neděle 17. listopadu 2019

Mlsný ježek Toník, Ustrašená veverka Barborka - Andrea Reitmeyerová

Mlsný ježek Toník, Ustrašená veverka Barborka

kniha od: 



Mlsný ježek Toník a Ustrašená veverka Barborka jsou pohádkové knihy pro malé i velké čtenáře, díky nimž se seznámí s těmito malými tvorečky a dozvědí hravou formou něco o jejich životě a chování. Vše to podtrhují krásné ilustrace, které jen podpoří celý zážitek ze čtení.


Fortuna Libri vydala u nás dvě krásné knihy určené těm nejmenším čtenářům. 
Mlsný ježek Toník je, jak název napovídá, o malém ježkovi, který byl tuze zmlsaný. Nebylo mu po chuti normální jídlo ježečků, ale raději mlsal chutné jahůdky. Jenže když nastala zima a čas zimního spánku, tak on nemohl spát, protože neměl své zásoby na zimu, kde by se docpal a zase si lehnul. Jahůdky přeci v zimě nerostou. Jak si tedy poradil? 
Ustrašená veverka Barborka je malá veveřička, která žije se svou rodinou na velikém stromě. Moc ráda by si hrála se svými sourozenci, ale moc se bojí skákat a hrát si, jako to dělají ostatní. Když slyší, co vše zažili a kde všude byli, je z toho smutná. Až jeden motýl jí poví něco, co jí možná pomůže strach překonat. Co myslíte? Zvládne to?







Knížky, které na první pohled zaujmou svou obálkou. Dětské oči přitáhnou k sobě jako magnet, aby pak po otevření jen juchali a áchychovali nad něžnými obrázky, které jsou na každé stránce. 
Příběhy jsou jasné a jednoduché a hlavně poučné. O každém zvířátku se dočteme podstatné věci z jejich života a samotné příběhy nás budou bavit ještě víc.
S napětím budeme sledovat, jestli se mlsný ježek poučí a naučí jíst to správné jídlo a jestli Barborka překová svůj strach, aby si mohla hrát jako ostatní.
Jsou zábavné, hravé a potěší zvídavé děti a nejen je. I já se nechala okouzlit a moc si čtení užila.


Žádné komentáře:

Okomentovat