, co v dané situaci může – sám skvrnu zkusí odstranit. A pak už nic na světě není takové jako předtím… Debutový román Angličana Wille Wilese nominovaný v roce 2012 na National Book Award v kategorii „Objev roku“ v sobě mísí typický britský černý humor s gradovaným napětím, za které by se nemusel stydět lecjaký thriller. 

Láska v Provenci

od: 

12 komentářů:

  1. Super úlovky, Zdeni. :-) Od Omegy mám také Maminčina mazánka a Snaž se nedýchat, těším se na ně!
    Některé kousky z LK máme také stejné, ale bohužel neměli všechno, co jsem si chtěla koupit. :-D
    Těším se na recenze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu. No já tam být sama a mít víc času, prolezu po Praze víc těhle krámků :-D Byli jsme tam na výletě s přáteli na rychlovku.
      Nejdříve bych ráda přečetla ty recenzáky a pak to prostřídala knihami z mé knihovny pro odpočinek a dobrý pocit,že nečtu jen ty recenzní.

      Vymazat
  2. Pěkné přírůstky :) Na knížky z Omegy jsem zvědavá. Konkursy jsem už nezkoušela po tom, co mě zklamaly Zuzany a Tajemství hřbitova, radši si počkám na názory. A super úlovky z LK, na několik z těchto tvých mám taky políčeno :) Ať se knihy líbí, užij si je :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu :-) To chápu, když jsi byla zklamaná. Také bych asi váhala. Mě ty knihy oslovily a jak zatím čtu mazánka, tak se mi opravdu líbí. Po hřbitově, kdy to nebylo sice špatné, ale taky ne takové, co jsem čekala, tak je to opravdu prima změna. Už jen proto, že obě se odehrávají v Londýně a okolí.
      V LK bych si vybrala více, ale nechtěla jsem překročit limit a tím toho mého mužského vystrašit. Takhle mám jistotu, že když s ním pojedu zase na výlet a půjdeme kolem, tak si budu moci zase něco koupit a on nebude nadávat. Knihy mi totiž platil on.

      Vymazat
  3. nektere jsem taky v LK videla, ale nejak moc me nezaujaly... navic mam toho doma nejak moc v poradniku :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) to já taky, ale jsem sysel a musím vlastnit a HODNĚ :-D

      Vymazat
  4. Krásné kousky :-) Knížky z Omegy už mám doma a zatím mě hodně láká Se záští. Budu zvědavá na recenzi Maminčina mazánka.
    Z přírůstků z LK - zajímavé kousky, i když ne úplně můj žánr :-) Zahradník pana Darwina - tak na tu knihu jsem koukala už tolikrát a nikdy si ji nevzala, přitom je to taková útlá knížečka (snad si dobře vzpomínám), tak budu zvědavá na recenzi.
    Jinak Dr. House - tato knížka mi musela uniknout...doma mám ten první díl jakoby, koupila jsem si ho před X lety, kdy House začínal...je to super seriál :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu a reakci.
      Já chci jet ty knihy z Omegy postupně jak mi přišlo oznámení do mejlu. U mazánka jsem v půlce a je o fajn čtení. Líbí se mi to. U ostatních uvidíme.
      Se zahradníkem máš úplnou pravdu. Je to maličká knížka, ale co se týče obsahu bude zajímavá.O té druhé knize o Houseovi ani nevím. Možná se po ní časem také podívám. U nás ten seriál frčí a tak to prostě nešlo jí nevzít. Ani mi nevadí, že má lehce lepený obal a možná proto byla tak levná.

      Vymazat
  5. Miluju Dr. House, tak po knize rozhodně mrknu.
    Ostatní knihy mi toho moc neříkají, takže si počkám dyžtak na recenze.
    Každopádně přeji u všech fajn čtení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a budu se snažit ti je dodávat postupně, abych tě případně navnadila :-)
      Hezký den přeji.

      Vymazat
  6. Nádherné novinky, musím také vyrazit do LK. Novinky z Omegy máme společné, mám za sebou Se záští a líbilo se mi to moc. Ve dvou zbývajících jsem na začátku, tak zatím nemohu hodnotit. Přeji hezké čtení a těším se na recenze! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu :-) Já se blížím ke konci mazánka a také si nestěžuji.

      Vymazat