neděle 17. listopadu 2019

V mysli vraha - Mike Omer

V mysli vraha

kniha od: 



V Chicagu byli nalezeny uškrcené, nabalzamované a naaranžované tři ženy. Všechny vypadali jako normální lidé, jen s tím, že už byli mrtvé. Kdo tohle mohl udělat a proč je nechal na veřejných místech na obdiv všem?
K případu je pozvaná forenzní psycholožka Zoe Bentleyová, která pomáhá speciálnímu agentu FBI Tatumu Greyovi. Zoe musí pochopit motiv vraha, aby mohla zabránit dalšímu neštěstí. Podaří se jí to včas? A co ty obálky, které dostává během případu? Nesouvisí s tím? Nedohnala ji minulost až sem, aby ji k sobě přilákala a ona se nestala další obětí? Hra na kočku a myš může začít.


Cosmopolis  nám nabízí novou vyšetřovací dvojici, která by se neměla nechat bez povšimnutí.
V mysli vraha je totiž napínavé a čtivé od první stránky. Minulost se proplétá s přítomností a nám se tak otvírají pohledy na oba příběhy. 
Ten hlavní je v Chicagu. Řádí zde vrah, který si vybírá své oběti hlavně z řad prostitutek. Ty přeci nikdo nebude hledat. Když s nimi skončí, najde je policie uškrcené, nabalzamované a v pozicích, jako by dělali běžné věci života. Jenže proč to dělá? Na to má přijít Zoe Bentlyová. Mladá horlivá forenzní psycholožka, která má svá tajemství. I ona si prošla v minulosti napadením, kdy po ní šel vrah. Toho se nakonec podařilo i dopadnout a on zemřel ve vězení. Jenže byl to opravdu pravý vrah nebo odsoudili nepravého? I to se nakonec dozvíme a tím pochopíme, proč je Zoe tak dobrá v tom co dělá.
Zoe na případu pracuje se zvláštním agentem FBI Tatume Greyem. Ten byl převelem a má na starosti se Zoe pomáhat chicadské policii chytit maniaka, který jim aranžuje mrtvé dívky.


Bože, jak mě tohle bavilo. Knihu jsem četla hlavně v práci o volných chvilkách a musela na ní myslet i doma. Příběh o chicadském magorovi jsem hltala a stále nemohla přijít na to, kdo by za tím mohl být. Tady se to opravdu povedlo tak, že do poslední chvíle netušíte, kdo za tím vším vězí. 
Jeho pohled, když vám vypráví o ženách, které má v moci. Co s nimi dělá a jak nakonec dopadnou, vás mrazí. Nechtěli byste být v kůži jeho společnic, když víte, jak dopadnou.
Zoe vás zase utvrdí v tom, že ví co dělá. Její příběh z minulosti je trochu jednoduší a já uhodla už v půlce vyprávění, co za tím vším je, ale i tak vám to nebrání si užít to napětí kolem. Bavila jsem se i u špičkování s ní a Tatumem. Ti dva jsou skvělá dvojice pro vyšetřování, i když každý si myslí to své. Tím, že spolu spolupracují a najdou společnou řeč, zachrání nejeden život, který by jinak vyhasl.
Cosmopolis  s Gradou prostě zaváleli a já se těším na další pokračování, které doufám vyjde.



2 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  2. Tahle kniha se mi také moc líbila, ač normálně tento žánr příliš nevyhledávám, tak byla velmi čtivá a napínavá. Já tedy v práci nemám vůbec prostor číst a čtu jedině večer, teď v létě nejraději na zahradní houpačce, ale když se u knihy trochu bojím, jdu raději za manželem do obýváku, jsem trochu strašpytel v těchto věcech.

    OdpovědětVymazat