pátek 4. května 2018

Velká radost za pár korun

Člověk si musí dělat radost. Na některé slevy v Knižním klubu upozornila Evka z blogu Knihomolka na mateřské a zbytek byl jen otázka momentální nálady. Vznikl z toho mix 6 knih, ze kterých mám opravdu radost.


Evka upozornila na slevu knih z Omegy. Mám 2 knihy za 50 kč.

Druhá dcera

od: 

Rachel Woodley vyrůstala s rodiči, kteří se navzdory své chudobě snažili žít na úrovni. Nyní pracuje ve Francii jako vychovatelka, když tu dostává zprávu, že její matka zemřela. Svíraná žalem se vrací zpátky do rodného městečka v Anglii, aby mohla vyklidit chalupu, v které matka žila. Při úklidu najde na výstřižku z Londýnského společenského časopisu fotografii svého otce, datovanou tři měsíce zpátky. Vždyť jí řekli, že její otec dávno zemřel! Ve skutečnosti je ale vlivným a váženým hrabětem a na fotografii mu po boku stojí jiná jeho dcera – ta legitimní. Z toho jasně vyplývá, že Rachel jeho legitimní dcerou není. Všechno, co si myslela, že ví o sobě a své minulosti, je lež! Dokonce i její jméno!

Rachel je stále ještě otřesena smrtí své matky a nyní navíc plná hněvu. Taková zrada! Pod falešnou identitou se přestěhuje do Londýna a rozhodne se proniknout mezi tamní zlatou mládež – mladé aristokraty, kteří „vymetají“ jeden večírek za druhým. Její cíl je jasný – odhalit otcovu proradnost a zničit pohádkový svět, ve kterém žije s její nevlastní sestrou. Brzy se však objeví dva zádrhely: Rachel zjistí, že její nevlastní sestra Olivia nemá vůbec snadný život a začne k ní chovat sympatie. Co je však horší, Rachel se možná zamilovala do Oliviina snoubence…

Lauren Willingová, autorka bestselleru Ashfordská aféra, nyní přichází s neuvěřitelně čtivým románem Druhá dcera, plným zrady, vášně a pomsty.

Tichý - Kronika vraha

od: 

Jettenbrunn, malá vesnice na úpatí Křížového vrchu. V tomto kraji se narodila politováníhodná a zároveň krutá bytost. Jmenuje se Karl Heidemann. Chlapec, jehož největším utrpením je jeho sluch. Pravděpodobně nejcitlivější sluch, jaký kdo kdy měl. Každičký šelest i lehounké zatřepotání motýlích křídel mu působí nelidská muka. A tak křičí. Jeho neodbytná matka ho slyší, ale nerozumí jeho trápení. Nikdo mu nerozumí. Zdá se, že klid mu může přinést jen pobyt ve zvukotěsném sklepě. A tak vyrůstá mlčky, v izolaci. Až do tragického odpoledne na břehu jettenbrunnského rybníka, kde se setkává s tichem smrti, v němž rozpoznává dar krásy a pokoje. Záhy opouští sklep a zanechává za sebou krvavou stopu v lese a zdecimovanou vesnici. Karl Heidemann se vydává do světa. Nedospělý a bez domova. Hledá a nachází…
Ve své rodné vesnici za sebou zanechává krvavou stopu. Díky svému neuvěřitelně citlivému sluchu se naučil ke svým obětem připlížit nehlučně jako šelma, a tak dle libosti rozdává dar smrti. A přesto nenachází to, po čem touží. Lásku. Než narazí na poklad. Poklad z masa a kostí. Poklad, jenž všechno změní.


Další knihy byl už můj výběr. Náhoda tomu chtěla, že jsem si pořídila i knihu, kde od autora jednu mám, a ani jsem si to neuvědomila. Básníci jsou srdcová záležitost, protože Štěpánkovo rodné město Hradiště je vlastně Mělník, kde jsem se narodila i já. Mám pro ty filmy prostě slabost a doma už pár knih s básníky také mám. Kniha o kočkách je i pro mou dceru. S tou čteme jinou kočičí knihu stejné autorky a výběr od Davida Baldaciho na mě koukal už delší dobu. Jsem velice zvědavá, jak budou spolupracovat moji oblíbení hrdinové v netypických dvojicích.


Pikový Jack

od: 

Před dvěma lety oslavovala média detektiva Johna Spadera jako hrdinu. Podařilo se mu totiž dopadnout zvráceného sériového vraha, který terorizoval Massachusetts. Pak se ale kvůli formálním nedostatkům dostal zločinec na svobodu a znovu zabíjel. Veřejnost se ke svému hrdinovi „Pikovému Jackovi“ obrátila zády. V současnosti řeší detektiv další případ sériového vraha, jenž útočí na své nicnetušící oběti mnohem důmyslnějším způsobem. Svou identitu skrývá za směšnou maskou s téměř bezzubým šklebem mimozemšťana Galaxa. Pomocí technologie ukryté v masce k obětem promlouvá pronikavým vibratem - stejným hlasem, který každodenně miliony malých diváků slyší z televize. A při tom všem mrzačí, mučí a zabíjí své oběti. S rostoucím počtem mrtvých narůstá i strach veřejnosti. Kdo je vlastně záhadný Galaxo? A jaký je jeho motiv? Pouze jediný člověk může v jednání pachatele najít nějakou souvislost. A pouze jediný muž dokáže dopadnout maskovaného vraha a zastavit zabíjení. Pikový Jack.

Tváří v tvář

od: 

Největší jména světového thrilleru v jedné knize.
Ano, už to tady bylo: v jedné knize se sešly literární postavy, které se podle původní autorské představy sejít nikdy neměly. Jen namátkou: Michael Connelly nechal společně pracovat Bosche a Hallera, Jeffery Deaver dal dohromady Rhyma a Danceovou, McBain zase Carellu a Hopea.
Pokaždé ale 
šlo o postavy stvořené jediným autorem. V této výjimečné antologii je tomu jinak: tentokrát spojilo své tvůrčí síly třiadvacet autorů, kteří bez jakýchkoli pochybností představují absolutní špičku žánru. Ve dvojicích (a jedné trojici) napsali krimipovídky, v nichž po pachateli pátrají vskutku nečekaní parťáci: hrdinové nejúspěšnějších sérií za dvě uplynulá desetiletí.
Zajímá vás, jak dokáže vyjít Lincoln Rhyme s Lucasem Davenportem? Anebo jak probíhá pátrání, které vede tým ve složení Harry Bosch a Patrick Kenzie? Jaké záhadě se snaží přijít na kloub dvojice Cotton Malone a Gray Pierce? Bezprecedentní literární počin pod editorskou taktovkou Davida Baldacciho je pro milovníky detektivek a thrillerů takřka povinnou četbou. Protože kdo by si nechal ujít setkání těch nejlepších z nejlepších?

Jak básníci čekají na zázrak

od: 

Jak za prahem padesátky vyzrát na absurdní grotesku jménem život, onu smrtelnou chorobu na pět písmen? Doktor Štěpán Šafránek z Hradiště, jehož osudy sledujeme v knihách i ve filmech už přes tři desetiletí, má tento recept: navzdory vysokému tlaku sází na hlavu plnou nápadů. Ovdověl a se synem školou povinným se přestěhoval do nového bytu se starými nepřáteli, poněvadž i teď mu nezbývá než bojovat s nadřízenými, předpisy a konvencemi. Povídkový základ stejnojmenného šestého filmu „básnické“ série se nenápadně ptá, nakolik jsme sami strůjci zázraků, a čím přispěje náhoda, vyjde-li jí člověk aspoň trochu vstříc.

Kdyby kočky mohly mluvit

od: 

Kniha o tom, jak se na svět dívají kočičí bytosti, kočky a kocourci. Jak vidí nás, takzvané pány tvorstva, co si o nás myslí, jak vnímají naše životy, vztahy, náš každodenní spěch, netrpělivost, nedostatek času, konzumní způsob života. Kočky nám ze své perspektivy poradí, jak se v dnešní uspěchané době zastavit, najít cestu k porozumění a pochopení. Podělí se s námi o tajemství lásky, vzájemné komunikace a blízkého kontaktu. Kniha je doprovázena fotografiemi kočičích mazlíčků.


2 komentáře:

  1. To omegu mám taky, nešlo odolat. :-) a Pickový Jack mě zaujal, nikdy jsem ho neviděla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) já vím :-) u Jacka mám právě i tu druhou knihu.

      Vymazat