středa 6. prosince 2017


Stopy v krvi

od: 

Strhující a originální mix Dana Browna, Stiega Larssona a Arthura C. Doylea
Rok 1783.
Po skončení americké války za nezávislost se koruně věrná rodina Fairbornových rozhodne vrátit zpět do Anglie. Po přistání u rodných břehů ale všichni její členové beze stopy zmizí.
Současnost.
Americký genealog Jefferson Tayte je pověřen, aby z
jistil, co se s ní stalo.
Tayte se celý život potýká s ironií toho, že navzdory profesi genealoga nedokázal nikdy odhalit vlastní původ, a proto si nemůže nevšimnout podobností mezi svou minulostí a detaily případu, na němž pracuje.
Někdo si dal velmi záležet na tom, aby kompletně vymazal celou jednu pokrevní linii z historie, a Tayte se nevzdá, dokud nezjistí proč.
Jeho pátrání se soustředí na tragický život mladé cornwallské dívky, psací skříňku a odkrytí temného tajemství.
Někdo další však hledá stejné odpovědi a nezastaví se před ničím, aby je našel…


Genalog Jefferson Tayte dostane úkol zjistit, co se stalo s rodinou Fairbonových. Jejich předek by rád věděl, proč je zmínka jen o Jamesi a ne i o jeho celé rodině, která připlula s ním do Anglie. Tayte vyráží na dlouho cestu do Anglie, kde ho čeká další nudné pátrání. Tak proč mu najednou vyhrožují a jde mu o život ? Co za hrozné tajemství se skrývá v historii, že jsou pro ni jistí lidé ochotni zabíjet i dnes ? 


Tuto knihu jsem získala nejprve jako e - book z nakladatelstvíMYSTERY PRESS, ale nakonec si ji pořídila i v klasické formě. Možná předtucha, protože si takto většinou pořizuje jen knihy, které se mi opravdu moc líbí a stojí za to. A tato to splnila do puntíku.
Příběh nám přestavuje poněkud tělnatého nešiku, kterému to ale hodně pálí. Jefferson Tayte je sympaťák, který se bojí létání, ale jinak má pro strach uděláno. Když dostane další případ, kdy má vyhledat ztracenou rodinu, považuje to za rutinní případ. Jako genealog vyhledává staré rodokmeny, kde zkoumá rodinné vztahy. Háček je tentokrát v tom, že se musí přesunout do Anglie a pátrat tam. Z Ameriky to nejde jinak než letadlem a ty on vážně nerad.
V letadle se pozná s Julii Kapowskou, díky níž a jejímu brebentění přečká let. To, že bude potřebovat její pomoc v budoucnu, ale netuší.
A Anglii začne pátrání po samotné ztracené rodině. Jak více se snaží vyhovět svému klientovi a dostává se na kloub příběhu o ztracených příbuzných, tím se zaplétá do minulosti, která měla být skrytá. Už kdysi se pro pravdu vraždilo. Najednou i Tayte je v ohrožení života a nejen on. Díky nálezu tajemné skříňky vypuká boj o pravdu a holý život. Co tak důležitého skrývá, že to ještě nikdo nenašel a proč díky ní umírají lidé ? 


Jak už jsem psala na začátku, kniha na mě zapůsobila. Už teď vím, že si pořídím i další pokračování s J.T. 
Začátek se tedy trochu táhl, ale jak jste se dostali s hlavním hrdinou do Anglie a začalo samotné pátrání, nešlo přestat číst. Hlavně když se před vámi odvíjí samotné hledání pravdy, ale i střípky z minulosti v podobě příběhu rodiny Fairbonových. Já si některé pasáže s nimi musela i oživit, abych plně pochopila celý příběh. Nedávala jsem u něj totiž tak moc pozor a brala to jen jako takovou milou vsuvku do minulosti. Což byla chyba, jak jsem pak pochopila. Díky těmto střípkům se dozvídáme víc o současném vyšetřování a proč i teď k vůli němu umírají lidé. Proč někdo tak moc chce, aby minulost navždy spala a pravda zůstala skryta.
Konečné odhalení vám pak vyrazí dech. Nepočítáte s tím a já do posledních stran opravdu netušila, kdo má ve vražedných útocích prsty. Měla jsem svůj tajný tip, ale ten se mi potvrdil jen částečně. 


Za poskytnutí e - výtisku velice děkuji MYSTERE PRESS. Mají i fb stránky MYSTERY PRESS na fb, kde informují o jejich dalších knihách.


4 komentáře:

  1. Super recenze :-) úplně mám chuť se do knihy hned pustit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu :-) U tebe jsem si jistá, že tě kniha zaujme jako to bylo v mém případě.

      Vymazat
  2. Super :)
    Stpy v krvi jsou parádním úvodním dílem do thrilleru s genalogem J.T. Druhý díl, mě dost překvapil, tak jsem zvědavá, co na to řekneš ty :D Nicméně, knihy mám pouze v e-podobě, tedy všechny díly, ale jak píšeš, i tuto sérii si pořídím v pevné vazbě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-) Já knihu koupila s velkou slevou v Knižním klubu. Další díl pořídím k Ježíškovi asi.

      Vymazat