pátek 11. ledna 2019

Nové knihy v Medvědí oáze

Přišel mi můj opožděný Ježíšek.
Na konci minulého roku jsem využila slevové kupony z Knižního klubu a objednala si opožděného Ježíška. Počítala jsem s tím, že přijde až v těchto dnech, protože naše zásilkovna měla až do 9. ledna dovolenou. Tak že hned, jak mi přišlo info, hurá pro balíček. 
Objednávka původně obsahovala 5 knih pro mě a 2 pro dceru, ale nakonec přišlo jen 6 kousků. Jedna kniha pro mě není skladem a tak mi dojde ještě dodatečně.


A co že mi tedy Ježíšek nadělil? Začnu knihami pro dceru, kterou baví gumičkování.

Gumičkování s háčkem

od: 

Tato báječná kniha ukáže, jak si pořídit skvělé náramky a náhrdelníky jen za pomoci oboustranného háčku na háčkování. Názorné fotografie a srozumitelné diagramy krok za krokem provedou každou fází zhotovení cool doplňku v jakékoli délce a téměř kdekoli. Uvidíte možnosti zdobení doplňků atraktivními přívěsky, korálky a knoflíky. A k dvanácti úžasným návrhům tu objevíte mnoho variant. Gumičkování s háčkem – celodenní kreativní zábava!

Gumičkování na stávku

od: 

Bezva náramky, prstýnky, pásky a další doplňky. 

Při gumičkování se sejdeš s kamarády, můžeš si zkrátit cestu busem nebo sezení v čekárně. Gumičky a stávek se zkrátka hodí vždycky a všude. S těmito pomůckami dokážeš podle popisu vytvořit pestrobarevné náramky, náhrdelníky, náušnice, opasky a třeba kytičkové ozdoby na ba
toh. Tipy, triky, podrobné pokyny krok za krokem, srozumitelné nákresy a barevné varianty nabízejí bezpočet možností, jak vytvořit úžasné doplňky. 


Moje knihou jsou tyhle. 
První je od mé oblíbené autorky historických románů

Perchta z Rožmberka - prokletí Bílé paní

od: 

Pro její otevřené srdce ji všichni milovali. Perchta z Rožmberka vynikala krásou, laskavostí a dobrotou. S milovaným Petrem ze Šternberka si plánovali budoucnost, avšak otec ji z hamižnosti provdal za opilce Jana z Lichtenštejna. Život s Janem se podobal peklu, a právě proto, když ji manžel na smrtelném loži prosil o odpuštění, Perchta odmítla.


Druhá je novinka od Hany Whitton, která napsala knihu ze současnosti. Miluju její tvorbu, tak jsem zvědavá, jak se poprala s tímhle.

Agentka

od: 

Amy Mannová má zdánlivě všechno, co si lze přát ke štěstí – úspěšnou a prosperující literární agenturu v Oxfordu, zajímavou práci spojenou s neméně zajímavými služebními cestami, krásný starý dům na anglickém venkově a spoustu přátel i ctitelů. Po trpkém rozchodu s dlouholetým partnerem se však zdráhá navázat jiné než přátelské vztahy... Ano, touží po lásce, po partnerovi… ale jak překonat strach, který ji neustále svazuje?


Pak tu je kniha, po které pokukuji už hodně dlouho, ale pořád jsem nenašla odvahu si ji pořídit. Ten čas nastal teď.

Procitnutí slečny Primové

od: 

Slečna Prudencia Primová, nezávislá, distingovaná a „intenzivně otitulovaná“ žena, se nechá zlákat sugestivním inzerátem v novinách a přichází do kouzelného městečka San Ireneo de Arnois, kde nic není takové, jaké se zdá.

Slečna Primová dostane za úkol uspořádat knihovnu „muže z křesla“, inteligentního, kultivovaného a h
loubavého člověka. Překvapivý životní styl obyvatel městečka napřed vzbudí v nově příchozí údiv a zmatek. Postupně však tito podivuhodní a nekonvenční lidé, především muž z křesla a děti, vystaví zkoušce její vizi světa, její předsudky, nejniternější obavy a nejhlubší přesvědčení.

Procitnutí slečny Primové je líbezný příběh o městečku, které se postavilo zády vlivům moderního světa. Je to kniha plná rozhovorů a diskuzí, zmatků a paradoxů, mužů a žen, knih, žárlivosti, lásky, květin, koláčů, a dokonce se v ní objeví i vánoční krocan.


A nakonec novinka z Ledy. Z tohohle nakladatelství jsme ještě nic nečetla, ale tahle kniha mě upoutala nejprve svou obálkou a pak i anotací. 

Kouzelné dobrodružství

od: 

Mládí je jiný světadíl a jiná je i kniha, kterou si vysnil dvacetiletý autor. Jeho intuitivní, vytušený román o ztrátě nevinnosti, hledání ztraceného ráje a útěku před štěstím se vymyká žánrům. Je to romantický příběh pramenící ve fantazii, dokonce možná pohádka s realistickými prvky… Čtenáře fascinuje právě díky svému podivně hybridnímu charakteru. Je to kniha, pod jejímž vlivem vznikl Fitzgeraldův Velký Gatsby.

Děj tohoto románu zasahuje do malého města v srdci Francie a do Paříže, ale celý příběh bližšímu určení v místě a času odolává. Je všude a nikde, přichází odnikud a vede nikam. Bez ohledu na to, jak jasně, přesně a určitě vidíme skutečnost, uvědomíme si později, že to, co jsme měli před očima, byla pouhá ozvěna představ, které už dlouho sníme.

Je to také kniha o stmívání. Kdykoli je zde radostná nálada, cítíme zároveň, že dějiště brzy zahalí temnota. Ale co je zvláštní – než dočteme do konce, zapomněli jsme už, jak tvrdými a krutými místy jsme ve vyprávění prošli a jak temné pasáže v něm jsou.

Sal Paradise, hrdina Kerouacova románu Na cestě, si na tři roky trvající cestu po Americe vzal jedinou knihu, právě tuhle. Ukradl ji v Hollywoodu u knižního stánku a v autobuse do St. Louis ji bere do ruky.



2 komentáře:

  1. Pěkný Knižíšek :-) Věřila bys, že ani jednu knihu neznám? Samozřejmě kromě té poslední, o které jsi mi říkala dříve (ta má mimochodem krásnou obálku, ledňáčci jsou krásní ptáci). Ať se ti všechny líbí a najdeš na ně brzy čas :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář.
      Hele, dokonce i věřila :-) Víš, že občas vybírám knihy, které nejsou tolik profláknuté, nebo se o nich moc nemluví.

      Vymazat