neděle 23. prosince 2018

Poslední nové knihy tohoto roku v Medvědí oáze

Blíží se konec roku a s ním i poslední rozbalovačka. Od Ježíška knihy nečekám, protože mi je nikdo nedává a nákupy za slevové kupony v KK si nechávám na poslední chvíli - tedy před Silvestrem, kdy tradičně odešlu objednávku a budu se těšit na balíček v novém roce.
Které knihy tu tedy mám? Jsou tu recenzáky z Alpressu, Moby a od Báji v království času. Taky tu mám jednu nečekanou výhru z Mystery Pressu.


Tak že jdeme na to. Výhrou začnu.

Incident v Čechách

od: 

ZMIZELÉ POSELSTVO JEZUITŮ A JEDEN MUŽ S TEMNOTOU V DUŠI…

Píše se rok 1613 a Evropu dělí jen pár let od vypuknutí třicetileté války. V okolí hradu Bělá v zemích Koruny české zmizí poselstvo jezuitů a znepokojený Vatikán pověří agenta Maxmiliána, aby na místě zjistil, co se stalo. 

Na Maxmiliána a jeho učedníka Bertuccia vša
k čeká případ, který je může stát víc, než by se na první pohled mohlo zdát. Následují další záhadná zmizení a lidé, s nimiž se během svého pátrání setkají, neříkají – zdá se – celou pravdu. 

Ať už je to nevyzpytatelný hrabě von Birgen či mladá, tragicky ovdovělá baronka Magdaléna, která skrývá víc než jen milostný vztah se svou služebnou. Maxmilián zjišťuje, že za celým incidentem stojí extrémně nebezpečný člověk, který se svým snažením rozhodl postavit nejen lidem, ale také samotnému Bohu.

Sám přitom netuší, že se bude muset vypořádat s vlastním temným tajemstvím, které ukrývá hluboko ve svém nitru…


Někdo mi udělal radost a napsal mě k nové knize u Lindy Castillo, které vyšel další díl z amišské série. Tím to ještě jednou děkuji Ježíšku.

Mrtví promlouvají

od: 

O staré farmě Hochstetlerových se v Painters Millu šušká, že je prokletá. Policejní náčelnice Kate Burkholderová je přivolána na místo, kde se zdánlivě vlastní rukou sprovodil ze světa starý muž. Záhy však důkazy prozradí, že šlo ve skutečnosti o vraždu, která navíc nějak souvisí právě s dávným incidentem na farmě Hochstetlerových. Když je objeven další mrtvý muž, opět zdánlivý sebevrah, vyjde na světlo spojitost mezi oběťmi a postupně se odkrývají děsivé podrobnosti z oné noci před pětatřiceti lety, kdy zahynul amišský otec a jeho čtyři děti, jejichž matka beze stopy zmizela.


Pak jsem byla oslovená, jestli bych si nechtěla přečíst novou pohádkovou knihu a já souhlasila. Sledovala jsem již delší dobu zrod téhle knihy a tak jsem neváhala a řekla ano.

Bája v Království času

od: 

Holčička Bája se dostane do Království času, kde zlý Nikdyvíc unesl princeznu Setinku na hrad Časomor. Bája s kohoutem Zlatopírem procházejí celým královstvím, aby princeznu zachránili. Projdou Krajem ručičkových hodin, Lesem metronomů, Pouští přesýpacích hodin, Říší stínů a dalšími krajinami Království času. Za vysvobození Setinky chce Bája jediné - trochu času pro maminku, aby si s ní mohla hrát. Knížka je určena nejmladším čtenářům, i jejich dospělým čtečům.


A naposled tu mám dvě rozdílné knihy z mého oblíbeného Alpressu. Kniha od Hany Whitton byla jasná volba od samotného začátku. Sami víte, že její knihy čtu velmi ráda. Druhá kniha je tak trochu pokus. Zaujala mě anotace, i když to není zrovna žánr, který čtu pravidelně. Jenže poslední pokus z lékařského prostředí z tohoto nakladatelství dopadl na jedničku, tak to zkouším znovu.

Sidonie Česká

od: 

Sidonii, dceru Jiřího z Poděbrad, proti její vůli provdali za saského vévodu, ve kterém později nalezne velkou oporu. To by mezi ně ovšem nesměly vstoupit boje o další území, které se Sidonii, na rozdíl od manžela, velmi příčí. Vzepřít se manželovi je ovšem v období středověku pro ženu téměř nemyslitelné.

Lovec myšlenek

od: 

Doktor Barrownam provádí výzkum ve věznicích s psychopatickými vrahy, aby dokázal, že lze „přepnout“
genetickou výbavu odsouzených a tím změnit jejich chování. Je přesvědčen, že se blíží největšímu objevu v dějinách neurologie. Když jeho práci podpoří utajený soukromý investor, rozhodne se doktor nové poznatky nezveřejnit
, což se neobejde bez tragických následků.


Za všechny moc děkuji.
 

4 komentáře:

  1. Krásné kousky :-). Nejvíc mě láká Lovec myšlenek a ten Incident v Čechách. Ještě jednou gratuluji k výhře :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné kousky :) Mě velmi zaujal Lovec myšlenek, těším se na recenzi !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář. Budu se snažit, aby byla co nejdříve. Momentálně doháním ztrátu času u starších kousků - Chladnokrevně od R. Bryndzy a taky tu mám pár kousků na sepsání - Do posledního dechu, Kavárna v Kodani a dnes bude vypuštěna do světa rc na Mrtví promlouvají od Lindy Castilo. K těm se snad do konce roku taky dostanu.

      Vymazat