pondělí 10. července 2017

Foto článek o přesunu mé knihovny do ložnice

Tenhle víkend nastal ten čas, kdy jsem konečně přestěhovala svou velkou hlavní knihovnu do ložnice, kde nahradila šatní skříně. Ty jsme kupovali nové a tak jsem mohla mít konečně knihy hezky u sebe u postele a ne v kuchyni, kde bývali od začátku nastěhování do našeho domečku.
V podstatě jsem to už celé měla vymyšlené. Dokonce jsem se rozhodla překopat i svou malou knihovnu a rovnou i tu dětskou, co má moje dcera v pokojíčku.
Nejdůležitější úkol byl ten, že vystěhuji všechny knihy z hlavní knihovny do obýváku na gauč. 




Tu pak chlapy přenesli do ložnice, kde jsem začala vymýšlet nové uspořádání v poličkách. Chvilkami to byl boj, než se mi konečný výsledný pohled líbil. Mám ráda, když se mi na knihy i dobře kouká a nic mě v tom neruší.  Tak že jsem něco dala do poliček, abych to vzápětí zase vyndala a dala jinam. Přítel s kamarádem, kteří mezitím stavěli nové skříně, se mi při mém snažení a rozčilování posmívali. S výsledkem jsem ale nakonec spokojená. Knihovna vypadá báječně a to i večer, kdy si čtu nejvíc. 


























Knihy mám zase ve dvou řadách. Své místo tam našla i kupička s recenzáky, futrálkem na záložky s obaly na knihy. Mám tam i svou malou sbírku omalovánek a pastelek, i když jsem na ně už hodně dlouho nesáhla. Malé drobnosti dotváří celkové kouzlo útulnosti. U sebe na nočním stolku mám dokonce i malého medvídka, kterého mi dcera přivezla ze školy v přírodě. V knihovně jsou ještě malé nevychytané mouchy, ale ty se spraví časem.
Malá knihovna došla také změn. Horní police slouží už jen kuchařským knihám a časopisům. Dolní část bude později zakryta. Jsou tam knihy staršího data a má sbírka harlekýnek. Ano, jsem na ně úchylná. Mám tam knihy od roku 1992, kdy se u nás začali vydávat. 





Dala jsem do kupy i dětskou knihovnu a hezky ji srovnala. Knihy, na které je dcera ještě malá, jsem schovala a má tam jen knihy vhodné pro svůj věk a znalosti ve čtení.


Prostě včerejšek byl sranda. Jen doufám, že už to nebudu muset v dohledné době předělávat. Takováhle posilovna mi jednou za čas stačí. 



18 komentářů:

  1. Moc pěkné fotky a knihovna! :) Myslím, že není nad to jednou za čas to všechno úplně přerovnat a co na tom, že to je posilovna - moje sestra platí za to, aby tam chodila, ale takhle to má člověk úplně zadarmo. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu :-) Já v posilovně v životě nebyla a nehodlám s tím začít. Tohle mi stačí :-)

      Vymazat
  2. Wau, skvelá a hlavne krásna zbierka. <3
    Ja som tiež nedávno presúvala knihy, aby k sebe dobre ladili a keď som sa rozčuľovala nad všetkými možnými formátmi, ktoré mám, tiež som si vyslúžila smiech. Ale tak niektorí ľudia asi nechápu, že na tom, ako to vyzerá v knihovničke ZÁLEŽÍ. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky :-) On je ten smích nakonec taky přešel, když viděli výsledek. Ještě jsem dostala pochvalu a přítel je z té změny také nakonec nadšen.

      Vymazat
  3. Ty jo, ted se ti bude krasne usinat. :-) A koukam, ze jich mas cim dal vic tech knih. 😀 Jinak je to mic krasny, povedlo se ti to. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trochu se to hromadí :-) To jsem něco dala pryč. Celou velkou Lidl tašku, protože ani na výměnu je nikdo nechtěl. Pohled večer je to fakt super. Hlavně si teď lépe vyberu, co číst dalšího, když je mám všechny pohromadě a ne různě postrkaný.

      Vymazat
  4. Paráda! Hezky přesunuto, uloženo. Věřím, že to byl nelehký úkol - uspořádání. Jsem zvědavá na sebe, máme se s přítelem stěhovat (už mělo proběhnout minulý týden), ale nějaké trable s truhlářem, tak snad během srpna. V novém bytě budu mít úplně novou knihovnu, tak se na to ukládání a uspořádávání docela těším, ale je mi jasný, že ten můj nademnou bude kroutit hlavou.. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-) No já to překopávám pořádně aspoň jednou za rok. Loni se mi dělala malá knihovna, rok před tím jsme se stěhovali :-D Mám v tom praxi, ale jak knihy přibývají, tak je to čím dál horší to uspořádat a najít nová místečka.

      Vymazat
  5. Tak tomu říkám stěhovací akce :) Ale výsledek je vážně parádní, krásná knihovnička a v ní samé pěkné kousky :) Kéž by i ta moje byla takhle uklizená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu :-) Mám ráda pořádek ve knihách a přehled. V jiných věcech jsem lehký bordelář :-D

      Vymazat
  6. paráda! vidno, že si s tým mala kopec roboty. to ja dobre poznám! ja som niečo podobné, i keď v horšej miere prežila pomerne nedávno - 2x. 1x, keď sme sa sťahovali do iného mesta, čiže všetky knihy v krabiciach. 2x o necelý rok nato, keď som už bola tehotná a sťahovali sme sa naspäť do hlavného mesta, do vlastného bytu. mne bolo strašne zle, tak som tie knihy (cca 600 kníh) vybaľovala niekoľko dní. aktuálne občasné presuny v rámci bytu sú už v pohode. :) teraz sa zvyknem babrať so synovou knižnicou. ...všimla som si, že máš veľa kníh krásne zarovnaných - to máme spoločné. ;) ...prajem ti, nech máš z knižnice stále radosť!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) No já se stěhovala do baráčku před 2 lety. Knih mám dle databáze skoro 800, ale z toho je cca 300ks moje sbírka harlekýnek :-D Takovýhle větší přesun knihovny dělám v baráčku už po druhé. Když se mi loni postavila malá knihovna, tak jsem to také všechno předělávala. Foto článek tu také někde je na blogu. V knihovně mám ráda pořádek a musí se mi na knihy dobře koukat, protože to jinak není ono a já bych to stejně později přerovnala. Některé knihy jsem i dala pryč. Často využívám knižní výměnu a tak se mi ty knihy neustále točí a já si v knihovně nechávám jen ty nej kousky pro mě, u kterých vím, že se k nim budu vracet. Část knih mám stále nepřečtených, ale i na ty časem dojde :-) A pohled večer před usnutím, kdy mám všechny své lásky kolem sebe,, ať už živé nebo ty hranaté, to je fakt super.

      Vymazat
  7. Máš to krásné, opravdu :-) Já mám v knihovně neskutečný bordel, asi si budu muset pořídit taky novou knihovnu, aby to nějak vypadalo a nebo začít komínkovat :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji. Tohle je stará obývací stěna a komoda svrtaná do jednoho kusu. Už nejde rozpojit, protože je tam i lepidlo,aby to uneslo všechny mé knihy. Teď si tam můžu v klidu dát i ntb, když bych občas byla líná sedět u něj na gauči, kde má obvyklé místo.

    OdpovědětVymazat
  9. Já když vidím jaké kousky v ní máš úplně se usmívám viz Theorin. Nádhera, hlavně ted to máš krásně při ruce :D To je praktické :D

    OdpovědětVymazat
  10. Moc pěkný kousky tam máš :) Hezky sis mákla :)

    OdpovědětVymazat