středa 20. března 2019

Nové knihy v Medvědí oáze

Dnes opět přišla pošta, aby mi udělala radost s knihami na recenze. Na jednu jsem tedy úplně zapomněla, že má přijít, ale i přesto se mi nakonec paměť osvěžila a já se tak doma raduji z knih z Knihy DobrovskýCosmopolisu a Fortuna Libri.
Knih je celkem pět. Tři z nich mám doma už od minulého týdne a jednu mám dokonce už i přečtenou a zrecenzovanou.


Začnu zapomenutou knihou z Knihy Dobrovský. Nebylo to tedy schválně, že jsem na ní zapomněla, ale prostě jsem to nějak vypustila z hlavy díky starostem. I to se stává.

Vražedné emoce

kniha od: 

Malé univerzitní město v Pensylvánii se jednoho říjnového rána probouzí s děsivou zprávou, že žena a tři děti místního hrdiny Thomase Hustona, milovaného profesora a oblíbeného spisovatele, byli zavražděni v jejich domě. Huston sám zmizel, a tak se okamžitě stane hlavním podezřelým.

Seržant Ryan DeMarco je muž, který má mnoho t
ajemství a zápasí se svými démony, a byl Hustonovým přítelem. Nevěří, že muž, kterého tolik obdivoval, by mohl být schopen takového trestného činu. DeMarco se ponoří do Hustonových poznámek, které měly sloužit k přípravě jeho nového románu, a doufá, že zde najde něco, co by vraždy objasnilo.


Pak tu je jedna odpočinková knížka z Fortuna Libri. Líbí se u ní jak anotace, tak veselá obálka.

Zapomenutý klíč ke štěstí

kniha od: 

Štěstí si vás občas najde tam, kde byste ho čekali nejméně

Lana Greenová je osmadvacetiletá spisovatelka, která je tak trochu samotářka a zakládá si na své nezávislosti. Nepotřebuje přátelé, ke štěstí jí úplně stačí knihy. To si alespoň myslí. 
Nancy Ellis Hallová bývala kdysi uznávanou autorkou knih. Dnes je jí osmdesát, 
žije sama ve svém domě v severním Londýně a má pocit, že se o sebe dokáže bez problémů postarat. Ve skutečnosti však trpí Alzheimerovou chorobou a moc nad vlastním jednáním jí pomalu protéká mezi prsty.
Když se ze dvou na první pohled nesourodých žen stanou jednoho dne spolubydlící, jejich životy se zcela nečekaným způsobem změní. Dokážou jedna druhé pomoci, ačkoliv ani jedna z nich netuší, že pomoc nutně potřebuje?

Sophie Jenkinsová vystudovala tvůrčí psaní na City University v Londýně a prozaickou literaturu na Middlesex University. Žije na severu Londýna a věnuje se psaní, především povídek. Při psaní knihy Zapomenutý klíč ke štěstí vycházela z vlastní zkušenosti se svou matkou, které diagnostikovali stařeckou demenci. Tato zkušenost jí pomohla pochopit to, že štěstí trvá, i když vzpomínky vyblednou.


A nakonec Cosmopolis. Tady mám tři horké novinky, z nichž jak jsem psala na začátku, mám i jednu přečtenou. Další právě čtu a třetí je velmi očekávaná kniha ze série o Erice Fosterové. 
Začnu tou přečtenou a zrecenzovanou, kterou je Tiché zlo.

Tiché zlo

kniha od: 

Caleb Zelic pronásleduje vraha svého nejlepšího přítele. Nikdy nezapomene žádnou tvář. A to mu může zachránit život.
Calebův přítel z dětství a obchodní partner Gary byl brutálně zavražděn. Zlámali mu prsty, prořízli krk. Navíc policie podezírá Caleba, že on je vrah. Cítí se vinen za Garyho smrt, touží po pomstě a chce dokáza
t svou nevinu, pustí se tedy do pátrání na vlastní pěst. Caleb a jeho přítelkyně Frankie, bývalá policistka, se vydají po jediné stopě, kterou mají – jméno Scott. Nikdo neví, kdo je Scott. Ale Scott je vždy napřed.
Jenomže Caleb je hluchý. V tichu, které ho obklopuje, se naučil porozumět lidem skrze signály skrývající se za každým úsměvem, grimasou, dotykem. Jenomže neslyšená a špatně odezíraná slova mohou způsobit problémy…

Čtenou mám tuhle 

Obchodník s hudbou

kniha od: 

Frank si pronajme krámek v zapadlé anglické uličce a začne v něm prodávat to, co je mu nejbližší – desky s hudbou. Nahrávky všech žánrů, délek i kvality zaplní prázdný obchod. Pro každého, kdo vejde dovnitř, vybere Frank tu pravou desku. Nezáleží na vkusu, náladě nebo věku, každému vybere to, co právě potřebuje. Žádná magie. Stačí jen naslouchat.

Život poklidně plyne na vlně hudby a každodenního života spolu s ostatními obyvateli této uličky. Ale ačkoliv má Frank dar empatie a citu pro to, co potřebují ostatní, on sám zůstává starým mládencem.

Jednoho dne omdlí před obchodem dívka. Frank a jeho přátelé se jí ujmou, ale jakmile se jí udělá lépe, zmizí. Všichni se ptají: "Kdo je ta dívka:" "Proč má zelený plášť?" "Je to doktorka?" "A co ten její německý přízvuk?" Ale Frank neslyší... zamiloval se. Dívka se vrací a pomalu mezi nimi vzniká...láska? Má šanci na úspěch?

A horká novinka

Smrtící tajnosti

kniha od: 

Jednoho mrazivého rána nalezne po probuzení matka svou dceru v kaluži krve a zmrzlou na malé předzahrádce. Kdo mohl provést takovou věc – zavraždit oběť na prahu jejího vlastního domu, ještě k tomu na Štědrý večer?

Po posledním, velmi bolestném případu se Erika Fosterová cítí zranitelná, ale nakonec se rozhodne, že se ujme i toho
to vyšetřování. Jakmile začne pracovat, objeví zprávu o útocích ve stejné, dosud poklidné čtvrti Londýna. Všechny spojuje jeden detail – oběti byly napadeny černě oblečenou postavou s nasazenou plynovou maskou…



Žádné komentáře:

Okomentovat