pátek 8. července 2016

Rozbalovačka Priscilla - Ota Ulč

Právě jsem obdržela první recenzní výtisk od ŠULC - ŠVARC . Je to kniha českého autora Ota Ulče Priscilla .
 

Ota Ulč napsal pozoruhodný životní příběh své čínsko-švýcarské manželky Priscilly Lim. Její dědeček založil čtyři banky, obchodní komoru a stal se ambasadorem císařského dvora, ale prosperitu rodiny rozvrátil jak Mao Ce-tung, tak Čankajšek a Priscilla se jako úplně chudá princezna vydala do New Yorku, kde pracovala pro UNICEF. Tam se poznala s plebejským emigrantem z Plzeňska Otou Ulčem. Pro Číňany byla málo žlutá a naopak v Americe byla až příliš rasově jinobarevná, a nejvíc se jí dotklo, když ji někdo označil za Japonku. Není divu, že Priscilla vstoupila do rasově smíšeného manželství s Otou Ulčem, s kterým se nikdy nenudila. Třikrát spolu objeli celý svět a přesvědčili se, jak je rozmanitý a bohatý a kolik v něm vře nesnašenlivosti, kolik absurdit člověka obklopuje a co všechno ho může obohatit, a na těch cestách se s nimi nebude nudit ani čtenář.


Já sama jsem na knihu moc zvědavá, protože to vypadá na hodně zajímavé čtení a opět se tak rozšíří můj čtecí rádius o dalšího českého autora. V knize jsou také hezké doprovodné fotografie, které vám sem na ukázku vkládám. 


8 komentářů:

  1. Knížka vypadá dobře :) Hezké počtení a těším se na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj. Děkuji za komentář. Počítám,že se na ní vrhnu začátkem příštího týdne. Mám tu ještě nějaké resty, co mají přednost .

      Vymazat
  2. Také mi má dorazit, tak jsem na ni zvědavá. :o) A ty obrázky mě potěšily. Anotace je moc líbivá. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je krásná a obrázků je několik. Četla jsem i ze zvědavosti první stránku a musela se smát. Krásný popis prvního setkání těch dvou :-)

      Vymazat
    2. Tak to se těším. Mě jako recenzák zaujala hlavně anotací a tím, že autor už má několik podobných knih, vcelku dobře hodnocených. Tudíž má svou historii a přece jen ten styl už bude mít na úrovni. Jsem na to moc zvědavá. :o) Ty obrázky jsou pro mě jako bonus. <3

      Vymazat
    3. Jj anonce byla hodně zajímavá a i podle ukázky, kterou mělo vydavatelství na stránkách fb byla pro mě lákavá a jsem moc ráda, že mám tu možnost si jí přečíst. Autora sama neznám, ale vydavatelství ano. Mám od něj pár knih a hlavně mi vydalo moji nejmilejší knížku Robin od Frýbové.

      Vymazat
  3. Také na mě doma čeká, ještě jsem do ní nenahlédla a teď se na ti těším ještě více :)

    OdpovědětVymazat