pondělí 8. července 2019

Naplněná proroctví - Jaromír Jindra

Naplněná proroctví

kniha od: 


Od nepaměti se mezi lidmi vyprávějí proroctví a věštby, které mají varovat. Ne všechna se vyplní, ale najdou se i takové, které se splní do puntíku nebo jen s malou odchylkou. Jaromír Jindra nám takové představuje díky svým krátkým příběhům. Příběhům, které mají reálný základ a zbytek jen jen na fantazii a toho, jestli tyto kousky skládačky z historie dokážete přijmout i vy.


Fortuna Libri v těchto dnech vydalo zajímavou knihu z pera českého autora Jaromíra Jindry. Knihu jsem si vybrala ze zvědavosti, protože je to mé první setkání s ním. Zaznamenala jsem již dříve jeho knihy, ale neměla odvahu je zkusit. To jsem napravila teď a musím se pochválit, jak dobře jsem si vybrala.
Jsem milovník historie a tohle bylo celé takové tajemné. Anotace nakousla pár střípků z knihy, ale i tak jsem netušila, co si pod tím vším představit. Proto jsem byla moc mile překvapená, když jsem knihu doma držela v ruce. Ona i obálka má své kouzlo s tajemstvím za zavřenými dveřmi.
Krátké příběhy od  dávných věků až po nedávnou historii vás provází na každé stránce. Pokaždé dostanete i na konci malé vysvětlení - fakt k danému příběhu. Ať už se jedná o Schody do nebe, které se dotýkají slavné Babylonské věže. Podejte mi meč a příběh s Alexandrem Velikým nebo třeba o Libušinu věštbu a Do roka a do dne...
Každé nahlédnutí do oněch dávných dob je jako malé divadlo jen pro vás. Vy sledujete jako tichý divák naplnění proroctví, která byla předpovězena. Ne vždy jim dával přímí účastník valný význam, ale i přesto se tak stalo. Jindy, jako třeba slavný Albrecht z Valdštejna si nechává vypracovat svůj horoskop od Johannese Keplera a to hned dvakrát. Pokaždé se jeho věštba vyplní. A o čem že ta věštba byla? To si přečtěte sami a i ty další, které vás jistě zaujmou.


Knihu tedy doporučuji milovníkům historie a nejen jim. Máte rádi záhady a rádi si ověřuje fakta? Tak proč to nezkusit i zde? Už jen proto, že většina příběhů se odehrává hlavně naší krásné české zemi a napsal ji velmi příjemným způsobem český autor.


Za knihu velmi děkuji Fortuna Libri - Naplněná proroctví, kde si ji rovnou můžete pořídit se slevou 25% oproti jiným prodejcům.


2 komentáře:

  1. Jéé, to zní vážně dobře. Knihu si přidám na svůj nekonečný seznam.

    OdpovědětVymazat