pátek 3. dubna 2020

Láska a sýr v Paříži - Victoria Brownlee

Láska a sýr v Paříži

kniha od: 



Ella se doufá, že jí její přítel po letech požádá o ruku. Místo toho přijde studená sprcha a ona se ocitá sama v bytě, který jí vlastně ani nepatří. Rozhodne se tedy, že se vrátí do Paříže. Najde si tam práci a rok si užije jen ona sama. 
V Paříži pak objeví jeden úžasný krámek se sýry, které tak miluje. Slovo dá slovo a najednou uzavírá bláznivou sázku s panem Sýrařem, že ochutná za rok 365 sýrů. Tolik a ještě víc jich totiž ve Francii je. 
Lásce se zprvu brání, ale pak se na scéně objevuje tajemný muž, který je typickým příkladem fancouzské elegance. Tedy tak si to aspoń představuje, když pozná Gastona. Jenže je Gaston opravdu ten správný muž, nebo se najde i někdo jiný? A vyhraje vůbec sázku s panem Sýrařem? 


Metafora začala vydávat úspěšnou edici 7lásky, která se mi hrozně líbí. Jsou v ní vydáváné knihy určené ženám a dívkám, které touží po romantice, emocích, lásce a touze po životě. 
Láska a sýr v Paříži je přesně taková. Láká nás k sobě obálkou, městem jako Paříž a vy tušíte, že si ji užijete s každým předčteným slovíčkem.
Poznáváte Ellu, která je tak trochu praštěná Australanka, která se rozhodne utéct před svou bolavou minulostí. Že uteče zrovna do Paříže, není náhoda. Tam se prvně zamilovala do sýrů, lidí a životního stylu tohoto města.
Růžové brýle ji sice rychle spadnou, ale i tak nakonec najde práci a nové přátele. Největší štěstí jí ale udělá to, když najde malý krámek se sýry. Zde se také zrodí její nejšílenější nápad. Vsadí se s panem Sýrařem, že ochutná během roku 365 sýrů. Sázka je to lákává a aby si dodala odvahy, založí si na Instagramu profil, kde si fotí každý sýr, který už ochutnala.
Lásku však nehledá. Tedy dokud nepotká Gastona. Šarmantního francouze, ke kterému jí táhne až živočišná touha. Jenže neplete si poblouznění s láskou? A není nakonec v jejím okolí někdo, kdo lépe chápe a ctí její hodnoty, které ve vztahu potřebuje? Není Gaston nakonec stejný jako Paul, kterého opustila v Austrálii?


Číst 7lásky je sázka na jistotu. Příběhy v nich vás obejmou, pohladí a vám je s nimi dobře.Stejné to bylo i u téhle knihy. 
Ella si mě hodně rychle získala na svou stranu a já napjatě sledovala, jak to s ní nakonec bude. Co si na nás autorka připraví za příběh, když tušíte konec. Jenže tušíte správně? 
I tady se našli momenty, které vás překvapí. Dostanete ale hlavně chuť si dát kousek sýra. Zapít ho vínem a pak si sednout ke kávě, kterou vám udělají ve Flat White. Je vám dobře a to je hlavní.
Když se pak blíží konec a začnou se dít věci, které nečekáte, uvítáte to jako příjemné rozptýlení. Konec vám pak ukáže směr, který jste možná chvilkami tušili, ale nakonec jste ho zavrhli jako dobrou blbost. Jenže to blbost být nemusela. Hlavně když pomalu poznáváte charaktery hlavních aktérů.

Knihu si můžete koupit zde Grada- Láska a sýr v Paříži.



6 komentářů:

  1. Já se přiznám, že na mě byla kniha až moc sladká :D Takové jedno velké klišé jako z pohádky :D
    Přesto to beru jako příjemnou oddechovou knihu, stejně jaké všechny knihy z této edice :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě tak sladká nepřišla. Znám i sladčí. Hlavně že splnila pohodové čtení, což je hlavní.

      Vymazat
  2. Moc pěkná recenze. :) Tahle kniha, potažmo celá série, mě už nějaký čas láká. Vypadá to na příjmené, oddechové, romantické knihy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komenář.
      Já tu mám také ještě 2 na hromádce k přečtení z téhle série. Je to milé nenáročné čtení pro odpočinek. V těhle dnech se to i hodí.

      Vymazat
  3. 7lásky vypadá opravdu dobře. Jak na pohled v knihovně, tak i pohladí po duši jako správné oddechovky. Zatím jsem četla dvě knihy a tahle vypadá také velmi slibně. Asi si dokoupím zbytek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář.
      Ano, máte pravdu v tom, že vypadají moc dobře a ještě lépe se čtou. Já teď dočetla Den, kdy jsme se potkali a mé srdce bylo roztrháno na kusy. Krásné to bylo.

      Vymazat