pátek 2. března 2018

Knižní novinky v Medvědí oáze


Ahoj.
Dnes tu mám pro vás hromádku knih z Omegy, Metafory a z Knihcentra.
Jedna z knih už je přečtená a zrecenzovaná. Další dvě mám rozečtené. Čekám ještě jednu knihu přes Knihcentrum, ale v nakladatelství, kde je kniha zadána, je nová pracovnice, tak je to asi pomalejší než se zorientuje.


První vám představím Knihcentrum. cz, která mi poslala velmi zajímavou knihu z nakladatelství Graga.cz

Cabin Porn - Chaty na konci světa

od: 

„Každý z nás v sobě nosí představu domova, který čeká jenom na to, až ho postavíme.“ To je hlavní myšlenka publikace Cabin Porn. Tento domov může mít podobu chatičky, srubu nebo přístřešku. Je však něčím víc - je to náš úkryt před světem, naše útočiště, kde je klid a kam můžeme zvát své nejbližší a sdílet se s nimi. Kniha dokumentuje příběhy 200 chat, srubů a přístřešků, postavených z materiálů nalezených v jejich bezprostředním okolí. Deseti z nich je věnován obsáhlejší materiál, jak textový, tak obrazový. Inspirace pro všechny, kdo se chtějí vracet do lůna přírody.


Další na řadě je Metafora.cz, z které tu mám dvě knihy. Jednu z nich mám už částečně přečtenou.

Čaj nejen o páté

od: 

V téhle „čajové krabičce“, sbírce dokonale sestavených receptů najdete bylinkové čaje na všechny možné neduhy těla i ducha.

Čekají vás tu čaje proti nachlazení, na dobré spaní a správné trávení, na zahřátí v zimě i ochlazení v létě, elixír pro odvahu či energii, stejně jako odvar pro uklidnění a relaxaci. A to samozřejm
ě zdaleka není všechno.

Potřebujete posílit imunitu? Žádný problém. Máme pro vás čaj plný antioxidantů a dalších prospěšných látek, který pomůže zvýšit odolnost proti nemocem.
A co takhle čaj pro štěstí? Taky máme. Posaďte se s voňavým šálkem do pohodlného křesla a uvidíte, jak vám vyloudí úsměv na tváři. Chcete ráno plni energie vyskočit z postele? Tak to si nalistujte a uvařte čaj na dobré ráno. Všechno vám půjde pěkně od ruky.

Nakonec kniha nabídne ještě přehledný Herbář se všemi bylinkami, které jsou ve všech receptech použité. Dozvíte se o jejich vlastnostech a účincích, takže vždycky budete vědět, na jaké problémy se která hodí a naučíte se míchat své vlastní směsi přímo na míru.
 

Vařila jsem pro Picassa

od: 

Román o umění, lásce a jídle v čarovné Provenci.

Provence, jaro 1936: v přímořském městečku Juan-les-Pins panuje mimosezonní klid. Sedmnáctiletá Ondine, matčina pravá ruka, pracuje ve vyhlášené rodinné restauraci Café Paradis. Příjemným vytržením je pro ni nový zákazník z Paříže, slavný Pablo Picasso, vystupující pod faleš
ným jménem. Ondine mu v pronajaté vile připravuje obědy.

Picasso se ocitá na životní křižovatce a tajný pobyt u moře v Provenci mu může jenom prospět. Ondine začíná díky němu objevovat své schopnosti, talent i touhy. Setkání s Picassem ovlivní její život na dlouho dopředu, přestože každý z nich jde dál svou cestou. 

New York, současnost: úspěšná hollywoodská maskérka Céline přijíždí na Vánoce domů a dozvídá se od matky, že její babička Ondine kdysi vařila pro Picassa. Pod vlivem náznaků o tajemné rodinné historii se vydává na jih Francie. V omamné atmosféře Azurového pobřeží a za pomoci několika excentrických přátel z kurzu vaření se Céline konečně může otevřít budoucnosti. Objevuje pravdu nejen o sobě a své rodině, ale také odvahu důvěřovat vlastní intuici. 

Vařila jsem pro Picassa je čtivý román plný barev a překvapivých dějových zvratů, který vypráví o umění, provensálské kuchyni, rodinných vztazích a síle tvůrčího přístupu k životu. Podmanivý příběh, inspirovaný jediným málo známým obdobím Picassova života, proplétá fiktivní postavy s historickými v kulisách kouzelné jižní Francie.



A nakonec Omega, kde se mi sešli hned tři kousky. Jedna z knih už je dokonce přečtená a zrecenzovaná. To vše u mě v rekordním čase. Tak moc mě bavila. U další jsem v půlce, protože mě po dlouhé době nalákala svým obsahem a já k vůli ní odložila již zmiňovaného Picassa.

Bohyně osudu ze Salonu d'Amour

od: 

Tady, kousek od starého jižního náměstí, mám kadeřnictví. Pokud jste kolemjdoucí, prosím vstupte. Nabízím mátový a bezinkový čas ze své zahrádky, když budete muset chvíli čekat. Dívám se na vás do zrcadla a přemýšlím, jak nejlépe vám mohu pomoci. Mé nůžky jsou jako kouzelnická hůlka. Mé barvy vás dokážou změnit k nepoznání, pokud chcete. 


Když sedíte v křesle a já vás zakryju pláštěm, moje první otázka je vždy stejná: Co pro vás mohu udělat? A tím nemyslím jen vaše vlasy. Mám na mysli: Co mohu udělat pro váš život? K dispozici mám dvě otočné židle a nikdy není náhoda, že vedle vás sedí právě konkrétní člověk.
Při čtení tohoto romantického románu se budete smát i plakat dojetím. Anna Jansson, jež je dobře známá díky sérii detektivek, se pustila na zcela neznámé pole románů pro ženy.

Seznamte se s Angelikou, bohyní osudu, která má už sedm let zavedené kadeřnictví a která se snaží dodat vašemu životu víc, než je pěkný účes. Ale možná pro samé pomáhání nevidí, že je na obzoru velká láska.

Knihkupkyně

od: 

Denver, 1962: Kitty Miller se smířila se svým jednotvárným samotářským životem. Miluje knihy a s kamarádkou Friedou si založily knihkupectví. Je ráda, že má plnou kontrolu nad svým životem. Když nechce do práce, nemusí jít, nikomu se nemusí zodpovídat. V jejím životě byl jen jeden muž, lékař Kevin, ale nefungovalo jim to tak, jak Kitty doufala. 

Denver, 1963: Katharyn Andersson je vdaná za Larse, lásku svého života. Mají krásné děti, velký elegantní dům a spoustu přátel. Prostě všechno, po čem Kitty Miller toužila. Ale Katharyn existuje pouze tehdy, když Kitty spí... 

Kitty je přesvědčena, že tyto sny jsou prostě jen kvůli její hyperaktivní představivosti. Ale s každou další nocí se lákavý Katharynin život stává stále více reálnější. Může si Kitty vybrat, který život chce? A pokud ano, jaká bude cena za to stát se Katharyn? 

Hranice mezi těmito dvěma světy se Kitty začínají rozmazávat. Dokáže ještě rozlišit, co je skutečné a co jen představa?

V úkrytu

od: 

Lydia Fitzsimonsová žije v dokonalém domě se svým milujícím manželem a synem. K úplnému životu touží po jediné věci. A je přesvědčená, že jí to manžel sežene. To poslední, co čeká, je smrt zaviněná její chorobnou touhou. Nicméně ani mrtvé tělo Lydii nezastaví. Akorát ji to ještě více popožene – ať to stojí cokoliv.


K posledním knihám jsem tentokrát dostala i plno propagačním materiálů a také časopis DOBRO. DRUH.


14 komentářů:

  1. Z knih neznám žádnou (ani mě zatím žádná neoslovila), ale přeji ať se hezky čtou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář. Co jsem zatím četla, je fajn.

      Vymazat
  2. Ke knihám gratuluju, já mám doma Bohyni osudu a Knihkupkyni. :)) Užij si čtení. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hezká sbírka :) dvě z nich tu taky mám.

    OdpovědětVymazat
  4. Knihkupkyně mě hodně láká. :-) A kniha o chatičkách taky, jen se bojim, že bych po prohlížení byla smutná, že takovou chatičku nemám a že nebydlím někde uprostřed lesa...:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kniha o chatičkách je hlavně plná úžasných fotografií a návodů, jak si nějakou z nich postavit. Já ji beru jako inspiraci pro naše venkovské bydlení.

      Vymazat
  5. Dost knížek mě zaujalo, nejvíc asi Knihokupkyně:).
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad bude i brzo přečtená a zrecenzovaná. Je v pořadí.

      Vymazat
  6. Tak musím říct, že snad žádnou knihu neznám,ale docela mě zaujala Vařila jsem pro Picassa, protože jsem na romány z prostředí Francie prostě ulítlá :)

    Měj se krásně a všecky knížky si užij!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Picassa mám rozečteného a je to příjemné čtení. Také ráda čtu knihy z toho prostředí.

      Vymazat
  7. Parádní hromádka ze které jsi musela mít radost :-) Ráda si pak přečtu tvé recenze :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To měla a mám :-) Tak recka na bohyni i V úkrytu už na blogu jsou a doufám, že do týdne bude i na Picassa.

      Vymazat